واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *ميزگرد «جنبش دانشجويي و انقلاب اسلامي، حال و آينده» در دانشگاه صنعتي شاهرود* سخنان عباسيمهر، زاهدي، جوادي ، طوسي و حسيني
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
ميزگرد «جنبش دانشجويي و انقلاب اسلامي، حال و آينده» به مناسبت سالروز ابلاغ پيام مقام معظم رهبري به جنبش دانشجويي با حضور نمايندگان اتحاديههاي دانشجويي هشتم آبان ماه درتالار شقايقهاي دانشگاه صنعتي شاهرود برگزار شد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين ميزگرد كه به همت بسيج دانشجويي دانشگاه صنعتي شاهرود برگزار شد ،عباسي مهر دبيرتشكيلات دفتر تحكيم وحدت(طيف شيراز)،طوسي دبير سياسي اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان مستقل ، عليرضا زاهدي دبير شوراي تبيين مواضع بسيج دانشجويي دانشگاههاي تهران بزرگ، جوادي دبير جامعه اسلامي دانشجويان و حسيني، دبير واحد تحليل و بررسي جنبش عدالتخواه دانشجويي به بيان ديدگاهها و نظرات خود پرداختند.
عباسي مهر با بيان اينكه از همان ابتداي خلقت آدم پايه حق و باطل هم گذاشته شد، گفت: انسان ذاتا و فطرتا موجودي است كه به دنبال حق و حقيقتجويي است و خداوند با فرستادن پيغمبران خود دست بشر را خالي نگذاشت. در اين رابطه سه نوع طرز تفكر شكل گرفت كه عدهاي بر پايه تفكرات بشري و اومانيستي و عدهاي ديگر بر پايه تفكرات پوچگرا و دسته سوم بر پايه تفكرات ديني بودند كه اوج اين تضاد و درگيري به 200 سال پيش برميگردد كه ميتوان به ظهور تفكرات ليبراليستي هم اشاره كرد .
وي انجمنهاي اسلامي دانشجويان را از قديميترين جنبشهاي دانشجويي مسلمان با قدمت 50 ساله برشمرد و اظهار كرد: هدف انجمن مبارزه با تفكرات الحادي مثل ماركسيست و مبارزه با استبداد حكومت پهلوي بود .
دبيرتشكيلات دفتر تحكيم وحدت(طيف شيراز)، نقش اشخاصي مانند شهيد مطهري، بهشتي، مفتح، شريعتي ، بازرگان، چمران را باعث منسجمترشدن فعاليتهاي جنبش دانشجويي قبل از انقلاب دانست و گفت : با شكلگيري انقلاب اسلامي جنبش دانشجويي با هدف قرار دادن ديكتاتور بزرگ و امپرياليسم جهاني حركت ديگري را آغاز كرد كه تسخير لانه جاسوسي بود .
در ادامه اين ميزگرد ، دبير شوراي تبيين مواضع بسيج دانشجويي دانشگاههاي تهران بزرگ، جنبش دانشجويي را جنبش بيداري و اسلامي دانست و گفت: آرمانگرايي در مقابل مصلحتگرايي ، صدق و صفا و خلوص ، وارستگي از جريانات حزبي و سياسي، مبتني بر اشخاص نمودن ، حساس بودن در برابر ظلم و تبعيض و بيعدالتي از خصوصيات جنبش دانشجويي است و از آفات اين حركت طمع ورزيدن عناصر و مجموعههاي ناباب و دور شدن از آرمانها و افتادن در فضاي محافظه كاري است.
زاهدي ابراز عقيده كرد: در دوران سازندگي شاهد فضاي بسته دانشگاهها بوديم ، اما بعد از دوم خرداد عدهاي نادان يا مغرض حرفهاي تئوريسينهاي غربي را مطرح كردند كه اين فضاها به سياست گريزي در دانشگاهها منجر شد . تغيير نام دفتر تحكيم ، نامهنگاري ، غلبه براحساسات ، عبور از حاكميت طي سالهاي 76 تا 82 در دانشگاهها از فضاي اين دوران بود.
دبير سياسي اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان مستقل نيز در ادامه اين ميزگرد گفت: از نقاط قوت جنبش دانشجويي بعد از انقلاب تكثر دانشجويان از ديدگاههاي فكري مختلف بود، اما در حال حاضر نيروي بالقوهاي در دانشگاهها به وجود آمده كه هنوز بالفعل نشده است، از سوي ديگر در شرايط كنوني با قدرت گرفتن انقلاب اسلامي و تاثير گذاري در معادلات جهاني دانشگاه نيز تاثيرگذار شدهاند.همچنين وسايل ارتباط جمعي و دسترسي به فضاي اطلاعات، دانشجويان را از حصار خود بيرون آورده است.
طوسي در ادامه ضعف عقبه تئوريك و نبودن روحيه خلاقيت و ابتكار را از مهمترين نقاط ضعف جنبش دانشجويي دانست.
وي در ادامه گفت: ذيل ويژگي آرمانخواهي ، عدالت خواهي مطرح ميشود. از ويژگيهاي ديگر اين جنبش مستقل بودن اين حركت است اما در مقابل جريان چپ ، جريان راست وجود دارد كه محافظه كاري و اعتقاد به آزادي از ويژگيهاي اين جريان است .
حسيني، دبير واحد تحليل و بررسي جنبش عدالتخواه نيز انقلاب اسلامي را پايهريز يك تمدن ديني دانست و افزود : ايدئولوژي انقلاب ما در همان شعار نه شرقي و نه غربي يعني نه ليبراليسم و نه كمونيست است.
حسيني گفت : ما انقلاب نكرديم كه برخي مظاهر را نابود كنيم ، ما انقلاب نكرديم كه در برخي مناسبات حضور داشته باشيم ، ما انقلاب كرديم كه تمدني بر پايه ايدئولوژي توحيدي بسازيم. بر اين اساس حضرت امام براي ساختن همان تمدن اسلامي مدل جمهوري اسلامي را ارئه دادند و ما بايد بين انقلاب اسلامي و جمهوري اسلامي تفاوت قايل شويم ، بنابراين حساب جمهوري اسلامي و مسئولان آن از حساب انقلاب جداست .
وي انقلاب اسلامي را يك پديده مستمر دانست و افزود : انقلاب اسلامي ادعاي جهان شمولي دارد . در انديشه حضرت امام نظارت مستمر مردم بر مسوولان است و همانطور كه حضرت امير هم در نهج البلاغه فرمودهاند امور حكومت به خصوص امور مالي را براي مردم بايد شفاف نمود و مردم بايد حكام و حاكمان را نصيحت و امر به معروف بكنند.
اين فعال دانشجويي با بيان اينكه جامعهاي كه محافظهكار باشد محكوم به زوال است، گفت : آرمانخواهي يكي از ويژگيهاي جامعه انقلابي و پوياست و اين ويژگي مختص جنبش دانشجويي نيست و تنها فرق آن با جامعه در اين است كه دانشجو آگاهتر و جلودار اين حركت است .
به گزارش ايسنا در حاشيه اين ميزگرد، نمايشگاه عكس و كاريكاتور نيز برپا شد.
انتهاي پيام
شنبه 11 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]