واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: اخبار كوتاه علمي
يك قطعه زباله از ايستگاه فضايي به سمت زمين ميآيد
يك قطعه زباله از ايستگاه فضايي در ابعاد يك دستگاه يخچال به ميان اتمسفر زمين پرتاب ميشود.
به گزارش ايسنا، مقامات آژانس فضايي آمريكا (ناسا) اعلام كردند كه اين زباله را بيش از يك سال پيش يكي از فضانوردان ايستگاه فضايي بينالمللي به خارج از ايستگاه پرت كرده بود.
اين زباله فضايي يك مخزن مايع خنككننده آمونياك سمي 635 كيلوگرمي است كه ناسا و شبكه ناظر فضايي آمريكا از زمان پرتاب آن تاكنون آن را تحت نظر دارند تا مطمئن شوند كه خطري از جانب اين زباله مردم زمين را تهديد نميكند.
توليد سلولهايي براي مبارزه با تومورهاي سرطاني
دانشمندان آمريكايي سلولهاي ايمني ايجاد كردهاند كه به مبارزه با تومورهاي سرطاني نيمي از گروه كوچكي از بيماران آزمايش شده كمك كرده است.
محققان در اين تحقيق اعلام كردند: افزودن گيرندهاي مصنوعي با سلولهاي ايمني تيلنفويست قابليت بيماران را براي مبارزه با نوعي از سرطان موسوم به نوروبلاستوما تقويت كرده است.اين نوع سرطان به سيستم عصبي حمله ميكند و بهرغم اينكه سرطاني نسبتا نادر است هفت درصد موارد سرطانهاي كودكان و پانزده درصد موارد مرگ و مير افراد نابالغ را براثر سرطان دربرميگيرد.
تاثير نور بر هوشياري كارمندان
مطالعات محققان دانشگاه سوري نشان ميدهد كه استفاه از نور سفيد اشباع شده از نور آبي به جاي نور سفيد ميتواند هوشياري و كارايي كارمندان را در ادارات و فضاهاي اداري افزايش دهد.
به گزارش مهر، محققان انگليسي اعلام كردند: با جايگزيني نورهاي سفيد رايج توسط نورهاي سفيدي كه با نور آبي غني شده باشد، ميتوان ساعات هوشياري كارمندان را در فضاهاي اداري افزايش داد.
محققان دانشگاه سوري بر اين باورند اين دستاورد ميتواند در بهبود ميزان خلق مثبت در افراد، كارايي، كاهش ميزان خستگيهاي بعد از كار، كاهش زودرنجي، افزايش قابليت تمركز ذهني و بينايي تاثير بسزايي داشته باشد.
قمر سياره كيوان 100 برابر زمين ذخاير نفتي دارد
دانشمندان رصدخانه سلطنتي در ادينبورگ اعلام كردهاند كه نفت موجود در قمر تيتان سياره كيوان ميتواند مشكل بحران سوخت را در زمين حل كند.
به گزارش ايسنا، اين دانشمندان خاطرنشان كردهاند: تخمين انجام شده از روي تركيبات شيميايي ستارهها در كهكشان راه شيري نشان ميدهد، كهكشان ما ميتواند در هر نقطه ديگري داراي 300 تا 38 هزار تمدن خارج زميني بسيار پيشرفته باشد كه به طور بالقوه قابليت برقراري ارتباط با سياره زمين را دارند و به اين ترتيب ميتوان سوخت آينده زمين را از برخي از ستارههاي دوردست گرفت.
ماموريت فضايي كاوشگر كاسيني - هونگنس به عنوان ماموريت فضايي رباتيك مشترك سازمان فضايي آمريكا (ناسا)، سازمان فضايي اروپا (اسا) و آژانس فضايي ايتاليا با هدف بررسي كيوان و اقمار آن در حال انجام است نشان داده كه روي تيتان، بزرگترين قمر كيوان، تركيبات نفت وگاز وجود دارد.
محاسبات و تخمينهاي دانشمندان نشان ميدهد كه منابع نفت و گاز موجود روي اين قمر حدود 100برابر بيشتر از زمين است.
تصاوير پيشين از تيتان نشاندهنده بارش برف و باران بر سطح اين قمر بوده است.
دوشنبه 13 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]