واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: ضرغامي در اختتاميه جشنواره «نور»:دستاوردهاي عرصه عفاف و حجاب در كشور بايد متناسب با فضاي رقابتي دنيا باشد
گروه اجتماعي: نبايد منكر زحمات انجام شده در زمينه فرهنگسازي عفاف و حجاب و وضع مطلوب فعلي باشيم اما بايد به اين مطلب دقت كنيم كه دستاوردهاي ما بايد متناسب با فضاي رقابتي و تلاشهاي شبانهروزي دشمنان در اين عرصه باشد تا به نتيجه برسد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، «عزتالله ضرغامي» رئيس صدا و سيما شب گذشته 9 آبانماه در مراسم اختتاميه نخستين جشنواره بينالمللي توليدات رسانهاي عفاف و حجاب «نور»، با تشكر از اقدامات صورتگرفته در عرصه عفاف و حجاب توسط مسئولان اين جشنواره و ساير نهادهاي فعال در اين حوزه گفت: تلاشهاي زيادي كه در اين عرصه صورت گرفته و در حال انجام است اما بايد به پيچيدگيهاي اين مسأله و تلاش معاندان براي حذف فرهنگ حجاب نيز واقف باشيم.
وي با اشاره به اين مطلب كه اقدامات خوبي در حوزه نهادينهشدن عفاف و حجاب در جامعه انجام شده است، افزود: در اين جلسه قصد دارم از تعارفات بكاهم و اندكي به واقعيات بپردازم لذا بايد اين نكته را ابتدا به خودم، سپس به سايرين يادآور شوم كه فضاي حاكم بر جامعه امروز فضاي رقابتي است.
ضرغامي در تكميل سخنان خود تصريح كرد: به جز ما افراد، رسانهها و نهادهاي زيادي در سطح جهان به امر فرهنگسازي اهتمام دارند لذا بايد دقت كرد كه از آن فضاي انحصاري بيرون آمديم و در حال حاضر هزاران شبكه ماهوارهاي، صدها هزار وبلاگ، ميليونها سايت اينترنتي در كشور با مردم حرف ميزنند و به آنان اطلاعات مختلفي ميدهند.
رئيس صدا و سيما در ادامه توطئه عليه حجاب را از جمله اهداف برخي از اين منابع اطلاعاتي دانست و اظهار كرد: هجمه فرهنگي موضوعي دمدستي نيست و مخالفان اين فرهنگ بخش زيادي از امكانات خود را كه در برخي از موارد همچون تجربه و فناوري از ما نيز بيشتر است، را در اختيار براندازي فرهنگ حجاب گذاشتهاند.
اين عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي از اين سخنان خود به اين نتيجه رسيد كه بنابراين همين كه ما در حال حاضر شاهد فضاي پاك و معنوي در ميان آحاد جامعه خود هستيم جاي شكر زيادي دارد و بايد بكوشيم آن را حفظ كنيم زيرا ما كه يك جزيره مستقل نيستيم و تعاملات با دنياي خارج ميتواند تأثيرات بيشتري را بر فرهنگ ما گذارد.
ضرغامي در ادامه تقويت اين فضا و معرفي جلوههاي جديد حجاب به جوانان را از جمله رسالتهاي رسانه ملي و ساير دستگاههاي فرهنگساز كشور عنوان و تصريح كرد: بايد مراقب باشيم در تحليلها و برنامههايي كه درباره حجاب و عفاف و ساير موضوعات فرهنگي كشور است همديگر را به كمكاري و فرافكني متهم نكنيم كه اگر فلان دستگاه وظيفه خود را به درستي انجام دهد همه چيز درست ميشود زيرا امر مهمي همچون نهادينهشدن حجاب نيازمند همكاري مجموعههاي مختلف است.
وي با تأكيد بر اين مطلب كه نهادهاي زيادي در مقوله عفاف و حجاب فعاليت ميكنند، افزود: نبايد منكر زحمات انجام شده در زمينه فرهنگسازي عفاف و حجاب و وضع مطلوب فعلي باشيم اما بايد به اين مطلب دقت كنيم كه دستاوردهاي ما بايد متناسب با فضاي رقابتي و تلاشهاي شبانهروزي دشمنان باشد تا به نتيجه برسد.
رئيس رسانه ملي حاكميت فرهنگ امر به معروف در جامعه، تواسي به حق و تلاش بيشاز پيش و متعهدانه نهادهاي موظف در امر حجاب را از ديگر عوامل تأثيرگذار در نهادينهشدن فرهنگ عفاف و حجاب ذكر كرد.
اين عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي حجاب را از مصاديق عفاف فطري افراد عنوان كرد و گفت: بزرگان ديني تأكيدات زيادي بر رعايت حجاب دارند اما موضوع قابل توجه در اين ميان اين است كه بايد پذيرفت كه نبود لباس اسلامي با قيمت مناسب در بازار يكي از مشكلات فعلي حوزه حجاب در جامعه است لذا دستگاهها ذيصلاح در اين امر موظفند مدلهاي اسلامي موردپسند مردم را بهصورت انبوه توليد كنند و در اختيار آنان قرار دهند.
رئيس رسانه ملي با اشاره به اين مطلب كه خود ما نيز در اين زمينه مقصريم، اعلام كرد: سازمان صدا و سيما خود را موظف ميداند كه با توليد كنندگان اين نوع پوششها همكاري كند و تبليغات اين فروشگاهها را رايگان انجام دهد و به ارائه گزارش از فعاليت آنها در عرصه نهادينهكردن فرهنگ عفاف و حجاب بپردازد.
ضرغامي با اشاره به سفر اخير خود به تركيه تصريح كرد: اين تنوع لباس در پوششهاي اسلامي اين كشور به چشم ميخورد ما نيز بايد تمام امكانات خود را در اختيار فعالان اين عرصه قرا دهيم و اين نياز اوليه مردم را جوابگو و شاهد نتايج مثبت آن در جامعه باشيم.
اين مقام مسئول در ادامه وقوع ازدواج را از جمله عوامل مؤثر در بيحجابي دختران دانست و اظهار كرد: از بين رفتن برخي از سنتها باعث شده كه هزينههاي زيادي در كشور صرف شود بهعنوان مثال در حال حاضر روشهاي ازدواج براي دختران و پسران سهل نيست از همينرو برخي از زنان دختران بدون اينكه عنادي با اسلام و نظام داشته باشند به بيحجابي رو ميآورند زيرا ميخواهند با عرضه قابليتهاي خود شرايط ازدواج را تسهيل كنند لذا ما بايد چارهاي براي اين آسيب بينديشيم.
وي افزود: در جلسه اخير شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز اين مسأله مطرح شده و قرار است راهكارهايي براي تسهيل ازدواج تبيين شود تا بدينترتيب مانع بروز بدحجابيهاي مقطعي كه ظاهر جامعه را مخدوش ميكند، شويم.
ضرغامي در پايان در پاسخ به برخي انتقادات كه صدا و سيما نبايد به طرح آسيبهاي جامعه بپردازد، اظهار كرد: رسانه ملي امكان عظيمي براي نمايش ناهنجاريهاي جامعه است تا بدين صورت اطلاعات جامعه در مواجهه با آسيبها ارتقا يابد و فضاي مبتني بر عفت در جامعه حاكم شود تا همگان شاهد ترويج خودبخود فرهنگ حجاب و مظاهر آن در جامعه باشيم.
جمعه 10 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]