واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: دومين دوره مسابقات قرآن بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان/ 35مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان مبين جايگاه قرآن در ايران است
گروه فعاليتهاي قرآني: پرداختن به مسائل تبيلغي ــ ترويجي حول محور قرآن كريم نظير برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان مبين جايگاه رفيع قرآن كريم در كشور اسلامي ايران است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، «محمد خواجوي» رييس سازمان دارالقرآنالكريم در نشست «بررسي ابعاد گوناگون دومين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان» كه با حضور «مهدي قرهشيخلو» معاون پشتيباني و فنآوري اطلاعات سازمان دارالقرآنالكريم در محل سازمان دارالقرآنالكريم تشكيل شد، برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان را مبين جايگاه رفيع قرآن كريم در كشور اسلامي ايران عنوان كرد.
وي درباره ضرورت برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان اظهار كرد: ضرورتهاي متعددي را ميتوان براي برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان برشمرد و از آن جمله ميتوان به نقش اين مسابقات در اشاعه فرهنگ قرآني، تاكيد دين اسلام بر كار خير و جنبههاي سياسي اين همايش بينالمللي كه گواه سياست منطبق بر ديانت ايران است، اشاره كرد.
رييس سازمان دارالقرآنالكريم مسابقات قرآن دانشجويان مسلمان را زمينهاي براي بسط فرهنگ اسلامي ايران عنوان و تصريح كرد: شركتكنندگان در اين مسابقات به طور قطع با حضور در كشور اسلامي ايران با فرهنگ تشيع، دستآوردهاي انقلاب اسلامي، فرهنگ غني ايران و جايگاه قرآن كريم در حكومتداري و نظام جمهوري اسلامي ايران آشنا خواهند شد.
خواجوي فرصت حضور نمايندگان قشر فرهيخته كشورهاي غيراسلامي در ايران را در رفع اتهامات دشمنان به شيعيان بسيار مغتنم اعلام كرد و افزود: توسعه فضاسازي قرآني در كشور به بهانه برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان ميتواند در اشاعه فرهنگ قرآني و تغيير نگرش منفي نسبت به شيعيان در راستاي دستيابي به اتحاد مسلمانان جهان موثر باشد.
مسابقات قرآن دانشجويان مسلمان فرصتي براي نمايش توانمنديهاي ايران به جهانيان است
در ادامه «مهدي قرهشيخلو» معاون پشتيباني و فنآوري اطلاعات سازمان دارالقرآنالكريم برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان در ايران را فرصتي براي به تصوير كشيدن توانمنديهاي ايران به ساير ملل عنوان و تاكيد كرد: معرفي دستآوردهاي انقلاب اسلامي، معرفي شخصيتهاي برجسته قرآني كشور و نمايش فعاليتهاي مثبت و كارآمد مراكز موفق قرآني در كشور به شركتكنندگان مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان ميتواند در معرفي فرهنگ قرآني ايران به جهانيان موثر باشد.
وي لازمه اثرگذاري مطلوب مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان كه يك فعاليت عظيم فرهنگي در كشور است را برنامهريزي متقن و مدون برگزاركنندگان عنوان و اظهار كرد: برگزاركنندگان بايد با تشكيل تيم كارشناسي و بحث و فكر در زمينه برگزاري مسابقات، ابعاد مختلف را ارزيابي و به تاثيرگذاري مضاعف اين اقدام فرهنگي ــ قرآني كمك كنند تا مسابقات به رفع تكليف و برگزاري صرف مبدل نشود.
در ادامه اين نشست رييس سازمان دارالقرآنالكريم در پاسخ به اين پرسش ايكنا كه در كنار برگزاري مسابقات برپايي چه برنامههاي جانبي را ضروري و لازم و ميدانيد، گفت: برنامهريزي جهت بازديد شركتكنندگان از اماكن و مراكز قرآني، تاريخي و مذهبي ايران و معرفي فعاليتهاي قرآني نظاممند كشور به اين قشر، همچنين آشناسازي غيرمستقيم متسابقان با فرهنگ شيعي ميتواند از برنامههاي جانبي اثرگذار در راستاي ترويج فرهنگ اسلامي ايران باشد.
فرهنگ ايثار هشت سال دفاع مقدس ايران براي متسابقان معرفي شود
سپس قرهشيخلو عنوان كرد: ارائه نمايشگاهي از دستآوردهاي قرآني چند سال اخير كشور، بازديد از مناطق جنگي ايران و معرفي فرهنگ شهادت و ايثار طي هشت سال دفاع مقدس جوانان مبارز ايراني و معرفي چهرههاي قرآني ايران در قالب برپايي محافل انس با قرآن و يا نشستهاي تخصصي ميتواند از شركتكنندگان مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان مبلغاني به منظور تبليغ فرهنگ قرآني ايران در كشور خود بسازد.
وي با اشاره به ارزش قرآن كريم و جايگاه مأنوسان با كلام وحي در كشور و نظام جمهوري اسلامي اظهار كرد: كيفيت برگزاري مسابقات و توجه به جايگاه منتسبان به قرآن كريم از جمله قاريان، حافظان، استادان و پيشكسوتان قرآني در كشور ايران در حين برگزاري مسابقات ميتواند نقطه قوتي براي كشور ايران محسوب شود.
معاون پشتيباني و فنآوري اطلاعات سازمان دارالقرآنالكريم تاكيد كرد: از ديگر مواردي كه بر جايگاه رفيع قرآن كريم در نظام جمهوري اسلامي ايران صحه ميگذارد برگزاري باشكوه و درجه يك مسابقات از حيث نظم، كيفيت، اطلاعرساني و فضاسازي قرآني خواهد بود.
بنابر گزارش ايكنا در ادامه نشست بررسي ابعاد گوناگون دومين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان محمد خواجوي در پاسخ به اين پرسش كه در سياستگذاري مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان بايد از چه المانهايي استفاده شود، اظهار كرد: با توجه به اين نكته كه نمايندگان ساير ملل كه به واسطه برگزاري اين مسابقات در ايران حاضر ميشوند سفيراني براي انتقال مسائل فرهنگي ايران به جهان خواهند بود بايد در برنامهريزي و سياستگذاري اين مسابقات كارشناسي و دقت نظر خاصي اعمال شود.
رييس سازمان دارالقرآنالكريم در ادامه افزود: سياستگذاران برپايي اين مسابقات بايد بر رعايت نظم در امور اهتمام ويژه داشته باشند چراكه ايجاد حتي كوچكترين مشكلي در حين برگزاري مسابقات قرآن دانشجويان مسلمان ميتواند زمينه تبليغات سوء را بر عليه كشور اسلامي ايران در مجامع بينالمللي فراهم كند.
برگزاري باشكوه مسابقات زمينه ترويج فرهنگ شيعي به جهانيان را فراهم ميآورد
سپس خواجوي در پاسخ به اين پرسش كه حضور نمايندگان مسلمان از كشورهاي غير اسلامي چه نقشي در بسط فرهنگ قرآني ايران به اين كشورها دارد، اظهار كرد: با توجه به اين نكته كه غالب مسلمانان كشورهاي غيراسلامي و نمايندگان حاضر در اين مسابقات از برادران اهل تسنن هستند بايد با دقت در صحت عملكرد، بروز اعمال و رفتار شايسته اسلامي و برگزاري باشكوه مسابقات به ترويج فرهنگ اسلامي شيعيان ايراني كمك كنيم و زمينه تحول و تغيير نگرش منفي نسبت به شيعيان را به طور غيرمستقيم در اين قشر فرهيخته فراهم آوريم.
در ادامه قرهشيخلو عنوان كرد: انتظار ما از هر حركتي بايد متعادل و متناسب با ظرفيتهاي آن باشد به طور مثال انتظاراتمان را از نتايج برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن مسلمان بايد تعديل كنيم و در زمينه تحول، تغيير نگرش شركتكنندگان نسبت به ايران و بسط فرهنگ ايران اسلامي به ساير ملل نبايد توقعات ماورائي داشته باشيم.
وي تاكيد كرد: البته برگزاري منظم، باعظمت، باتدبير و با برنامه به همراه حفظ شرايط بينالمللي اين مسابقات تصوير مثبت و روشني از كشور ايران در اذهان شركتكنندگان ثبت خواهد كرد و مهمانان ما بايد از رفتارهاي سنجيده برگزاركنندگان احساس كنند كه سعي ما در اجراي هرچه بهتر دستورات الهي در برنامهريزيهاي روزمره است.
اين فعال قرآني تصريح كرد: برنامهريزي مختص مكان برگزاري مسابقات به تنهايي كافي نيست و به جهت اين كه از بدو ورود شركتكنندگان يعني از فرودگاه ايران تا بازگشت آنان به كشور خود تمامي رفتارهاي ايرانيان زير ذرهبين متسابقان خواهد بود تيم برگزاركننده بايد بسيار حرفهاي عمل كنند و تا حد امكان از قشر دانشجو و قرآني كشور براي ارتباطات اجرايي بهره ببرند و با اطلاعرساني مناسب به هموطنان و حتيالمقدور افرادي كه با اين اجتماع قرآني تماس دارند به رعايت تاكيدات ديني و مهماننوازي نهايت توجه را داشته باشند چراكه تنها برخورد منفي كوچكي ميتواند تمام برنامهريزيها و زحمات را زير سئوال ببرد.
رييس سازمان دارالقرآنالكريم در پاسخ به اين پرسش كه برنامهريزي صحيح براي رسيدن به كيفيت بالا در برگزاري مسابقات به منظور ثبت تصوير مثبت از ايران اسلامي در اذهان شركتكنندگان از چه ويژگيهايي برخوردار است، تاكيد كرد: بخش اعظم تبليغات ما در برنامهريزي صحيح بايد در عمل و رفتارمان منعكس شود و اين فضاسازي بايد با اطلاعرساني مدبرانه و قبل از ورود اين نمايندگان دانشجوي مسلمان از جهان به داخل كشور آغاز شود تا به لطف خداوند به اهداف مورد نظر دست يابيم.
اسلام دين تدبير و مسلمانان مدبران هوشمند در تبليغ اين دين هستند
وي در ادامه اسلام را دين تدبير و مسلمانان را مدبران هوشمند در تبليغ دين معرفي كرد و گفت: تمامي رفتارها و تصميمات برگزاركنندگان بايد هوشمندانه، سنجيده، متعادل و متناسب با احكام شرع باشد و دقت نظر و ظرافت در هر برنامهاي حتي پذيراييها بايد با حفظ شرايط ديني و توجه به سفارشات قرآن و ائمه معصومين(ع) باشد تا منجر به تبليغات مثبت از ايران اسلامي شود.
خواجوي سنين جواني را سن حقپذيري اعلام كرد و افزود: مسئولان بايد از فرصت برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان و حضور جواناني كه آمادگي پذيرش حق را دارند در جهت هدايت اين قشر به سوي مسير صحيح دين و شريعت نهايت بهره را ببرند و توجه داشته باشند بسط فرهنگ قرآني و اسلامي ايران منوط به عمل قرآني است.
وي مسابقات قرآن را زمينهساز عمل به قرآن و مقدمهاي براي اشاعه فرهنگ قرآني دانست و عنوان كرد: تلاوت صرف آيات الهي كافي نيست و بايد براي نهادينه كردن دستورات الهي و كلام خداوند در جامعه به ويژه در قشر جوان و فرهيخته به سوي عمل به قرآن كريم و فرهنگسازي صحيح ديني به دور از دوگانگي و ضديت در رفتار و گفتار پيش رويم.
در ادامه اين نشست قرهشيخلو در پاسخ به اين پرسش ايكنا كه دلايل دوري برخي از جوانان با قرآن و عدم حضور آنان در عرصه فعاليتهاي قرآني كشور چيست، اظهار كرد: براي اشاعه فرهنگ قرآني ميان جوانان بايد ابتدا به زيرساختها توجه شود و در اين راستا بايد تعريف درست، كاربردي و مشخصي از فرهنگ قرآني براي جوانان ارائه و تبيين شود و اين امر نيازمند مشاوره و راهنمايي علما و بزرگان دين و توجه به ويژگيهاي جهان امروز است.
وي با اشاره به تاثيرگذاري مستقيم كلام همراه با عمل مسئولان بر قشر جوان و جذب آنان به سوي انس با قرآن كريم، تصريح كرد: تضادها جوانان را اذيت ميكند و اگر حرف و عمل مسئولان نظام جمهوري اسلامي ايران كه سياستي عين ديانت دارند منطبق بر تعاليم قرآني نباشد منجر به موضعگيري آنان و دوري از دين و قرآن خواهد شد.
برگزاركنندگان مسابقات بر رعايت عدالت و دينمداري اهتمام ويژه داشته باشند
معاون پشنيباني و فنآوري اطلاعات سازمان دارالقرآنالكريم گفت: مسئولان، فعالان و يكايك افراد جامعه قرآني بايد الگوي عملي فرهنگ قرآني باشند و در برگزاري مسابقات قرآني نيز بايد برگزاركنندگان و تيم داوري بر تاكيدات قرآني و رعايت عدالت و دينمداري اهتمام ويژه داشته باشند تا با كارشناسي و تدبير مسابقات قرآن را كاربرديتر و به سوي فهم آيات الهي در كنار هنر قرائت هدايت كنند.
سپس خواجوي با اشاره به روشهاي هدايت مردم و به ويژه جوانان به سوي تدبر و فهم آيات قرآن كريم تاكيد كرد: در بحث كارآمد كردن مباحث قرآني و تدبر در آيات الهي در درجه نخست بايد انگيزه مراجعه به قرآن و احساس نياز در جوانان ايجاد شود و در اين زمينه بايد مسئولان و مديران قرآني به شناخت هرچه بهتر جوانان از قرآن كه مرتفع كننده تمام نيازهاي اقتصادي، اجتماعي، سياسي، عاطفي، دنيوي، اخروي و معنوي بشر است، كمك كنند.
رييس سازمان دارالقرآن الكريم برگزاري مسابقات قرآني كه فعاليتي تبليغي ـ ترويجي در راستاي اشاعه فرهنگ قرآني است را زمينهاي براي تاثيرگذاري اوليه بر افكار عمومي جامعه و جذب جوانان به آشنايي درست و اثرگذار با فرهنگ قرآني عنوان كرد و افزود: با برنامهريزي و اطلاعرساني درست مسابقات قرآني و تبليغات مناسب مانند تبليغات مسابقات ورزشي، ابتدا بايد افكار عمومي جامعه و جوانان را به سوي قرآن متوجه و با استمرار فعاليت در اين زمينه به تبيين فرهنگ قرآني در جامعه كمك كنيم.
وي در پاسخ به اين پرسش كه راهكار شما براي ارتقاء سطح كيفي مسابقات قرآن دانشجويان مسلمان چيست، عنوان كرد: براي برگزاري هرچه بهتر مسابقات قرآني بايد سازوكارها و چينشها درست باشد خوشبختانه ايران در زمينه آييننامه برگزاري مسابقات مشكلي ندارد و تنها يك برنامهريزي درست ميتواند اين مواد خام آماده را به روشي صحيح به عمل درآورد تا متسابقان اين مسابقات پس از بازگشت به كشور خود سفيراني براي تبليغ و انتقال فرهنگ اسلامي ايران به جهانيان باشند.
در ادامه اين بحث قرهشيخلو تصريح كرد: دقت عمل در نورپردازي، صوت، دكوراسيون، رنگ و تكنيكهاي بهروز در برگزاري باشكوه، جذاب و منظم مسابقات و به ويژه اجراي مراسم افتتاحيه و اختتاميهاي درخور شأن مسابقات قرآني و بازتاب به موقع اين مراسم در رسانهها از راهكارهاي ارتقاء سطح برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان است.
رفع معايب در برگزاري مسابقات نوآوري و شكوفايي است
وي در پايان با اشاره به همزماني اين دوره از مسابقات با سال نوآوري و شكوفايي يادآور شد: بررسي موشكافانه و رفع معايب در برگزاري اين مسابقات خود نوعي خلاقيت و نوآوري خواهد بود، همچنين گزينش مناسب متسابقان با رعايت حد نصاب شركت در مسابقاتي در سطح بينالمللي در پذيرش مردم و جذب افكار عمومي به اين مسابقات بسيار موثر خواهد بود.
آنچه در جمعبندي از نظرات كارشناسان حاضر در اين نشست به نظر ميرسد اين است كه برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان با حفظ شرايط و استانداردهاي بينالمللي و برنامهريزي متقن و مدون در همه مراحل اجرا و به يژه داوري ميتواند ضمن اشاعه فرهنگ قرآني و جذب جوانان به حضور در فعاليتهاي قرآني و انس با قرآن كريم، نمايندگان مسلمان از كشورهاي غيراسلامي را به سفيراني مبلغ فرهنگ اسلامي ايران به جهانيان مبدل سازد و در رفع اتهامات دشمنان به شيعيان و ايرانيان بسيار موثر واقع شود.
خبرنگار: عطيه سروش
شنبه 11 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 292]