واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: گل گشت
ايلا م
غرب اين سرزمين، بنا به اسناد تاريخي فراوان، بخشي از كشور عيلام باستان بوده كه در حدود 3000 سال پيش از ميلاد به فرمان آشور باني پال منقرض شد. در كتيبه هاي بابي، عيلام را " آلامتو" يا "آلام"خوانده اند. كه به قولي به معناي كوهستان يا "كشور طلوع خورشيد" است. مدتي پس از سقوط عيلام، حوزه فرمانروايي آنان به دو منطقه تحت نفوذ پارسها و مادها در غرب تقسيم شد. در دوره هخامنشي جزئي از امپراطوري هخامنشي بوده است. بعد از تسخير ايران به وسيله اعراب مسلمان، احتمال دارد كه اين ناحيه جزئي از ايالت كوفه باشد. از اوايل قرن چهارم تا اوايل قرن ششم خاندان حسنويه كرد بر لرستان و ايلام حكومت مي كردند و از سال570 تا 1006 اتابكان لر بر لرستان و پشتكوه حكومت كرده اند. از سال 1309 شمسي در تقسيمات كشوري، ايلام جزو استان پنجم يعني كرمانشاه گرديد. صنايع دستي فعال امروز ايلام عبارتند از: گليم بافت و گليم گل برجسته در ايلام، سرآبله، ايوان، دره شهر، قالي بافي و قاليچه گل ابريشم در سرآبله، ايوان، دره شهر. گفتني است ديگر صنايع دستي رايج در استان ايلام را دوج بافي، جيغ بافي، نمد مالي، خراطي، و ساخت زيورآلات تشكيل مي دهد.
دره ييلاقي هفتاو ميشخاص « هفت آب :»
دره پرآب و درخت و مصفاي ميشخاص از روستاي جعفر آباد در فاصله 30 كيلومتري ايلام شروع شده و تا ارتفاعات طولاب كه در آن جنگل و باغ در هم آميخته اند ، ادامه مي يابد . درختان گردو ، انواع ميوه ها ، چندين روستا در مسير ييلاقي دره با مردماني فعال و مهربان ، سرچشمه هاي خروشان چشمه ساران متعدد ، نزديك بودن اين دره ييلاقي با تفريح گاه جنگلي گاوز و مزارع متنوع آن باعث نشاط و علاقه در بازديد كنندگان از محل مي گردد . در دو كيلومتري اين دره ييلاقي و در طول مسير جاده اصلي ايلام به دره شهر جنگل انبوه و زيباي مله پنجاو ، زيبايي خاصي به اين مجموعه بخشيده است . دره ييلاقي هفتاو ميشخاص با باغات و مزارع يكي از مناطق سرسبز و ديدني و پردرآمد استان ايلام مي باشد كه محصولات آن كيفيت مطلوبي دارند و در داخل و خارج استان به فروش مي رسد و باعث رونق اقتصادي منطقه مي گردد .
گردشگاه ييلاقي خوران ايوان:
اين گردشگاه كه چشمه آبي زلال و درختاني كهنسال و قديمي دارد ، هر سال پذيراي ده ها هزار نفر دانش آموز در فصل تابستان است . اين گردشگاه با امكانات تفريحي و گردشگري جالب توجه يكي از زيباترين و بهترين گردشگاه هاي استان ايلام است كه در فاصله 7 كيلومتري شهر ايوان قراردارد .
تفريحگاه جنگلي ششدار:
اين تفريحگاه در 5 كيلومتري شهر ايلام و در كنار كوه قلاقيران در مسير جاده ايلام - كرمانشاه واقع شده و از شاخص ترين تفريحگاه هاي استان محسوب مي شود .
اين ناحيه تفريحي به خاطر مجاورت با شهر ايلام و نزديكي به يكي ديگر از تفريحگاه هاي زيباي طبيعي به نام منجل ، مورد استفاده وسيع مردم و دوستداران طبيعت به ويژه درايام فصول بهار و پاييز قرار مي گيرد . در حد فاصل بين اين تفريحگاه و ناحيه منجل ، چشمه سارها و باغات زيباي سلطان آباد قرارگرفته است . كوه معروف قلاقيران كه از آن به عنوان نماد شهر و استان ايلام ياد مي شود دراين ناحيه قرار دارد .
تفريحگاه جنگلي تنگ دالاو:
اين تفريحگاه در مسير جاده اسلام آباد - ايلام در فاصله 25 كيلومتري شهر ايلام قرار گرفته و داراي جنگل هاي انبوه بنه ، زالزالك و بلوط و چشمه طبيعي آب مي باشد .
تفريحگاه دالاو از وسعت قابل توجهي برخوردار است و با توجه به مجاورت با ارتفاعات طبيعي و تفريحي و شكارگاه هاي منطقه و ييلاقي بودن آن ، در بهار و تابستان مورد استفاده دوستداران و مشتاقان زيبايي هاي طبيعت قرار مي گيرد.
تفريحگاه تجريان:
تفريحگاه زيبا و جنگلي تجريان درفاصله 20 كيلومتري شهرايلام در مسير چوار - مورت و بولي قرار دارد و داراي چشمه هاي آب زلال مي باشد . اين تفريحگاه در مجاورت تنگ زيباي موسوم به تنگ بهشت واقع شده است . و با توجه به اقليم و آب و هواي منطقه از فصل زمستان تا بهار مورد استفاده قرار مي گيرد .
تفرجگاه گلم زرد و گره چكا:
تفرجگاه گلم زرد و گره چگا در فاصله 60 كيلومتري ايلام و در مسير صالح آباد واقع شده است . اين تفرجگاه زمستاني به دليل آب و هواي مساعد ، سرسبزي و زيبايي هاي طبيعي مورد استفاده مردم ايلام و دوستداران طبيعت قرار مي گيرد . اين تفرجگاه در مجاورت دشت وسيع و زيباي دشتلك قراردارد كه جذابيت هاي آن را دو چندان مي كند.
تفرجگاه كلم بدره:
اين تفرجگاه ييلاقي درفاصله 70 كيلومتري ايلام دره كلم ( حدفاصل ايلام - بدره ) قراردارد. وجود باغات ، گونه هاي مختلف گياهي و رودخانه پرآبي كه از دامنه كبيركوه سرچشمه مي گيرد ، اين منطقه را به يكي از زيباترين مناطق ساخته است.
چشمه آبگرم دهلران:
در فاصله 3 كيلومتري شهر دهلران چشمه آب گرممي با خواص گوگردي قرار گرفته كه از اهميت ويژه اي برخوردار است . در چند سال گذشته هم با تجهيز آن و سرو سامان گرفتن اين آبگرم در جذب گردش هر چند اندك اقداماتي مثبت انجام گرفته است .
ديگر چشمه هاي استان:
از ديگر چشمه هاي استان ايلام ميتوان به چشمه قير دهلران اشاره كرد كه به علت عبور از سنگ هاي حاوي مواد آلي آب آن آغشته به قير است و چشمه همانطور كه از اسمش برمي آيد چشمه اي از قير طبيعي است.
همچنين در حاشيه رودخانه چنگوله در شهرستان مهران چشمه آب گرم چنگوله ، در كناره راست رود كنجانچم نيز چشمه آبگرم كنجانچم،در ساحل سمت راست رود خانه تلخاب آبگرم تنگ حمام بولي با دماي تقريبي 40 درجه سانتيگراد قرار دارند.
تالاب ها:
تالاب سياب دريوش:
اين تالاب در جنوب غربي بخش ملكشاهي واقع شده است . مساحت آن در حدود چهار (4) هكتار وارتفاع آن 2740 متر از سطح دريا هاي آزاد ميباشد. حداقل درجه حرارت در اين تالاب 14 درجه سانتي گراد ومتوسط بارندگي ساليانه آن بيش از 600 ميليمتر است.تالاب فوق الذكر داراي آب دايمي و شكل آن دايره اي ميباشد. به دليل قرار گيري در ناحيه كوهستاني جزو منطقه سردسيري و ييلاقي استان محسوب ميشود.
چهارشنبه 15 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 259]