تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836338338
معرفي رشته داروسازي
واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: معرفي رشته داروسازي
معرفي رشته داروسازي
بسياري از مردم و از جمله تعداد قابل توجهي از داوطلبان آزمون سراسري شناخت صحيحي از رشته داروسازي ندارند. آنها نمي.دانند که شغل فارغ.التحصيل داروسازي، دارو فروشي نيست و حتي هدف اين رشته نيز فقط تربيت داروساز نمي.باشد. چرا که داروسازي تنها يکي از تخصص.هاي فارغ.التحصيل اين رشته است.
بايد دانست که در علم. پزشکي. براي. مداواي. يک. بيمار، روش.هاي. متعددي. از جمله. دارو درماني.، جراحي. و روان. درماني. وجود دارد که. در اين. ميان. دارو درماني. به. عنوان. متداول.ترين. شيوه. در تمام. دنيا شايع. است و رشته. داروسازي.، رشته.اي. است. که. در همين. زمينه. با بيماران. و مردم. مرتبط. مي.گردد. همچنين. يک. داروساز در صورت. ناموفق. بودن. رژيم. دارو درماني. بايد علل. عدم. موفقيت. را بررسي. کند. از همين. رو مي.توان. گفت. رشته. داروسازي. بخشي. از علوم. پزشکي. است. که. در رابطه. با توليد و ساخت. دارو، بررسي. وضعيت. دارو در بدن. انسان. و موجودات. زنده. و ميزان. تأثير دارو در سلامت. جامعه. و کم. کردن. بحران.هاي. بيماري.زا نقش. ايفا مي.کند. به. عبارت. ديگر رشته. داروسازي. به. شناخت. ماده. مؤثر، فرموله. کردن. اين. ماده. (تبديل. ماده. مؤثر به. فرمي. که. قابل. مصرف. براي. بيمار باشد مثل. قرص.، کپسول.، شربت. يا استفاده. از روش.هاي. تزريقي.) و بررسي. اثرات. دارو بر بدن. بيمار مي.پردازد.
شايد جالب باشد که بدانيد حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد علت ناموفق شيوه مداواي يک بيمار، به دارو مربوط مي.شود؛ يعني کيفيت دارو، انتخاب نوع.دارو و نحوه استفاده از دارو (اين که بيمار دارو را با چه مواد غذايي يا دارو.هاي ديگر استفاده کرده است) مي.تواند اثر دارو را تضعيف کند. و اين وظيفه يک داروساز است که علت را تشخيص دهد و در اين زمينه پزشک معالج را راهنمايي کند.
داروسازي. تلفيقي. از علوم. پايه. و باليني. است. و به. همين. دليل. توانمندي. در دروس. فيزيک.، شيمي. و زيست.شناسي. براي. اين. رشته. ضروري. است.. همچنين. دانشجوي. اين. رشته. براي. ارائه. خدمات. به. بيماران. بايد بتواند با افراد به درستي. ارتباط. برقرار کرده. و خوب. صحبت. کند و در ضمن. فردي.سخت.کوش. و جدي. باشد چون. دروس. اين. رشته. بسيار فراگير و متنوع. بوده. و هم. جنبه. حفظي. و هم. جنبه. تحليلي. دارد و در نتيجه. به. همت. و تلاش. قابل. توجه. نيازمند است..
حدود ۹۰ درصد فارغ.التحصيلان. اين. رشته. جذب. بازار کار مي.شوند که. از اين. ميان. بيش. از ۸۰ درصد جذب. داروخانه.ها و مابقي. در صنايع. داروسازي. (صنعت. ساخت. و کنترل. دارو) و کارخانه.هاي. آرايشي. ـ بهداشتي. مشغول. به. کار مي.شوند يا در کارهاي. اجرايي. وزارت. بهداشت.، درمان. و آموزش. پزشکي. فعاليت. مي.کنند. از سوي. ديگر در حال. حاضر حدود ۹۷ درصد داروهاي. مورد نياز کشور (از نظر عددي.) در کارخانه.هاي. متعدد داروسازي. داخل. کشور ساخته. مي.شود و بدون. شک. اين کارخانه.ها به. کارشناسان. داروسازي. نياز دارند. اين. در حالي. است. که. اکثر کارخانه.هاي. داروسازي. کشور داراي. واحدي. به. نام. واحد تحقيقات. هستند و امکان. فعاليت.هاي. تحقيقاتي. براي. فارغ.التحصيلان. علاقه.مند مهيا است.
درس.هاي. رشته داروسازي در طول. تحصيل.:
دروس. پايه.: بيولوژي. نظري.، فيزيک. نظري.، رياضيات. پايه. و مقدمات. آمار، شيمي. عمومي.، بيوشيمي.، فيزيولوژي.، شيمي. آلي.، تشريح.، اصول. خدمات. بهداشتي.،آمار حياتي.، شيمي. تجزيه.، ميکروب.شناسي. نظري. و عملي.، انگل.شناسي. و قارچ.شناسي.، ايمونولوژي.، کمک.هاي. اوليه.، کامپيوتر.
دروس. تخصصي.:
گياه.شناسي. دارويي.، اشکال. دارويي.، تغذيه. و رژيم. درماني.، مواد خوراکي. نظري.، مديريت. در داروسازي.، درمان.شناسي.، اطلاعات. دارويي.، شيمي. دارويي.، فارماکولوژي.، مفردات. پزشکي.، فرآورده.هاي. دارويي. بيولوژيکي.، فيزيکال. فارماسي.، روش.هاي. دستگاهي.، سم.شناسي.، بيوفارماسي.، داروسازي. صنعتي.، کنترل. ميکروبي. دارويي.، کارآموزي. صنعت.، زبان. تخصصي.، مقدمات. داروسازي.، گياه.شناسي. داروسازي.، کارآموزي. داروخانه.. (بيشتر درس.هاي. اين. رشته.. همراه. با آزمايشگاه. ارائه. مي.شود).
دانشگاه.هاي پذيرنده رشته داروسازي:
دانشگاههاي علوم پزشکي و خدمات بهداشتي ـ درماني اصفهان، اهواز، تبريز، تهران، شهيد بهشتي ـ تهران، شيراز، کرمان، کرمانشاه، مازندران ـ ساري، مشهد.
مقاطع تحصيلي: دکتراي حرفه.اي
نام و تعريف رشته: رشته دکتراي عمومي داروسازي Doctor of Pharmacy Pharm. D شاخه اي از علوم پزشکي است که به منظور رفع نيازهاي خدمات دارويي جامعه در سازمان هاي مرتبط با دارو تاسيس شده است.
تاريخچه رشته و پيشرفت هاي جديد:
با توجه به نياز بشر به درمان بيماري ها و همچنين پيشرفت علم شيمي و بيولوژي و همچنين ارتباط تنگا تنگ علوم مختلف و همچنين گشوده شدن عرصه براي ارائه روش هاي جديد درماني بااستفاده از دارو هاي جديدتر و موثر تر رشته داروسازي از ابتداي قرن بيستم به عنوان يک رشته مستقل مطرخ گرديد که اين امر در ايران با استقلال اين رشته از رشته پزشکي و تاسيس دانشکده داروسازي در سال ۱۳۱۳ در دانشگاه تهران محقق گرديد.
به مرور زمان و با توجه به نياز کشور به استفاده از خدمات داروسازان و همچنين احساس ضرورت بر تدوين برنامه هاي تحصيلي اين رشته، دانشکده هاي داروسازي ديگري در تبريز، اصفهان، مشهد، اهوازو سپس شهيد بهشتي، کرمان، شيراز، ساري و کرمانشاه تاسيس گرديد. همچنين برنامه رشته داروسازي به صورت مدون در سال ۱۳۶۱ توسط شوراي انقلاب فرهنگي ارائه که اين برنامه با کمي تغيير در سال ۱۳۶۷ بازنگري گرديده است. امروزه علاوه بر تاسيس دانشکده هاي داروسازي هر دانشکده به لحاظ رشد و تحولات عظيم علمي اقدام به تاسيس مراکز تحقيقاتي و همچنين با توجه به نياز جامعه به خدمات تخصصي تر اقدام به تاسيس و را ه اندازي رشته هاي تخصصي نموده است.
فلسفه تدوين برنامه (ارزشها و باورها):
حفظ سلامت انسان و محيط زندگي وي از حقوق اصلي او محسوب مي شود و در رشته داروسازي نيز با توجه به کاربردهاي تعيين کننده آن در تامين سلامت جامعه در راستاي تحقق عدالت اجتماعي، بر مد نظر گرفتن اين حق اساسي تاکيد مي شود . دانشمندان مسلمان و ايراني در شناخت محيط زندگي و داروها پيشقدم بوده اند و دراين برنامه بر روح حاکم بر فرهنگ غني ملي در زمينه هاي اقليم شناسي و جنبه هاي اخلاقي بخصوص اخلاق پزشکي تاکيد دارد. همچنين از نيازهاي اساسي انسانها تمايل به رشد و تعالي است و انسانها فطرتا طالب شناخت بهتر خلقت هستند . لذا دراين برنامه بر افزودن اطلاعات، ايجاد نگرشهاي لازم و تقويت جنبه پژوهشگري و دستيابي به نهانهاي خلقت توجه مي شود و سعي مي گردد با بکار گيري شيوه هاي جديد و قديم تعليم و تربيت در جهت افزايش قدرت تفکر، استقلال، تصميم گيري و افزايش توان حرفه اي فراگيرندگان با توجه به نيازهاي جامعه و اولويت هاي ملي با بهره گيري از فراگيري مداوم گام برداشته شود.
رسالت (Mission):
ماموريت اصلي تربيت دانش آموختگاني است که مي توانند در نظام هاي بهداشتي و تامين سلامت و آموزشي، پژوهشي، برنامه ريزي و خدماتي مربوط به داروها انجام وظيفه کنند با تربيت اين نيروها تامين سلامتي پيشرفت خواهد داشت. همچنين با استفاده از متدها و تکنيک هاي جديد ساخت دارو و ارائه مشاوره به تشخيص درمان و پيشگيري از بيماري ها کمک مي شود. بطور کلي اين رشته بر خلاقيت، نوآوري، کارگروهي و اخلاق حرفه اي نيز تاکيد دارد.
چشم انداز (Vision):
در يک دنياي درحال تغيير و. تحول و پيشرفت، دانش آموخته داروسازي نقش موثر و کارآمدي در ارتقاي سطح علمي در مقطع آموزش و پژوهش و پاسخ گويي به نيازهاي در حال تحول خدمات بهداشتي جامعه را با همکاري ساير متخصصين گروه پزشکي خواهند داشت. اميد مي رود با اجراي موفق اين برنامه آموزشي سطح علمي در اين رشته ارتقا يافته و در حد استانداردهاي بين المللي باشد و کشور و جامعه را با پيشرفت هاي علمي دنيا هماهنگ نمايد. مطابق استانداردهاي بين المللي، دکتر داروساز بايد جايگاه هاي واقعي خود را در حلقه درمان جامعه کسب نمايد . لذا اميد مي رود که اين رشته بتواند لااقل در ده سال آينده جايگاه واقعي خود را از لحاظ رفع نيازهاي حرف وابسته در سطح ملي و حتي بين المللي کسب نمايد
.
اهداف کلي (Aims):
از دانش آموختگان اين رشته انتظار مي رود اطلاعات عمومي کافي در جنبه هاي مختلف علوم دارويي داشته و نيازهاي جامعه را در اين ارتباط حل نمايد . اهداف کلي اين رشته عبارتند از :
الف- برآوردن نيازهاي عمومي آموزشي و پژوهشي براي فهم بهتر علم داروسازي وعوامل مرتبط با اين علم
ب- آشنايي با پژوهش هاي علمي و عملي در حيطه علوم دارويي
ج) افزايش مهارت ها و آگاهي ها در خصوص
- شناخت کامل خصوصيات داروهاي موجود در فارماکوپه دارويي
- توانايي اداره داروخانه هاي عمومي و تخصصي و راهنمايي بيماران و مشاوره پزشکان در استفاده درست از داروها
- ساخت داروها و مواد آرايشي بهداشتي در حد داروخانه
- ساخت داروها و مواد آرايشي بهداشتي در صنعت
- کنترل کمي و کيفي داروها و مواد غذايي و آرايش بهداشتي
- پيشگيري از سميت و عوارض جانبي داروها و اطلاع رساني داروها
- آشنايي با مراجع و رفرانس هاي داروسازي و علوم دارويي
- توان شناخت و برنامه ريزي براي حل مسائل مرتبط با دارو و سلامت در سطح ملي
- فرهنگ ها و عقائد جوامع گوناگون
- امور پژوهشي و آموزشي محيط پيرامون خويش
- تحکيم اخلاق حرفه اي
نقش هاي دانش آموختگان رشته داروسازي عبارتند از :
۱) خدماتي
۲) مديريتي
۳) مشاوره اي و آموزشي
۴) پژوهشي
وظايف حرفه اي دانش آموختگان:
درنقش خدماتي مي توانند در:
۱) داروخانه شهري به عنوان مسئول که بر حسن اجراي امور نسخه پيچي و راهنمايي متقاضيان خدمات دارويي نظارت دارد، ارائه خدمات نمايد.
۲) داروخانه بيمارستاني به عنوان مسئول فني که بر حسن اجراي امور نسخه پيچي و تامين داروهاي بخش هاي مختلف بيمارستان و راهنمايي متقاضيان خدمات دارويي نظارت دارد، ارائه خدمت نمايند.
در نقش مشاوره اي و آموزشي مي توانند:
۱) در داروخانه اعم از شهري و بيمارستاني در انتخاب و مصرف صحيح داروها به بيماران و پزشکان کمک نمايند
۲) با ارائه اطلاعات صحيح به پزشک و بيمار باعث کاهش عوارض سمي و جانبي داروها گردد.
درنقش مديريتي مي توانند:
۱) در سازمانها و موسسات دارويي به عنوان مدير فعاليت نمايد
۲) در کليه امور مربوط به دارو اعم از ارتباط با کارخانه هاي داروسازي يا ديگر مراکز توليد دارو، و شبکه هاي بهداشتي در سطح اجرايي و نظارتي ارائه خدمات نمايند
۳) در کارخانه هاي داروسازي بر ساخت و کنترل داروها به عنوان مسئول فني نظارت نمايند.
در نقش پژوهشي مي توانند:
۱) با توجه به اهداف رشته، با مطالعه پيراموني در خصوص الگوي مصرف دارو و نوع بيماري ها منطقه فعاليت به افزايش سطح آگاهي پزشکان در آن منطقه مشخص کمک نمايد.
۲) در بخش هاي پژوهشي شامل مراکز تحقيقاتي و همچنين تحقيق و توسعه کارخانه هاي داروسازي ارائه خدمات نمايد.
استراتژيهاي تدوين برنامه:
اين برنامه مبتني است براستراتژي تلفيقي (دانشجو يا استاد محوري بر حسب نوع درس و شرايط)، استفاده از فنون جديد يادگيري و ياددهي و پژوهش، آموزش در محيط کار واقعي، تحليل وظايف حرفه اي آينده شناخت علوم و ابزارها و تکنيک هاي تخصصي جديد.
همچنين در اين برنامه بر حسب شرايط از فنوني نظير کار و تمرين عملي در محيط آزمايشگاه و فيلد، کار در گروههاي کوچک، طرح و حل مسئله، شيوه هاي آموزشي Modular و خودآموزي، استفاده از کامپيوتر، سخنراني، ارائه سمينار و فعاليت هاي آموزشي نظري توسط فراگيرنده demonstration و evidence based approachکه بيشتر در بخش آموزشهاي باليني و کارورزي ها بکار مي رود استفاده خواهد شد.
شرايط و نحوه پذيرش دانشجو:
پذيرش دانشجو از طريق آزمون سراسري و به صورت متمرکز خواهد بود
رشته هاي مشابه رشته داروسازي در خارج از کشور:
اين رشته در مقاطع مختلف اعم از ليسانس فوق ليسانس و دکتري در خارج از کشور وجود دارد
وضعيت ادامه تحصيل در مقاطع بالاتر:
پس از اخذ مدرک دکتراي عمومي دارو سازي به شرط داشتن معدل کل بالاتر از ۱۵، دانشجو مي تواند در امتحان دوره تخصصي شرکت کند. دانشجويان پذيرفته شده در دوره تخصصي بسته به گرايش تحصيلي خود،. واحدهاي گوناگون و متنوع ديگري را (تقريبا ۴۰ واحد) در سطح پيشرفته و تخصصي مي گذرانند که بخش عمده آن پايان نامه تخصصي است.
قبل از انتخاب پايان نامه تخصصي، دانشجو بايد در امتحان جامع تخصصي که در سطح کشور برگزار مي شود نمره قبولي را کسب نمايد.
سرانجام پس از نگارش و دفاع از پايان نامه به اخذ مدرک دکتراي تخصصي (P.h.D) نايل مي آيد.
رشته هاي تخصصي دارو سازي که در حال حاضر در داخل کشور ارايه مي گردند عبارت است از: شيمي دارويي، دارو سازي، مفردات پزشکي، راديو فارماسي، فارماکولوژي، مواد خوراکي و آب شناسي، فرآورده هاي آرايشي و بهداشتي، دارو سازي بيمارستاني، فرآورده هاي بيولوژيک، زهر شناسي. علاوه بر رشته هاي ياد شده، فارغ التحصيلان رشته دارو سازي عمومي مي توانند در تخصص هاي علوم پايه پزشکي نظير: بيو شيمي، .انگل شناسي پزشکي، ميکرب شناسي پزشکي، فيزيولوژي، آمار حياتي، تغذيه، ايمونولوژي، ويروس شناسي و ژنتيک نيز شرکت نمايند
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1166]
-
گوناگون
پربازدیدترینها