واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: مدير كانون اصلاح و تربيت اهواز : فقر فرهنگي ، مشكل اصلي نوجوانان بزهكار است
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز : مدير كانون اصلاح و تربيت اهواز گفت برخي كودكان و نوجوانان ، مرتكب بزه هايي ميشوند كه بعضا از خلاف بودن آنها آگاهي ندارند.
به گزارش روز شنبه گروه حوادث ايسكانيوز ، عبدالامير منشداوي تصريح كرد : به منظور پيگيري امور زندانيان و ارشاد صحيح مددجويان كانون اصلاح و تربيت خوزستان ، با هماهنگي دفتر حمايت از حقوق كودكان دادگستري اين استان ، چهار وكيل و مشاور حقوقي به صورت دائم در همين مركز مستقر شدهاند.
وي اضافه كرد: اين امر در راستاي ارائه خدمات ويژه قضايي و مشاورهاي به كودكان آسيب ديده انجام شده است.
مدير كانون اصلاح و تربيت اهواز خاطرنشان ساخت: سياست كلي قوه قضاييه، كاهش جمعيت كيفري و آسيبهاي اجتماعي است. در همين راستا اقـدامـات ارزشمندي با هماهنگي كانون اصلاح و تربيت، قاضي ناظر و مجموعهاي كه در اختيار است صورت مي گيرد و جذب وكيلان نيز از جمله اين فعاليتهاست.
«منشداوي» ادامه داد : وكيلان مستقر در كانون اصلاح و تربيت ، وكيل تسخيري مددجويان بيبضاعت خواهند بود كه مشاوره و راهنمايي مي كنند.فقر فرهنگي و نداشتن اطلاعات در زمينه قوانين از مشكلات اصلي اين كودكان و نوجوانان است.
مدير كانون اصلاح و تربيت اهواز درباره افزايش جمعيت كيفري اين مركز نيز ابراز نگراني كرد و هشدار داد.
وي اظهار داشت : وظيفه اصلي زندانها پرداختن به امور اصلاحي و تربيتي است و اين مهم ، امكانات، فضا و ملزوماتي مي خواهد كه در فرايند و پروسه اصلاح و تربيت ، ضروري است.
اين مسئول ، يكي از اين ملزومات را در اختيار داشتن فضا و توازن ظرفيت نگهداري مددجويان عنوان كرد: «در رابطه با جوانان زير ١٨ سال كه از نظر قانوني مجرم نيستند و افراد متخلف از قوانين و نظامات اجتماعي شناخته مي شوند،كانون نقش ايستگاه موقتي را ايفاد مي كند. در حقيقت كانون با پرداختن به برخي ناآراستگي هاي رفتاري، تربيتي و فرهنگي نسبت به مددجو اقدام و او را آماده بازگشت به جامعه مي كند. اين مي تواند به مثابه تعميرگاهي باشد كه با رفع نقص يك خوردرو ، زمينه سرعت گرفتن درست آن را در جاده فراهم مي سازد.»
«منشداوي» تراكم جمعيت كيفري را هشداري براي جامعه برشمرد:«نبايد در برخورد با بزهكاري اطفال ؛ مجازات حبس در نظر گرفته شود.بيش از ٩٠ درصد اين افراد البته مدت كوتاهي در كانون مي مانند و اين عامل برهم خوردن ظرفيت هاي تعريف شده در نگهداري، طبقه بندي و آسيب به فرايند اصلاح رفتار و انديشه مددجويان است.»
مدير كانون اصلاح و تربيت اهواز اعلام كرد : مدير كل زندان هاي خوزستان با تاثي از اولويت كاهش هدفمند جمعيت كيفري كه در زمره هدف هاي اصلي سازمان زندانهاست ، سال گذشته با جلب حمايت و همكاري رئيس كل دادگستري استان و تشريح وضعيت براي قضات و دادگاه هاي اطفال ، كاهش ٥٠ درصدي جمعيت كيفري كانون را فراهم ساخت. اين روند اما ظرف چند ماهه گذشته برعكس شده و ما باز شاهد رشد ورودي ها به كانون اصلاح و تربيت اهواز هستيم.اين مسئله نشان مي دهد اعمال مجازات حبس باز در رويه رسيدگي به تخلفات در اولويت قرار گرفته است.
«منشداوي» با يادآوري اين كه كانون محل نگهداري افراد زير ١٨ سال و غير شرور است تاكيد كرد : تراكم جمعيت كيفري و برهم خوردن ظرفيت نگهداري به ضرر جامعه و تربيت اجتماعي است.كانون اهواز ظرفيت بسيار محدودي دارد و اعمال مجازات حبس نمي تواند درمان ناهنجاري هاي اجتماعي باشد.اين زنگ خطري است براي جامعه ؛ چون توفيق نداشتن در اصلاح و تربيت اطفال متخلف، آنان را در آينده به مجرمان سازمان يافته و نافي امنيت و تربيت اجتماعي مبدل خواهد ساخت.گزارش ايسكانيوز مي افزايد،وي توضيح داد : كودكان و نوجواناني كه وارد مجموعه كانون مي شوند بيش از پيش ، نياز به ياري دارند.بايد حضور آنان در چنين مكان هايي كوتاه مدت و توام با اصلاح و تربيت باشد.همكاران ما در مجموعه هاي اين چنيني با توجه به نوع سن مددجويان ، گاه بايد در نقش پدر و مادر ، رفيق و استاد و راهنما ظاهرشوند كه اين امركاري دشوار و البته خداپسندانه است.
اين مسئول گفت : مهم ترين عاملي كه منجر به باز شدن پاي مددجويان به كانون مي شود علاوه بر فقر، نقش ضعيف پدر و مادر است كه به درستي وظيفه خود را انجام نداده اند.اين معضل نيز بيشتر ريشه در فقر مالي و فرهنگي دارد.525/125
شنبه 11 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]