واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: امروزه تعداد زیادی از افراد ۶۴-۲۰ ساله از کمر دردهای مزمن و مداوم رنج میبرند و بسیاری از آنها اذعان دارند که درمان کمر درد بسیار مشکل است.
کمرناحیه بسیار پیچیده با منابع بالقوه درد زیادی است اگرچه به نظر میرسد عمل جراحی راه حل فوری درمان باشد اما ۸۵% افراد واقعا نیازی به جراحی نداشته و هیچ سودی هم از بابت عمل جراحی نمیبرند. بنابراین روش های دیگر درمانی مانند: فیزیوتراپی، ماساژ، طب سوزنی و ویتامین ها میتوانند جایگزین مناسبی باشند. نیز در برخی مواردی که درد ناشی از نقاط اتصالی بین ماهیچه و بافت باشد طب سوزنی و ماساژ برتری ویژه ای در درمان دارند.
طب سوزنی:
اولین و موثرترین روش درمان کمر دردهای مزمن میباشد و بیشتر در افرادی که درد در ناحیه پشت و گردن آنهاست و به دست، بازوها و پاها منتشر نمیشود تاثیر دارد.
اساتید طب سنتی شرق بر این باورند که طب سوزنی با تغییر و موازن سازی مجدد انرژی در بدن عملکرد خود را به ظهور میرساند.
ماساژ:
به افرادی کمک میکند که گاه به گاه دچار کمر درد میشوند و نیز کسانی که تمایل به حفظ سلامت پشت خود دارند.
ماساژ نه تنها باعث کشش عضلات میشود بلکه عامل تخلیه غدد لنفاوی در بدن و جریان دهی به اسید لاکتیک است، چون یکی از عوامل درد میتواند تولید اسید لاکتیک در عضلات باشد، ماساژ باعث رانده شدن سریع اسید لاکتیک از عضله شده و رهایی از درد را سرعت میبخشد.
فیزیوتراپی:
فیزیوتراپی به بهبودی کمر درد در موارد محدودی که درد به پاها منتشر میشود کمک می نماید. برخی از روش های درمان فیزیکی مانند اولتراسوند و گرما باعث شکستن چرخه اسپاسم عضلانی خواهد شد. گاهی در حین فیزیوتراپی صدایی شبیه به شکستن یا ترکیدن به گوش میرسد که به دلیل آزاد شدن حباب های نیتروژن در مفاصل بوده و باعث متعادل شدن ستون فقرات میشود.
یوگا و Pilates:
ورزش Pilates از آلمان و یوگا از هند منشا میگیرند. هر دو در حفظ سلامتی پشت و تا حدی رفع کمردرد موثرند.
این تکنیک ها روی تناسب اندام، تقویت عضلات، تنفس، انعطاف و متعادل سازی بدن نقش دارند. درPilates عضلات ناحیه ران و باسن تقویت شده و افرادی که دیسک کمر آنها مشکل دارد نباید این تمرین ها را انجام دهند اما انجام حرکاتی از یوگا که انعطاف پذیری بدن را افزایش میدهد در این افراد با توصیه پزشک مانعی ندارد.
Pilates: این روش تمرینی از حرکات کنترل شده ای تشکیل شده که بین بدن و مغز هارمونی فیزیکی ایجاد کرده و توانایی بدن افراد را در هر سن بالا می برد.
نرمش های تقویتی:
بشین – پاشو نرمشی ساده است که باعث افزایش انقباض و کشش عضلات میشود. در عین حال عامل فشرده شدن ستون فقرات هم بوده، پس افرادی که در ستون فقراتشان با مشکلی مواجهند با انجام بشین – پاشو آنرا حادتر هم خواهند کرد.
آئروبیک:
مانند یوگا و Pilates بیشتر در جهت حفظ سلامتی و تناسب اندام کاربرد دارد.
پیاده روی سریع یکی از روش های مناسب برای تمرین عضلات ناحیه پشت است. البته تحت شرایطی که منظم و مداوم باشد.
گلوکزآمین:
تحقیقات گسترده حاکی از آن است که تاثیر گلوکزآمین در بهبودی کمردردهای مزمن و همراه با آرتروز مورد شک و تردید است. البته گلوکزآمین ماده بی خطری بوده و اگر حس میکنید که با مصرف آن به طور ذهنی یا واقعی مشکلتان برطرف میشود استفاده از آن مانعی ندارد.
ویتامین B12:
از نظر محققان تاثیر بسزایی نداشته اما اندک اثری هم که گزارش شده ناشی از افزایش انرژی بدن است.
ویتامین D:
استراتژی طولانی مدت محافظت از استخوان ها و حفظ سلامتی کمرتان در مصرف این ویتامین نهفته است. برخی از جراحان ومتخصصین ستون فقرات مصرف روزانه ۲۰۰۰ واحد بین الملل از ویتامین Dو ۱۰۰۰میلی گرم از سیترات کلسیم در بیمارن را توصیه میکنند.
ویتامین D در روغن کبدماهی و شیر غنی شده وجود دارد. همچنین ویتامین D با تابش نورخورشید به پوست به مدت ۱۵-۱۰ دقیقه به مقدار کافی در بدن تولید میشود.
سایر روش های درمان:
بعضی از مردم احساس میکنند که کمردرد به خصوص در بیماران مزمن بیشتر از اینکه ناشی از عوامل فیزیکی باشد منشا روانی دارد بالاخص در مواردی که پزشکان نمیتوانند دلیلی برای آن بیابند.
درچنین حالاتی هیپنوتیزم و رفتار درمان شناختی میتواند به نوعی با آموزش ذهن بیمار در کاهش درد موثر واقع شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 235]