واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: حسابرسي بانكها براي ورود به بورس
رئيس سازمان حسابرسي با اعلام پايان حسابرسي صورتهاي مالي سه بانك دولتي مشمول واگذاري، گفت: در صورت عدم اقدام سريع و منطقي سازمانهاي خصوصيسازي و بورس امكان تداوم تعويق در زمان واگذاري اين بانكها وجود دارد.
كاظم نجفي علمي در گفتوگو با فارس اظهار داشت: رسيدگي به صورتهاي مالي سه بانك دولتي صادرات، تجارت و ملت در سازمان حسابرسي به سرانجام رسيده و اين سه بانك آماده ورود به بخش خصوصي هستند.
وي تأكيد كرد: با اين وجود ورود اين بانكها به بازار سهام مشروط به اقدام عاجلانه و منطقي سازمانهاي خصوصيسازي و بورس است. به گفته رئيس سازمان حسابرسي در صورت به طول انجاميدن فرايندي كه بايد در اين دو سازمان انجام شود، بانكها موظف به ارائه صورتهاي مالي 6 ماهه منتهي به شهريور ماه خواهند شد و اين امر ميتواند زمان ورود آنها به بورس را مجدداً به تعويق بياندازد.
نجفي علمي خاطرنشان كرد: چنين وضعيتي در مورد بيمههاي مشمول واگذاري نيز وجود دارد كه بايد اقدامات لازم در سازمان خصوصيسازي و بورس هر چه سريعتر انجام شود.
ورود بانك تجارت به بورس
مديرعامل بانك تجارت گفت: واگذاري اين بانك و دو بانك ديگر دولتي به بخش خصوصي نيازمند تحقق 5 شرط است كه همگي در حيطه اختيارات دولت است.
مجيدرضا داوري با اشاره به برگزاري مجمع عمومي اين بانك و فراهم شدن شرايط لازم براي ورود به بخش خصوصي از سوي بانك، اظهار داشت: اقدامات ديگري كه بايد در اين راستا انجام شود در اختيار دولت است از جمله اينكه بانك بايد تبديل به سهامي عام شود.
مديرعامل بانك تجارت خاطرنشان كرد: علاوه بر اين اساسنامه بانك بايد اصلاح شده و بدهيهاي دولت به بانك تعيين تكليف شود. وي در پاسخ به اين سؤال كه آيا تعيين تكليف بدهيهاي دولت به بانك مشروط به تصويب لايحه 15 هزار ميليارد توماني است، گفت: بهر حال دولت به منظور شفاف شدن وضعيت مالي بانك بايد تعهد كند كه اين بدهيها را پرداخت ميكند.
مديرعامل بانك تجارت ادامه داد: دولت همچنين بايد يك تعهد قانوني بدهد كه هر نوع ادعا يا دعوايي مربوط به تاريخ قبل از واگذاري براي بانك پيش آمد، مسئوليت آن را عهدهدار شود.
داوري شرط پنجم براي ورود بانك تجارت به بخش خصوصي را تعهد مابهالتفاوت نرخ ارز توسط دولت عنوان كرد و با بيان اينكه اين پنج شرط همگي در اختيار دولت بوده و از حيطه اختيارات بانك خارج است، تصريح كرد: برخي از اين شروط با نامهنگاري توسط دولت و تعهد به سازمان بورس محقق خواهد شد. وي اصلاح اساسنامه بانك را در دست انجام خواند و گفت: اين امر به امضاي وزير امور اقتصادي و دارايي رسيده و 6 عضو ديگر كابينه نيز بايد آن را امضا كنند.
داوري افزود: اين شروط براي هر سه بانك دولتي مشمول واگذاري است و بايد فرايندهاي مذكور براي همه آنها اجرا شود و در صورت تحقق اين پنج شرط، بانكهاي مذكور هيچ مشكلي براي ورود به بخش خصوصي ندارند.
مديرعامل بانك تجارت با اشاره به برگزاري مجمع عمومي اين بانك بدون هيچ بند حسابرسي، تأكيد كرد: امسال بهترين مجمع در طي 30 سال گذشته برگزار شد.
داوري پيشبيني كرد كه اين مسائل در طول دو ماه آينده حل شده و بانك تجارت به همراه بانكهاي صادرات و ملت امكان ورود به بخش خصوصي را پس از مدتها تعويق در واگذاري، پيدا كنند.
استقبال سرد تشكلها از خريد سهام
مديرعامل شركت مادر تخصصي خدمات كشاورزي وابسته به وزارت جهاد كشاورزي از استقبال سرد تشكلهاي بخش كشاورزي از خريد سهام شركت خدمات حمايتي كشاورزي با وجود ايجاد بسته مناسب از سوي دولت خبر داد.
نصراله خادم مديرعامل شركت مادر تخصصي خدمات كشاورزي وابسته به وزارت جهاد كشاورزي در يادداشتي كه براي خبرگزاري فارس ارسال كرد، نوشت: امروزه متناسب با رشد جمعيت و با توجه به محدوديت منابع اقتصادي، بهرهبرداري بهينه از امكانات و افزايش بهرهوري عوامل توليد، يكي از سياستهاي اقتصادي دولت نهم و به تبع آن وزارت جهاد كشاورزي بوده و حمايت همهجانبه از بخش كشاورزي و تشكلهاي اين بخش نيز همواره مورد تاكيد قرار مي گيرد. وي در ادامه به نحوه تشكيل شركت مادر تخصصي خدمات كشاورزي به عنوان يكي از سه شركت مادر تخصصي كه در سطح وزارت جهاد كشاورزي اشاره كرد و ضمن تشريح فعاليتها و اقدامات صورت گرفته در زمينه خصوصيسازي و اجراي اصل 44 قانون اساسي و ساماندهي و اصلاح ساختار مالي، عملياتي و تشكيلاتي شركتهاي دولتي در اولويت سياستهاي كلان دولت قرار داشته، پرداخت و اظهار نمود كه از مجموع 10 شركت تابعه تاكنون حدود 70 درصد آنها از طريق بورس يا مزايده واگذار و يا در حال واگذاري هستند.
خادم افزود: شركتهاي واگذار شده عبارتند از شركت سهامي توليد سموم علفكش، شركت سهامي دامپروري و كشاورزي اللهآباد، شركت سهامي توليد و بستهبندي فرآوردههاي گوشتي كشور و دو شركت بنگاه توسعه ماشينهاي كشاورزي و شركت سهامي بازرگاني شيلات منحل كه در شرف مراحل تصفيه نهايي خود هستند، شركت خدمات مهندسي آب و خاك نيز مراحل تشريفات قانوني واگذاري را طي و در حال واگذاري از طريق بورس است.
مديرعامل شركت مادر تخصصي خدمات كشاورزي گفت: شركت سهامي خدمات حمايتي كشاورزي كه در سال 1373 با ادغام دو شركت پخش كود شيميايي و شركت تهيه و توليد بذر و نهال تشكيل و متولي تهيه، توليد، توزيع، حمل،خريد و فروش انواع نهادهها شامل: بذر و نهال اصلاح شده، كود شيميايي و آلي است، نيز با اخذ مصوبه هيأت وزيران با شماره 12195/ت 036586ت مورخ 1/2/1386 و 59941/ت 037321 مورخ 16/5/1386 مقرر شد، از طريق واگذاري سهام ترجيحي و در قالب مزايده توسط وزارت جهاد كشاورزي به تشكلهاي بخش كشاورزي واگذار شود كه اين امر با اعطاي وكالت به سازمان خصوصيسازي انجام و مزايده مربوطه نيز به صورت محدود در تاريخ 28/5/1387 انجام شود كه متأسفانه عليرغم تمامي برنامهريزيهاي صورت گرفته هيچ يك از تشكلهاي بخش كشاورزي از اين امكان و موقعيت مناسب به وجود آمده كه صرفاً به منظور توانمندسازي و كمك به ايجاد بخش خصوصي فعال و قدرتمند در بخش كشاورزي توسط دولت نهم و وزارت جهاد كشاورزي به وجود آمد استقبال و استفاده ننمودهاند.
خادم افزود: در حال حاضر نيز پيگير واگذاري از طريق عمومي هستيم كه اميدواريم به دليل ارتباط موضوعي فعاليت اين شركت با تقريباً تمامي بخشهاي كشاورزي اين بار تشكلها و تعاونيهاي بخش كشاورزي جهت توانمندسازي خود اقدام و مشاركت نمايند تا مؤثرتر و با قدرت بيشتر در خدمترساني به بخش كشاورزي و بهرهبرداران آن قرار گيرند.
دوشنبه 13 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]