واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نمايشگاه ميراث ايراني ، حافظه جهاني در تهران گشايش يافت
فرهنگي. كتابخانه ملي . حافظه جهاني
نمايشگاه ميراث ايراني ، حافظه جهاني امروز - چهارشنبه - در كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران ، گشايش يافت .
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ايرنا، دراين نمايشگاه دو روزه تصاويري از آثار برگزيده ايران در برنامه حافظه جهاني يونسكو شامل شاهنامه بايسنقري ، وقف نامه ربع رشيدي آثار منتخب ايران در ششمين دوره برنامه حافظه جهاني و مجموعه اسناد تشكيلات اداري آستان قدس رضوي در دوره صفويه و كتاب مسالك الممالك دو اثر پيشنهادي امسال كشورمان براي ثبت در حافظه جهاني به نمايش درآمده است .
همچنين همزمان با برپايي اين نمايشگاه دومين كارگاه تخصصي آموزش برنامه حافظه جهاني يونسكو آغاز به كار كرد.
در مراسم گشايش اين نمايشگاه علي اكبر اشعري مشاور رييس جمهور و رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ، چون لي هان رييس دفتر منطقهاي يونسكو ( سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي سازمان ملل متحد ) در تهران و خانم جويي اسپرينگر كارشناس ارشد برنامه حافظه جهاني يونسكو و جمعي از كارشناسان اسناد و مدارك تاريخي حضور داشتند .
رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در اين مراسم با اشاره به فعاليتهاي موثر كميته ملي حافظه جهاني در تهران گفت : كميسيون ملي يونسكو در ايران نيز به عنوان نهاد رابط بين يونسكو و سازمانهاي داخلي با تشكيل كميته ملي حافظه جهاني تلاش دارد تا ضمن بيان اهميت موضوع با همكاري دستگاههاي ذيربط برنامههايي براي حفظ ميراث مستند كشور تنظيم و تدوين كند .
اشعري افزود : كميته ملي حافظه جهاني در ايران با توجه به اهميت پيشينه فرهنگي و تمدني ايران و تاثير جهاني آن به همراه ضرورت تدارك شرايط لازم براي صيانت از آثار مهم علمي و فرهنگي و تاريخي كشور و ثبت ملي و جهاني آنها تشكيل شده است .
وي خاطرنشان كرد كه اين كميته در سال ۱۳۸۶با استفاده از نظرات كارشناسان ، گروهي را تشكيل داد تا آثار پيشنهادي براي ثبت در حافظه ملي و جهاني قبل از طرح در كميته ملي در اين گروه بررسي و ارزيابي شود و اعضاي گروه نظرات كارشناسي و مشورتي خود را براي تصميمگيري نهايي در اختيار كميته ملي حافظه جهاني قرار دهند .
رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي افزود : كميته ملي حافظه جهاني در سال ۱۳۸۴با معرفي دو اثر شاهنامه بايسنقري از كاخ موزه گلستان و وقف نامه ربع رشيدي از كتابخانه مركزي تبريز براي نخستين بار در ششمين دوره برنامه حافظه جهاني شركت كرد واين دو اثر در مردادماه ۱۳۸۶)اگوست ) ۲۰۰۷ در فهرست حافظه جهاني به ثبت رسيد .
به گفته وي همچنين اين كميته پس از بررسي بيش از ۲۰اثر پيشنهادي ، دو اثر المسالك و الممالك از موزه ملي ايران و مجموعه اسناد وتشكيلات اداري آستان قدس رضوي در دوره صفويه از سازمان كتابخانهها ، موزهها و مركز اسناد آستان قدس رضوي را برگزيد و براي شركت در دوره هفتم برنامه حافظه جهاني معرفي كرد .
اشعري تاكيد كرد كه اعضاي كميته در فعاليتهاي اخير خود با همكاري دستگاه ها و نهادهاي ذيربط به معاينه رايگان آثار در معرض خطر، اقدام و به صورت رايگان آنها را مرمت ميكنند.
وي همچنين اعزام كارشناسان به مراكز نگهداري آثار در معرض تخريب ، كمك به مرمت و نگهداري اين آثار ، بررسي پيشنهادهاي افراد و سازمانها در مورد آثار قديمي و معرفي برخي آثار به كميته ملي حافظه جهاني را از ديكر فعاليتهاي انجام شده توسط كارشناسان كميته ملي حافظه جهاني اعلام كرد .
همچنين در اين مراسم نماينده يونسكو در تهران با قدرداني از فعاليتهاي جمهوري اسلامي ايران در نگهداري و معرفي آثار به كميته حافظه جهاني تاكيد كرد كه ايران مركز فرهنگي و تاريخي و مهد شخصيتهاي برجسته تاريخي همچون ابوعلي سينا ، مولانا ، فردوسي و ديگر بزرگان است پس وظيفه ماست كه از آثار تاريخي ايران حفاظت كنيم .
چون لي هان يادآور شد : ايران داراي ۹مركز فرهنگي است كه در يونسكو به ثبت رسيده است و از دهه ۹۰به اين طرف تلاشهاي ايران در جهت توجه به تنوع فرهنگي و حفظ آثار قابل توجه است و وظيفه عمده يونسكو اين است كه از اين تلاشهاي ملموس و غيرملموس حمايت كند.
وي در عين حال از بخش ارتباطات يونسكو واقع در پاريس درخواست كرد كه در جهت ايجاد و گسترش ارتباط ميان فرهنگي ميان كشورها فعاليتهاي لازم را انجام دهد .
جويي اسپرينگر كارشناس ارشد برنامه حافظه جهاني نيز در اين مراسم گفت كه كميته ملي حافظه جهاني در ايران با وجود سه سال سابقه فعاليت ، بسيار فعال است و تاكنون ۱۴۰اثر در كميته حافظه جهاني به ثبت رسيده كه دو اثر آن متعلق به ايران است.
وي افزود : هدف ما بررسي محتويات و اطلاعات آثار قديمي است و مهم نيست اين آثار بر روي چه رسانهاي همچون فيلم ، كاغذ و با رسانههاي ديگر نوشته شده باشد.
در حاشيه برپايي اين نمايشگاه از دو نشان ارايه شده از سوي يونسكو به كاخ موزه گلستان و كتابخانه مركزي تبريز پرده برداري شد و كتاب حافظه جهاني نوشته وي ادموند سان كه به تازگي توسط سازمان اسناد و كتابخانه ملي منتشر شده است، رونمايي شد.
پس از مراسم گشايش اين نمايشگاه ، كارگاه آموزشي حافظه جهاني آغاز به كار كرد.
در اين كارگاه دو روزه خانم اسپرينگر براي جمعي از كارشناسان ايراني بخشي از برنامههاي حافظه جهاني را تدريس ميكند.
چهارشنبه 8 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]