تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):اعتماد به خدا بهاى هر چیز گرانبها است و نردبانى به سوى هر بلندایى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829158167




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پادكست و افزايش تاثير رواني بر مخاطبان؛ نگاهي به تاريخچه و ويژگي‌هاي فايل‌هاي چندرسانه‌يي


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: پادكست و افزايش تاثير رواني بر مخاطبان؛ نگاهي به تاريخچه و ويژگي‌هاي فايل‌هاي چندرسانه‌يي


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: رسانه

پادكست (Podcast) يا پادپخش انتشار مجموعه‌اي از پرونده‌هاي رسانه‌يي ديجيتال است كه توزيع آن در اينترنت با استفاده از فيد صورت گرفته و معمولا برروي يك پخش‌كننده‌ي موسيقي ديجيتال توسط كاربران قابل دريافت و پخش است اما در كشوري مانند ايران استفاده‌ي نه چندان زياد از پادكست دلايل متعددي دارد كه مي‌توان به نبود مهارت‌هاي فني و زيرساخت‌هاي تكنيكي، نبود علاقه در كاربران نسبت به استفاده از آن به دليل پيچيدگي‌هاي تكنيكي اشاره كرد.

به گزارش سرويس رسانه‌ي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اصطلاح پادكست مانند كلمه‌ي "راديو" مي‌تواند هم به معناي محتوا و هم به معناي شيوه‌ي ارايه باشد كه به عقيده‌ي برخي حتي نوعي سيستم پخش راديويي است كه توليد و دريافت آن توسط همه‌ي اشخاص برروي اينترنت ميسر است.

پادكست چيست؟

توليدكننده‌ي پادكست اغلب پادكستر (podcaster) ناميده مي‌شود. گرچه وب‌سايت‌هاي پادكسترها ممكن است دانلود مستقيم يا جريان‌ يافتن‌ (streaming) محتواي خود را هم عرضه كنند اما پادكست از ساير فرمت‌هاي صداي ديجيتال با قابليت آن براي دانلود شدن خودكار با استفاده از نرم‌افزاري كه توانايي خواندن فيد‌هايي مانند RSS يا Atom را دارد، مشخص مي‌شود.

در ابتدا مقصود از پادكست‌ كردن امكان دادن به افراد براي پخش "نمايش راديويي"شان بود اما اين وسيله به سرعت به شيوه‌هاي بسيار گوناگوني از جمله پخش درس‌هاي مدرسه، اعلان تورهاي رسمي و غير رسمي موزه‌ها، فرستادن اعلان‌هاي كنفرانس‌ها و حتي پخش پيام‌هاي ايمني عمومي پليس بدل شده است.

حميد ضيايي پرور- مدرس ارتباطات - در اين باره مي‌گويد: پادكست تكنولوژي‌اي جديد و متعلق به نسل دو وب است كه سابقه‌ي آن به بعد از سال 2002 مربوط مي‌شود.

وي با اشاره به اين كه استفاده از اين تكنولوژي در جهان از آمريكا شروع شد افزود: قابليت كنترل و فرمان دادن بيش‌تر برروي محتواي صوتي در پادكست باعث شد در مناطقي كه پهناي باند بيش‌تر است، كاربران به جاي استفاده از فرمت‌هاي معمول متني به فرمت‌هاي صوتي رو بياورند؛ چرا كه اين فرمت، قابليت‌هايي از جمله افزايش ضريب نفوذ و تاثير رواني بر مخاطبان را براي فرستنده‌هاي اطلاعاتي فراهم آورد كه در نهايت به استفاده‌ي بيش‌تر از آن در حوزه‌ي وب منجر شد.

او با اشاره به اين كه استفاده‌هاي فراوان از قابليت‌هاي پادكست، باعث شد واژه‌ي آي‌پاد و پادكست در سال 2005 به فرهنگ وب اضافه شود، ادامه داد: تكنولوژي پادكست در ايران عمر زيادي ندارد و با وجود آنكه به‌دليل ارايه‌ي رايگان پادكست در سايت cast.ir تعداد آن در ايران بسيار زياد است اما پادكست در مفهوم واقعي آن در ايران شايد به 20 عدد هم نرسد.

به گفته‌ي وي هم‌چنين استفاده از پادكست در خبرگزاري‌ها آن‌ها را به عرصه‌ي مولتي‌مديا وارد كرده و قابليت استناد و تاثيرگذاري پيام‌هايشان را ارتقاء مي‌دهد.

ضيايي‌پرور درباره‌ي استفاده‌ي نه چندان زياد از پادكست در خبرگزاري‌هاي داخلي گفت: مديران خبرگزاري‌ها تصور مي‌كنند به اندازه‌ي كافي توانايي يا قابليت ايجاد پادكست را ندارند و يا به بيان ديگر قابليت‌هاي خود را دست كم مي‌گيرند، ‌در حالي كه هر مدير وب‌سايت يا روابط عمومي مي‌تواند پادكست ايجاد كند.

او خاطر نشان كرد: از سوي ديگر كم بودن پهناي باند و سرعت پايين اينترنت در ايران باعث مي‌شود كاربران نتوانند فايل‌هاي سنگين را به راحتي دانلود كنند؛ بنابراين مخاطبان نيز به استفاده از اين رسانه و تكنولوژي رغبت كمتري نشان مي‌دهند.

علي گرانمايه‌پور ـ مدرس ارتباطات ـ نيز در اين باره مي‌گويد: اگر سايت‌هاي جانبي و سرگرم كننده با امكان دانلود فيلم، موسيقي و غيره را كنار بگذاريم تعداد سايت‌هايي كه در كنار اطلاع‌رساني درباره‌ي اخبار، گزارش‌ها و رويدادها از پادكست استفاده كنند، در كشور بسيار كم است.

وي با اشاره به اين كه استفاده از پادكست به چند پيش شرط نياز دارد كه دارا بودن قابليت فني و آموزشي در اين حوزه از جمله‌ي آن‌هاست، افزود: پادكست با تكميل خبر به وسيله‌ي ارايه‌ي چيزي شبيه گزارش‌هاي تلويزيوني، علاوه بر تكميل خبر به جذابيت، تنوع و در نتيجه ميزان تاثيرگذاري آن بر مخاطب نيز مي‌افزايد.

اين مدرس ارتباطات هم‌چنين درباره‌ي استفاده‌ي نه چندان زياد پادكست در خبرگزاري‌ها و سايت‌هاي خبري خاطرنشان كرد: استفاده‌ي نه چندان زياد پادكست در كشور دلايل متعددي دارد كه از آن جمله مي‌توان به نبود مهارت‌هاي فني و زيرساخت‌هاي تكنيكي، نبود علاقه در كاربران نسبت به استفاده از پادكست به دليل پيچيدگي‌هاي تكنيكي آن و همچنين علاقه‌ي بيش‌تر مخاطبان به خواندن مطالب در سايت‌ها و يا روزنامه‌ها به جاي استفاده از گزارش‌هاي تصويري اشاره كرد.

تاريخچه‌ي پادكست

پادكست با افزايش محبوبيت دستگاه پخش موسيقي ديجيتالي "آي‌پاد" به عنوان روشي آسان براي به اشتراك‌ گذاشتن محتويات صوتي از طريق اينترنت بوجود آمد.

نخستين بار مفهوم enclosure در خوراك‌هاي آراس‌اس به صورت اوليه مطرح شد و سپس به صورتي متفاوت توسط يكي از نويسنده‌هاي فرمت آراس‌اس اجرا و در بحث با آدام كوري به عامل enclosure يا ضميمه منجر شد.

اين عامل جديد در آراس‌اس 0،92 اين امكان را فراهم مي‌آورد كه نشاني پرونده‌هاي صوتي - تصويري منتقل شده و گيرنده آن را درجا باز كند كه مشتري اين امكان جديد وبلاگ‌هاي صوتي بودند؛ اما اين امكان جديد به سرعت رواج پيدا نكرد تا اين كه در سال 2001 در نرم‌افزار وبلاگ‌نويسي Radio Userland به عنوان يك مولفه‌ي ارسال و دريافت فايل‌ها اضافه شد و تنها چيزي كه براي رسيدن به يك پادكست كم داشت خودكار كردن اين عمل بود.

اين روش وبلاگ نويسي تا سال 2003 پيشرفت كرد و وبلاگ نويسي را به سمت جديدي برد؛ نمونه‌ي تاثيرگذار استفاده از اين فن‌آوري در وبلاگ، كريستوفر ليدون نويسنده سابق نيويورك‌ تايمز بود. در ماه اكتبر سال 2003 براي اولين بار از iTunes براي انتقال محتواي آراس‌اس به آي‌پاد استفاده شد.

كم كم بنگاه‌هاي خبري مثل BBC برنامه‌هاي راديويي با كمك پادكست راه‌اندازي كردند و شركت اپل امكان دريافت پادكست را به نرم‌افزار iTunes افزود و در سال 2005 نسل جديدي از آي‌پادها با قابليت پخش فيلم به بازار ارايه شد. در اواخر اين سال دستگاه‌هاي بازي قابل حمل شركت سوني هم از آراس‌اس 2،0 پشتيباني مي‌كرد.

تفاوت پادكست و راديوهاي اينترنتي

البته برخي شبكه‌هاي راديويي كه به طور آنلاين برروي اينترنت قابل شنود هستند با پادكست‌ها تفاوت ماهوي دارند از جمله اين كه برنامه‌هاي راديوهاي اينترنتي، معمولا به صورت خطي و زنده اجرا شده و پخش مي‌شود. يعني همزمان با پخش نسخه اينترنتي آن‌ها، مي‌توان از طريق فركانس‌هاي راديويي و با دستگاه‌هاي راديويي معمولي به برنامه گوش داد.

علاوه بر اين راديوهاي اينترنتي، پهناي باند بالايي از سرورها را مصرف مي‌كنند و مخاطبان آنلاين دارند، در حالي كه در پادكست‌ها، برنامه‌ها به صورت آفلاين عرضه مي‌شوند؛ يعني هر برنامه‌ي شنيداري، پس از ضبط و تدوين مانند يك مطلب خواندني و يا عكس ديدني برروي سايت يا وبلاگ قرار مي‌گيرد و از نظر ماهوي تفاوت ماهوي با ديگر مطالب وب سايت يا وبلاگ ندارد، تنها تفاوت موجود از نظر فرمت ارايه‌ي محتواست. براي شنيدن برنامه پادكست بايد برنامه‌ها دانلود شوند و بر روي دستگاه‌هاي پخش كننده صوتي شنيده شوند.

چرا پادكست مخاطبان كمي در ايران دارد؟

نخستين سرويس پادكست فارسي در سال 85 راه‌اندازي شد. اين سرويس كه در آدرس Cast.ir فعاليتش را آغاز كرد، امكان ساخت يك وبلاگ كوچك به همراه پادكست را به كاربرانش مي‌داد. از اين طريق افراد مي‌توانستند مطالب خود را بصورت فايل‌هاي صوتي در قالب فايل MP3 با حجم حداكثر 3 مگابايت روي وبلاگشان قرار دهند تا بازديدكنندگان آن را آنلاين گوش كنند و يا آن‌ را دريافت كرده و بصورت آفلاين گوش دهند.

در حقيقت همانطور كه هزاران ايراني داراي وبلاگ هستند آن‌ها مي توانند پادكست ويژه‌ي خود را نيز داشته باشند . فضاي مورد نياز براي اپلود فايل‌هاي پادكست به رايگان توسط برخي سايت‌ها ارايه مي‌شود و كافي است لينكي از فايل پادكست ساخته شده در وبلاگ قرار داده شود.

اما گزارش‌هاي موجود حاكي از آن است كه با وجود گذشت حدود دو سال از آغاز به كار اولين پادكست‌هاي فارسي، اين پديده همچنان مورد اقبال ايرانيان قرار نگرفته است. كافي است تعداد وبلاگ‌هاي فارسي را با پادكست‌هاي فارسي مقايسه كنيد تا متوجه شويد تفاوت آشكاري ميان استقبال از وبلاگ در ميان كاربران ايراني، با استقبال از پادكست وجود دارد.

در مورد چرايي اين استقبال اندك، دلايل فراواني از سوي كارشناسان بيان شده است كه از آن جمله مي‌توان به سرعت پايين اينترنت و نبود دانش فني در ميان توليدكنندگان و هم‌چنين مخاطبان اشاره كرد.

چگونه پادكست بسازيم؟

براي ساخت پادكست دو دسته نياز اساسي وجود دارد؛ سخت‌افزار لازم براي ضبط صدا، يعني ميكروفن و نرم‌افزار لازم براي ضبط و ويرايش صدا؛ براي ضبط و ويرايش صدا نيز نرم‌افزارهاي بسياري مورد استفاده قرار مي‌گيرند، اغلب اين نرم‌افزارها توانايي‌هاي متعددي را براي كاربرانشان به همراه مي‌آورند، اما به همان ميزان كه بر توانايي اين نرم‌افزارها اضافه مي‌شود، بر پيچيدگي آن‌ها هم افزوده مي‌شود. به همين دليل برنامه‌اي خاص براي ضبط صدا و ويرايش آن براي پادكست‌ها ساخته شده است.

نرم افزار Audacity با وجود آنكه ظاهري ساده دارد و كار با آن چندان دشوار نيست، تمام نيازهاي ما براي ساخت يك پادكست را برطرف مي‌كند. با دريافت اين برنامه‌ي رايگان از آدرس http://audacity.sourceforge.net و نصب آن در چند دقيقه مي‌توانيد كار را آغاز كنيد.

نحوه‌ي ثبت پادكست در موتورهاي جست‌وجو

سايت ياهو بزرگ‌ترين سرويس جست‌وجو و ثبت پادكست‌ها را راه‌اندازي كرده است و كاربران را قادر مي‌سازد تا در ميان ميليون‌ها پادكست جست‌وجو كنند. هم‌چنين در اين سايت مي‌توان براحتي پادكست خود را با موضوع خاصي ثبت كرد. براي ثبت پادكست خود بايد به آدرس podcasts.yahoo.com/publish مراجعه و لينك فيد پادكست را وارد كرد تا پادكست‌هاي جديد هم در نتايج جست‌وجوي ياهو ظاهر شوند.

انتهاي پيام
 چهارشنبه 15 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن