واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: جهان - حضور كلينتون در كنار اوباما در تبليغات انتخاباتي
جهان - حضور كلينتون در كنار اوباما در تبليغات انتخاباتي
آرش فرحزاد: تنها سه روز به انتخابات رياستجمهوري آمريكا باقيمانده و هر دو كانديداي انتخابات سخنرانيها و تبليغات خود را بيشتر روي مسائل اقتصادي متمركز كردهاند. جان مككين كانديداي جمهوريخواهان روزهاي پنجشنبه و جمعه را با اتوبوس به شهرهاي مختلف ايالت اوهايو سفر كرد تا بتواند با بهدست آوردن رأي اكثريت مردم، 20 راي الكترال ايالت اوهايو را كسب كند. در دو ايالت هانوورتون و كولمبوس، آرنولد شوارتزنگر فرماندار جمهوريخواه ايالت كاليفرنيا، مككين را همراهي ميكرد. مككين در سخنرانيهاي خود با اشاره به بحران اقتصادي اخير گفت: «اوهايو هم از اين بحران آسيب بسياري ديده و مردم اين ايالت دردسرهاي زيادي براي حفظ شغل و خانههايشان متحمل ميشوند. بايد راهكار عملي و منطقي براي عبور از اين بحران، به كار بست.» مككين پس از سفر به ايالت اوهايو به ويرجينا سفر كرد. ايالتي كه بهطور سنتي و طي چهل سال اخير به جمهوريخواهان راي داده اما نظرسنجيها نشان ميدهد كه اين بار به سوي اوباما متمايل است. سارا پيلن معاون انتخابي مككين هم به پنسيلوانيا سفر كرده بود و در جمع تعدادي از مقامهاي سابق سيا و نظاميان بازنشسته باز هم به انتقاد از اوباما پرداخت و گفت: «اوباما در آخرين آگهي تلويزيوني خود هيچ حرفي از خطراتي كه آمريكا را تهديد ميكند نزد و توضيح نداد كه چرا ميخواهد بودجه نظامي در عراق را كاهش دهد. او نميتواند با چالشهاي امنيتي پيشروي آمريكا مقابله كند. جو بايدن هم به پنسيلوانيا سفر كرده بود و در جريان سخنراني خود در آلن تاون از حملات مككين و طرفدارانش به اوباما انتقاد كرد و هشدار داد كه اينگونه اقدامات به دوپاره شدن ملت آمريكا خواهد انجاميد. باراك اوباما كانديداي دموكرات كه براي اولين بار بيلكلينتون را در كنار خود ميديد در سخنراني او در آيووا باز هم سياستهاي مككين را تداوم سياستهاي شكستخورده بوش دانست. بيل كلينتون رئيسجمهور سابق آمريكا هم براي نخستين بار در كنار اوباما قرار گرفت و خواستار راي دادن مردم به اوباما شد و او را شايستهترين فرد براي رياستجمهوري آمريكا دانست. اوباما پس از سفر به آيووا به شيكاگو ميرود تا هالووين را در كنار دو دخترش باشد. او قصد دارد در سه روز باقيمانده به هشت ايالت سفر كند.
5/33 ميليون بيننده آگهي اوباما
آگهي تبليغاتي 30 دقيقهاي اوباما كه چهارشنبه ساعت هشت به وقت محلي از شبكههاي MSNBC, NBC.CBS، FOX، BET، Univisionو TVone پخش شد حدود 33 ميليون و پانصد و پنجاه هزار نفر بيننده داشت. اين آگهي تبليغاتي كه حدود چهار ميليون دلار براي اوباما هزينه داشت در بهترين زمان از اين شبكههاي سراسري و كابلي پخش شد. طبق نظرسنجي موسسه Nielson استقبال بالايي از آن صورت گرفت. پربينندهترين برنامه شبكه NBC كمي بيش از هشت ميليون بيننده دارد اما آگهي اوباما حدود 10 ميليون نفر را پاي اين شبكه تلويزيوني نشاند. اين آگهي در شبكه CBS هم در حالي 6.8 ميليون تماشاگر داشت كه پرطرفدارترين برنامه اين شبكه 2/7 ميليون بيننده دارد. در شبكه MSNBC هم آگهي اوباما 4/1 ميليون بيش از پربينندهترين برنامه تماشاگر داشت. در اين ميان تنها در شبكه FOX بود كه آگهي تبليغاتي اوباما حدود دو ميليون كمتر از پرتماشاگرترين برنامه اين شبكه بيننده داشت. مطابق برررسيهاي موسسه تحقيقاتي Nielson اين آگهي تنها در سه شبكه سراسري آمريكا بيش از 25 ميليون بيننده را پاي تلويزيون نشاند.
كاهش محبوبيت پيلن
لارنس ايگل برگر وزير خارجه جورج بوش پدر كه از طرفداران سخت مككين به شمار ميآيد توانايي سارا پيلن معاون مككين براي پست معاونت احتمالي رياستجمهوري را زير سوال برد و ابراز اميدواري كرد كه هيچ گاه زماني نرسد كه قرار باشد تواناييها و اطلاعات پيلن مورد آزمايش جدي قرار گيرد. نتايج آخرين نظرسنجيها هم بر همين نكته تاكيد ميكند. نظرسنجي اخير نيويورك تايمز و CBS News نشان ميدهد كه 59 درصد از سوالشوندگان اعتقاد دارند كه خانم پيلن شايستگي پست معاونت رياستجمهوري را ندارد. اين آمار در ابتداي ماه اكتبر 50 درصد بود. در اين نظرسنجي يك سوم سوالشوندگان اعلام كردهاند فردي كه براي معاونت رياستجمهوري توسط كانديداها انتخاب شده تاثير زيادي در راي دادنشان دارد و در اين ميان وضعيت اوباما و معاونش جو بايدن بسيار بهتر است.
تاريخ به سود اوباما
هواداران مككين در روزهاي آخر مبارزات انتخاباتي وضعيت كانديدايشان را در حالي مثبت نشان ميدهند كه نظرسنجيها از پيروزي اوباما حكايت ميكند. مككين هم البته در گفتوگوي خود با لري كينگ در شبكه سيانان اعلام كرد: «نبايد به نظرسنجيها اعتماد كرد و زماني كه رايگيري پايان يابد نام من بهعنوان فرد پيروز از صندوق بيرون خواهد آمد.» ميانگين نظرسنجيهاي موسسات مختلف نشان ميدهد كه اوباما برتري 9/5 درصد بر مككين دارد. البته اين اختلاف تا چهارشنبه 7درصد و حتي بيشتر بوده است. Economist روز پنجشنبه آماري از انتخابات گذشته آمريكا منتشر كرد كه نشان ميدهد از سال 1952 تاكنون هر كانديدايي كه در يك هفته باقيمانده تا انتخابات در نظرسنجيها بر رقيب خود پيشي گرفته بود انتخابات را هم با پيروزي پشت سر گذاشته است. البته تغييراتي در درصد رأي فرد پيروز ايجاد شده است. در اين ميان تنها يك استثنا وجود دارد كه آن هم به سال 1980 باز ميگردد كه در حاليكه جيمي كارتر در نظرسنجيها جلوتر از ريگان بود در نهايت و با توجه به عملكرد بسيار عالي ريگان در آخرين مناظره انتخابات را به رقيب جمهوريخواه خود باخت. مطابق آخرين نظرسنجيهاي صورت گرفته توسط سيانان مككين در 19 ايالت از رقيب دموكرات خود پيش است اما اوباما در 28 ايالت برتري دارد و در چهار ايالت هم رقابت بسيار نزديك است. البته طبق تمام نظرسنجيها اكثر ايالتهايي كه طي انتخابات اخير به جمهوريخواهان رأي دادهاند اين بار به اوباماي دموكرات رأي خواهند داد.
شنبه 11 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]