واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: برنامههاي افزايش ضريب ايمني حمل و نقل جادهاي
توسعه حمل و نقل جادهاي به عنوان مهمترين شيوه جابجايي كالا و مسافر در كشور نيازمند برنامهريزي راهبردي و سازماندهي عوامل موثر در اين بخش است. گستردگي شريانهاي ارتباطات زميني و پيچيدگي و تنوع بافت استفادهكنندگان از مسيرهاي جادهاي در ايران موجب شده تا اين حوزه همواره يكي از پرچالشترين بخشهاي نظام حمل و نقل باشد.
سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي به عنوان متولي نظام حمل و نقل زميني كالا و مسافر و نگهداري راههاي كشور طي سالهاي اخير با موضوع افزايش ضريب ايمني تردد در جادهها به شكل گستردهتري درگير بوده و چنين استنباط ميشود كه مهمترين چالش فراروي توسعه حمل و نقل زميني در كشور، رشد نگرانكننده آمار تصادفات رانندگي و تلفات انساني است.
طبق آمار، بطور متوسط سالانه حدود 25 هزار نفر در سوانح رانندگي مسيرهاي درون شهري و برون شهري ايران كشته ميشوند و ميلياردها تومان هزينه ناشي از اتلاف منابع انساني، به هدر ميرود.
اين مهم وزارت راه و ترابري را به عنوان نماينده دولت در بخش حمل و نقل كشور برآن داشته تا توجه ويژهاي برمديريت نظام جابجايي كالا و مسافر اعمال كند و از طريق تغيير شيوههاي اجرايي، زمينه كاهش آمار مذكور فراهم شود.
وزير راه و ترابري كه حدود 3 ماه از عمر دوره وزارتي وي در دولت نهم ميگذرد، در يك اقدام ضربتي به منظور تغيير شيوههاي مديريتي در حوزه راهداري و حمل و نقل جادهاي طي 20 روز گذشته معاون خود در اين حوزه راعوض كرد.
دكتر شهريار افنديزاده معاون جديد وزير راه و ترابري در اين بخش معتقد است مديريت برنظام حمل و نقل جادهاي و راهداري شريانهاي زميني نيازمند تدوين يك برنامه فراگير 5 ساله است.
وي ميگويد: يكي از مهمترين فاكتورهاي تاثيرگذار برافزايش ايمني ترددهاي جادهاي، آموزش استفادهكنندگان از جادههاست و اين مساله به عنوان يكي از اولويتهاي اساسي سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي پيگيري خواهد شد.
معاون وزير راه و ترابري ميگويد: عمده سوانح جادهاي در روزهاي ويژهاي از سال كه شريانهاي زميني داراي بالاترين بار ترافيكي است به وقوع ميپيوندد. چنانچه بتوان با اطلاعرساني به موقع، ميزان تردد خودروها در شريانهاي زميني را مديريت و ساماندهي كنيم و از بار ترافيكي جادهها در تعطيلات بكاهيم، زمينه كاهش آمار تصادفات رانندگي را فراهم خواهيم آورد.
به گفته وي تجهيز راهدارخانهها به وسايل و امكانات مناسب وسرمايهگذاري در نگهداري جادهها نيز به لحاظ فني زمينه كاهش تصادفات جادهاي را فراهم ميكند.
دكتر ميگويد: در همين راستا حذف نقاط حادثهخيز جادهاي يكي از اولويتهاي اين سازمان خواهد بود.
طبق برنامه بايد در طول سال جاري 760 نقطه به عنوان پروژههاي زودبازده و 240 نقطه به عنوان پروژه اساسي بهسازي و رفع خطر شود. براي حذف اين تعداد نقطه حادثهخيز در سال جاري 200 ميليارد تومان اعتبار درنظر گرفته شده كه تاكنون 65 درصد از اين نقاط بهسازي شدهاند.
وي ميافزايد: درصدد هستيم تا با فعالسازي كميتههاي تخصصي استانداردهاي ويژه راهها كشور را مشخص كنيم و براي رسيدن به شاخصهاي دريافتي، برنامهريزي نمائيم.
در تشريح ساير برنامههاي اجرايي سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي به توسعه نظارت بركيفيت تردد، افزايش استفاده از فناوريهاي نوين و تكنولوژيهاي جديد براي رشد ضريب ايمني، مرمت علائم و ابنيه راههاي اصلي اشاره ميكند و ميافزايد: رسيدن به سطح مطلوب ايمني در ترددهاي جادهاي نيازمند تعامل گسترده تمام ارگانهاي فعال در اين بخش نظير پليس راه، اورژانس جادهاي، هواشناسي و وزارت كشور است.
وي ميگويد: طي سال گذشته بالغبر 301 ميليون تن كالا و 794 ميليون نفر - سفر در جادههاي كشور جابجا شدهاند. در همين حال حدود 234 هزار دستگاه خودروي عمومي باري باعمر متوسط 6/19 سال و 52 هزار دستگاه خودروي عمومي مسافري باعمر متوسط 4/13 سال در كشور فعال است.
چهارشنبه 8 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]