واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: دانش > فناوری اطلاعات - قرن حاضر عصر فناوری.های تازه و تجربه.های بکر است. بازی.های آنلاین، تلفن.های هوشمند و رسا.نه.های اجتماعی به جزیی از زندگی روزمره تبدیل شده.اند، اما ما را دچار افسردگی و اعتیاد به فناوری نیز کرده.اند.
محبوبه عمیدی: از بازی.های آنلاین گرفته تا رسانه.های اجتماعی و تلفن.های هوشمند، فناوری خواه.ناخواه بخشی از زندگی روزمره ما شده است. اما فکر می.کنید نیاز به فناوری و تعامل انسان با جلوه.های گوناگون آن می.تواند اعتیادآور باشد؟ این پرسش مدت.هاست ذهن متخصصان سلامت و قانونگذاران را به خود مشغول کرده است.
به گزارش نیوساینتیست، به زودی یکی از دادگاه.های آمریکا باید به این پرسش پاسخ دهد. ماه گذشته کریگ اسمال.وود 51 ساله که یک خوره بازی.های آنلاین است، به دادگاهی در هاوایی علیه شرکت سازنده بازی Lineage II شکایت کرده است. او مدعی است از سال 2004 تاکنون بیش از 20هزار ساعت از عمرش را برای انجام این بازی صرف کرده و هرگز هشداری مبنی بر اعتیادآور بودن آن دریافت نکرده است. ( هر سال 8800 ساعت است!)
از سوی دیگر گروهی از روان.پزشکان که اخیرا از اسکنر ام.آر.آی برای بررسی تغییرات مغزی تعدادی از بازیکنان بازی آنلاین StarCraft استفاده کرده.اند، می.گویند با تماشای بخش.هایی از این بازی سه منطقه از مغز این افراد نسبت به گروه شاهد فعال می.شود و این نشان.دهنده اعتیاد این افراد به بازی است. این افراد پس از 6 هفته درمان و دریافت یک داروی ضدافسردگی بهبود چشم.گیری داشته.اند.
تحقیق دیگری نشان می.دهد پسران جوان و نوجوان بیشتر علاقمند به بازی.های آنلاین چندکاربره هستند در حالی.که دختران جوان و زنان بیشتر درگیر رسانه.های اجتماعی و پلتفرم.های ارسال پیام.های فوری می.شوند.
رسانه.های تصویری نیز بخش بزرگی از زندگی انسان قرن 21ام را تحت.الشعاع قرار داده.اند و باز هم سنین 16 تا 24 سال از سایر گروه.ها آسیب.پذیر.تر هستند.
ریچارد گراهام که روانپزشک و متخصص روانشناسی نوجوانان و جوانان است، می.گوید: «ما در رنسانس فناوری زندگی می.کنیم، اما هیچ.کدام به درستی نمی.دانیم که فناوری.های تازه چه اثراتی روی ما خواهند داشت. من نمی.گویم فناوری بد است، بر عکس تازه.های تکنولوژی جوانب مثبت بسیاری دارند؛ اما نگران.کننده این است که بر خلاف مواد مخدر، فناوری همیشه و همه.جا در دسترس است».
گراهام معتقد است موفقیت در بازی.های آنلاین به مراتب ساده.تر از موفقیت.های تحصیلی و ورزشی است و به همین دلیل جوانان به این بازی.ها رو می آورند، به خصوص زمانی که یک شکست تحصیلی، ورزشی یا هنری را تجربه کرده باشند.
او کلینیکی برای درمان جوانان معتاد به فناوری تأسیس کرده است. در این درمانگاه آنها یاد می.گیرند چگونه میان زندگی آنلاین و آفلاین تعادل بر قرار کنند و به روابط اجتماعی، تحصیل و سلامت برگردند. پیش از او بیمارستان دیگری در لندن برای بهبود بزرگسالان دایر شده که اغلب مراجعان آن را کارکنانی تشکیل می.دهند که به گوشی های بلک.بری معتاد شده.اند. بزرگ.ترین قربانی اعتیاد بزرگ.سالان ساعات خواب آنها است که با آدرنالین و نوشیدنی.های حاوی کافئین جایگزین می.شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 233]