واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كارشناسان: شاهچراغ، كانون مذهبي و فرهنگي شيراز است
در سفر ارديبهشت ماه امسال مقام معظم رهبري به فارس، ايشان برخورداري شيراز از حرم مطهر احمد بن موسي شاهچراغ(ع) و امامزادگان عالي مقام را امتيازي كم نظير براي استان فارس خواندند .
رهنمودهاي مقام معظم رهبري افق جديدي مبني بر شناخت شيراز به عنوان سومين شهر مذهبي كشور گشود.
به گزارش خبرنگار ايرنا ، تعابير رفيع مقام معظم رهبري در باره شخصيت حضرت احمد ابن موسي شاهچراغ (ع) و جايگاهي كه شيراز يافته است مي تواند منشايي براي تحول فرهنگي و مذهبي و قرار گرفتن به عنواني يكي از رويكردهاي توسعه اين شهر به شمار آيد.
پايگاه اطلاع رساني مقام معظم رهبري در بيان اين تعابير به نقل از حضرت آيت الله خامنه اي در سفر به استان فارس چنين آورده است:
رهبر انقلاب اسلامي صبح هجدهم ارديبهشت ماه سال جاري در ديدار مسوولان اجرايي – اداري بخش هاي مختلف استان فارس، خدمت به ملت بزرگ ايران و از جمله مردم فهيم و خوش ذوق فارس را، لذت بخش و نشانه توفيق الهي مسئولان دانستند و تأكيد كردند: بايد با خدمتگزاري «حقيقي و خستگي ناپذير» و «تكريم و احترام مردم»، اين نعمت بزرگ الهي را شكرگزاري كرد.
ايشان برخورداري شيراز از حرم مطهر حضرت احمد بن موسي(ع) (شاهچراغ) و چند امامزاده عالي مقام ديگر را امتيازي كم نظير براي استان فارس خواندند و خاطرنشان كردند: شيراز بعد از مشهد و قم، سومين حرم اهلبيت(ع) است و اين برجستگي و محوريت، بايد در «تبليغات عمومي و رسانهاي» و هنگام تخصيص اعتباراتِ گوناگون، مورد توجه قرار گيرد تا دلهاي مشتاقان در داخل و خارج از كشور بيشتر متوجه قداست و اهميت اين بارگاه مهم شود.
مقام معظم رهبري در ديدار با مردم شيراز در توصيف جايگاه رفيع حضرت شاهچراغ (ع) فرمودند : از جنبه دينى كه من باز هم روى اين مسئله تأكيد خواهم كرد مرقد جناب احمدبنموسى و برادران بزرگوارش و ديگر امامزادههاى خاندان پيغمبر، يك نشانهى بسيار مهمى است.
اين كه پيغمبرزادگان محترم و معتبر، مردم فارس را مخاطب خود و منطقه و منزل آنها را مأمن خود قرار بدهند، بسيار چيز پرمعنا و مضموندارى است؛ بخصوص شخصيت برجستهى جناب احمدبنموسى كه در ميان امامزادگان شناختهشدهى خاندان پيغمبر، جزو برجستگان محسوب مىشود.
دربارهى او اينجور نوشتهاند كه: «و كان احمدبنموسى كريما جليلا ورعا و كان ابوالحسن... (عليهالسّلام) يحبّه و يقدّمه»؛ مردى بخشنده و كريم و باورع و داراى جلالت مقام و منزلت بود و پدرش - حضرت موسىبنجعفر - اين بزرگوار را بر فرزندان و خويشاوندان ديگر خود مقدم مىداشت و به او محبت ويژهاى داشت.
شيراز هدف توجه اين امامزادهى عزيز و ديگر امامزادگان قرار گرفت؛ آمدند و از سوى اين مردم هم پشتيبانى شدند! تا امروز هم بركات اين بزرگوار بر سرتاسر استان و بر بخش مهمى از اين كشور، جارى و سارى است .
از اين رو شيراز به بركت وجود بارگاه نوراني حضرت احمد ابن موسي شاهچراغ (ع) جايگاهي رفيع و شايسته يافته بطوريكه در نظر بسياري از صاحبنظران ؛ كارشناسان و استادان دانشگاه وجود آرامگاه نوراني حضرت احمد ابن موسي (ع) در شيراز موجب شده است كه اين شهر از بزرگترين مركز فرهنگي و مذهبي بهره مند شود.
شاه چراغ (ع) آرامگاه معروف و متبركي است كه ما آن را به صورت يكي از مهمترين نقاط ديدني شيراز و يك مركز بزرگ فرهنگي مي شناسيم.
آرامگاه شاهچراغ (ع) مربوطه محل خاكسپاري مير سيد احمد، پسر امام موسي كاظم(ع) ، امام هفتم شيعيان و زيارتگاه بسياري از شيعيان است. احمد بن موسي (ع) پسر ارشد امام موسي كاظم (ع) و برادر امام رضا (ع) در راه پيوستن به برادر خود در خراسان توسط افراد مأمون خليفه عباسي، در شهر شيراز به شهادت رسيد.
اين حرم مطهر در نزد شيرازي ها داراي شكوه و قداست خاصي مي باشد و به همين سبب هميشه پذيراي عاشقان ولايت و امامت به شيراز بوده است.
اين زيارتگاه مهم شيعيان، از لحاظ توريسم مذهبي نيز شيراز را جزء نقاط مهم ايران قرار داده است به نحوي كه شيراز سومين شهر مذهبي ايران نام گرفته است و از لحاظ تعداد زائر نيز اين آرامگاه بعد از آرامگاه برادرش بزرگوارش امام رضا(ع) و خواهر گراميش حضرت معصومه (ع) بيشترين تعداد زائر را به خود اختصاص داده است.
خبرنگار ايرنا به مناسبت روز ششم ذيقعده كه روز بزرگداشت و بررسي ابعاد شخصيتي اين بزرگوار است با چند تن از صاحب نظران علوم ديني در شيراز گفت و گويي انجام داده است كه مي خوانيم:
مديركل تبليغات اسلامي استان فارس درباره جايگاه حضرت احمد ابن موسي(ع) گفت: شاه چراغ از جمله امام زادگاني است كه صحيح النسب و داراي انتساب قطعي به خاندان وحي است.
حجت الاسلام عبدالرضا خوشنويس اضافه كرد: مردم شيراز به دليل اينكه مردمي شيعه و محبت ورز به ائمه اطهار و براي امام زادگان نيز احترام خاصي قايل اند، از دير باز اين سنت حسنه را سينه به سينه و نسل به نسل به عنوان ارث جاويدان به نسل امروز منتقل كرده اند.
وي ادامه داد: در همه زمان ها اين محبت به اهل بيت به گونه هاي مختلف از جمله زيارت، هديه دادن، نذر كردن ، برگزاري بزرگداشت هاي مذهبي و سرمايه گذاري ها ابراز شده است كه اين روند شامل مرور زمان نگذشته و فزوني نيز يافته است.
خوشنويس با بيان اينكه حرم احمد ابن موسي (ع) بعد از حرم برادر بزرگوارش حضرت رضا (ع) و خواهر گراميش حضرت معصومه (ع) پذيراي بيشترين تعداد زائر است افزود: نياز است كه زندگي و شخصيت احمد ابن موسي شاه چراغ(ع) به عنوان يك مدل و الگوي فرهنگي و ديني و يك رهبر در جامعه اسلامي بيان شود.
وي گفت: بايد حقايق ديني و مذهبي، آشنايي با شخصيت و زواياي زندگي پيشوايان و نوع نگاه آنان به جامعه، در جامعه امروزي محسوس تر شود تا باعث كاهش برخي مشكلات جامعه كنوني شود.
مدير كل تبليغات اسلامي فارس اضافه كرد: از احمد ابن موسي شاهچراغ (ع) در چهار مورد هجرت، جهاد، شهادت و ولايت مداري در اكثر زمان به عنوان الگوي برتر ياد شده است.
خوشنويس ادامه داد: فرهنگ ولايت مداري، دفاع از ولايت و پايمردي بر ارزش ها جزء درس هاي نسخ نشده اهل بيت است كه حضرت شاه چراغ (ع) در اين زمينه ها به عنوان نمونه بارز اجتماعي ياد شده است.
وي با اشاره به اينكه قسم به شاهچراغ (ع) در ميان بسياري از مردم رواج داد و با بيان اينكه قسم خوردن يكي از شيوه هاي سفارش شده در اسلام است افزود: قسم خوردن در اسلام آداب و تبعياتي دارد، وقتي كسي براي وجود مقدسي احترام و ارزش قايل شود بر او قسم مي خورد كه كار منفي نيست زيرا كه خود خدا هم بر زمين و آسمان و ماه و رسول خدا قسم خورده است.
خوشنويس گفت: كارشناخت آن حضرت براي جوان ها بسيار راحت است زيرا كه آنها فطرت الهي و نزديك تري با خداوند دارند و اگر شرح احوال بزرگان با مستندات نقل شود جوان به دنبال سنخيتي در وجود خود و او مي گردد و سعي مي كند خود را ملزم كند تا بر اساس آن در زندگي پيش رود.
يك استاد حوزه علميه در شيراز نيز با اشاره به برخي باورها و اعتقادات در باره حضرت شاهچراغ (ع) در بين مردم اظهار داشت: اين باورها تقريبا ريشه در آموزه هاي ديني ما دارد و چون اوليا خدا روح بلند و مغرب به درگاه الهي هستند مردم براي آغاز و پايان زندگي دنيايي خود به امام زادگان از جمله احمد ابن موسي متوسل و از دعاي خير آنان بهره مند مي شوند.
حسن اسد بيگي اضافه كرد: بايد حركت در مسير ائمه و امام زادگان در تمام دوران زندگي صورت گيرد و بر اين مبنا نباشد كه فقط دوران هاي خاصي از زندگي را در بر گيرد زيرا اينان سرمايه هاي معنوي و لازمه زندگي هستند.
وي با بيان اينكه انسان فطرتا شخصيت هاي آرماني ذهن خود را مي پرستد و دوست دارد ادامه داد: امامان و پيشوايان نيز در جامعه ما همين نقش را ايفا مي كنند و حتي فرد زماني كه مي خواهد گفته خود را تاييد كند و به بزرگان و شخصيت هاي مقبولي كه پشتوانه محكمي دارند قسم ياد مي كند.
اسد بيگي گفت: به دليل اهميت وجود احمد ابن موسي در شيراز و ارادت خاص علما و اهل معرفت، شيراز هميشه محل زيارت و دروس ديني و سرمايه هاي معنوي بوده است.
حجت الاسلام احمد چوگاني ديگر مدرس حوزه و دانشگاه در شيراز نيز درباره شخصيت حضرت احمد ابن موسي (ع) گفت: مهم ترين امام زاده در مجموع امام زادگان فارس احمد ابن موسي (ع) به دليل نزديكي به امام هشتم (ع) است و بقيه امام زادگان منسوبين به امام رضا(ع) و امام موسي بن جعفر(ع) هستند.
وي اضافه كرد: زماني كه مومن مي خواهد عمل صالح او پذيرفته شود سعي مي كند بهترين و مقدس ترين مكان و زمان را معيين كند و امام زادگان بهترين و امن ترين مكان ها براي مناجات و قرب به خدا هستند.
اين استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: احترام به اهل بيت جزء اصول زندگي شيعه است و واكنش و علاقه امروز جوانان به اهل بيت ارزشمند و بيانگر پذيرفتن سخن قرآن كه مي فرمايد: مپنداريد كه شهيدان راه خدا مرده اند با آن ها معامله زنده كنيد، در بين آنان است.
كارهاي مذهبي و فرهنگي كه امروزه در حرم برگزار مي شود و كارهايي كه براي شناخت اين حضرت در شهر شيراز و استان فارس انجام مي شود را بهترين راهكار براي بقا و جاودانگي ابدي اين امام زادگان در بين جوانان دانست.
همچنين ديگر استاد حوزه در اين باره به خبرنگار ايرنا افزود: مردم شيراز مردمي دين محور، ولايتمدار و دوستدار ائمه هستند و به همين دليل مردم اهتمام به زيارت اين حرم مطهر دارند.
عليرضا محمدي اظهار داشت: برخي سنت ها مخصوص حرم شاهچراغ نيست و در هر كجا كه امام زاده باشد مردم به آن مكان ها مراجعه و سنت ها اجرا مي شود زيرا كه ما مسلمانان معتقديم زندگي، مرگ، شادي و غم را با آنها گره خورده است.
وي مهم ترين وظيفه امت جامعه اسلامي را به درستي معرفي كردن جايگاه اين بزرگواران در جامعه دانست و گفت: اين شناخت بايد طوري باشد تا افراط و تفريط در آن صورت نگيرد و يا مسايل روزمره اشتباهي در دين نفوذ نكنند.
ششم ذيقعده كه با تصويب شوراي فرهنگ عمومي استان فارس روز بزرگداشت حضرت احمد ابن موسي (ع) نام گرفته است فرصتي متعالي براي شناخت ابعاد شخصيتي حضرت شاهچراغ (ع) و پي بردن به كرامت نفس و فضايل اخلاقي آن حضرت است.ك/4
ف - ه 677 / 675 / 1645
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]