تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه اگر آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836340594




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دومين كارگاه تخصصي آموزش برنامه‌ي حافظه‌ي جهاني آغاز شد علي‌اكبر اشعري: آثاري را كه در خطرند، مرمت و براي حفاظت از آن‌ها تلاش مي‌كنيم


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دومين كارگاه تخصصي آموزش برنامه‌ي حافظه‌ي جهاني آغاز شد علي‌اكبر اشعري: آثاري را كه در خطرند، مرمت و براي حفاظت از آن‌ها تلاش مي‌كنيم


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: ايران شناسي

با هدف حفاظت از ميراث مستند با استفاده از مناسب‌ترين فن‌آوري‌ها، كمك به دسترسي جهاني به ميراث مكتوب با افزايش آگاهي جهاني نسبت به وجوه و اهميت جهاني اين ميراث، سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي ملل متحد (يونسكو) در راستاي عمل به مسؤوليت خود در زمينه‌ي حفظ و معرفي اين ميراث در سطح جهان در سال 1992 ميلادي، اجراي برنامه‌ي حافظه‌ي جهاني را آغاز كرد.

به گزارش خبرنگار بخش ايران‌شناسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رييس سازمان اسناد و كتابخانه‌ي ملي كه امروز (هشتم آبان‌ماه) در مراسم آغاز دومين كارگاه تخصصي آموزش برنامه‌ي حافظه‌ي جهاني و افتتاح نمايشگاه «ميراث ايراني، حافظه‌ي جهاني» در محل كتابخانه‌ي ملي جمهوري اسلامي ايران سخن مي‌گفت، با بيان اين مطلب ادامه داد: كميته‌ي ملي حافظه‌ي جهاني سال 1384 در ايران تشكيل شد و در اين مدت، توانست در برنامه‌هاي حافظه‌ي جهاني شركت كند و در مرحله‌ي نخست، موفق به ثبت دو اثر شاهنامه‌ي بايسنقري و وقف‌نامه‌ي ربع رشيدي در سال 1386 در حافظه‌ي جهاني شد و اسفندماه سال گذشته (مارس 2008 ميلادي) نيز دو اثر پيشنهادي «مجموعه‌ي اسناد تشكيلات اداري آستان قدس رضوي در دوره‌ي صفويه» و «مسالك الممالك» را براي ثبت در حافظه‌ي جهاني معرفي كرد.

علي‌اكبر اشعري بيان كرد: كميته‌ي ملي حافظه‌ي جهاني در ايران شامل نهادهاي حقوقي و يك‌سري شخصيت‌هاي آشنا به مسايل ديداري و شنيداري است.

او درباره‌ي كار اين كميته‌ي ملي، توضيح داد: اعضا، هر ماه يك روز تشكيل جلسه مي‌دهند و پس از بررسي و ارزيابي آثار توسط يك گروه كارشناسي، دو اثر براي ثبت در كميته‌ي حافظه‌ي جهاني انتخاب و معرفي مي‌شوند. اعضاي كميته، امسال افراد منتخبي هستند كه براي كارگاه سال گذشته، آموزش ديده بودند و امسال به‌عنوان كارشناس آثار به بررسي اين آثار در كارگاه دو روزه‌ي كميته‌ي آموزشي حافظه‌ي جهاني مي‌پردازند.

رييس سازمان اسناد و كتابخانه‌ي ملي اظهار كرد: اين كارگاه با هدف آشنايي كارشناسان و اعضاي آن با شيوه‌هاي نگهداري و نحوه‌ي كارشناسي اسناد تشكيل مي‌شود.

اشعري ادامه داد: براي هرچه راحت‌تر در ارتباط بودن سازمان‌ها و نهادهايي كه به‌نوعي با سازمان اسناد و موزه‌ها در ارتباط هستند، تلاش كرده‌ايم، از طريق وب‌سايت‌ها، پست‌هاي الكترونيكي و رسانه‌ها، آثار خود را به اين سازمان‌ها و نهادها معرفي كنيم.

او با اشاره به اين‌كه سه سال از آغاز كار كميته‌ي ملي حافظه‌ي جهاني در ايران مي‌گذرد، بيان كرد: اين كميته، فقط آثار را براي ثبت معرفي نمي‌كند، بلكه تصميم‌هاي خوبي را براي حفظ و صيانت آثار مي‌گيرد.

وي گفت: با همكاري دستگاه‌هايي مانند سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، موزه‌ي آستان قدس رضوي و كتابخانه‌ي مركزي دانشگاه تهران، تصميم گرفتيم آثاري را كه در خطرند، به‌صورت رايگان مرمت و براي حفاظت و نگهداري از آن‌ها تلاش كنيم.

به گزارش ايسنا، رييس دفتر منطقه‌يي يونسكو در تهران نيز در اين مراسم، اظهار داشت: سال گذشته، از شاهنامه‌ي بايسنقري ديدن كردم. اين شاهنامه اوج لطافت و زيبايي در ايران را به‌عنوان يك كشور كه مأخذي فرهنگي است، دارد.

چون لي‌هان با بيان اين‌كه وظيفه‌ي ماست كه براي حفظ آثار فرهنگي و تاريخي اين سرزمين تلاش كنيم، گفت: اگر به تاريخ ايران نگاه كنيم، به كساني مانند فردوسي و مولوي مي‌رسيم كه آثاري بسيار شاخص را از خود ارايه داده‌اند، پس وظيفه‌ي ما حفاظت از اين آثار است.

او افزود: يونسكو از سال 1992 ميلادي براي حفظ اين آثار فرهنگي و حافظه‌ي جهاني كار خود را آغاز كرده است. من اكنون از اين كارگاه انتظار دارم، براي ايجاد ارتباط بين فرهنگ كشورهاي مختلف، اقدامات لازم را انجام دهد.

به گزارش ايسنا، كارشناس ارشد برنامه‌ي حافظه‌ي جهاني يونسكو در سخناني، بيان كرد: سه سال بيش‌تر از عمر كميته‌ي ملي حافظه‌ي جهاني ايران نمي‌گذرد، ولي اين كميته بسيار فعال عمل كرده است.

جويي اسپرينگر ادامه داد: حضور من در اينجا فرصتي را به‌دست مي‌دهد تا درباره‌ي اين كميته و نقشي كه مي‌تواند داشته باشد، با رييس سازمان اسناد و كتابخانه‌ي ملي صحبت‌هاي لازم را انجام دهم.

وي گفت: در مقايسه با كميته‌ي ميراث فرهنگي، كميته‌ي حافظه‌ي جهاني، بسيار جوان است؛ ولي با اين وجود، تاكنون حدود 140 اثر در اين فهرست به ثبت رسيده‌اند كه قديمي‌ترين آن‌ها به هزاره‌ي سوم پيش از ميلاد متعلق است كه رساله‌هاي مختلفي از خط نوشته، سنگ‌نوشته و كاغذ است؛ البته هدف ما تمركز بر محتواي مطالب است و خود رساله‌ها اهميت چنداني ندارند.

در اين مراسم كه در راستاي برنامه‌هاي شصتمين سال تأسيس كميته‌ي ملي يونسكو در ايران و دومين كارگاه تخصصي آموزش برنامه‌ي حافظه‌ي جهاني برگزار شده است، تصاويري از آثار برگزيده‌ي ايران در برنامه‌ي حافظه‌ي جهاني يونسكو شامل «شاهنامه بايسنقري» و «وقف‌نامه‌ي ربع رشيدي» به‌عنوان آثار منتخب ايران در ششمين دوره‌ي برنامه‌ي حافظه‌ي جهاني و «مجموعه‌ي اسناد تشكيلات اداري آستان قدس رضوي در دوره‌ي صفويه» و كتاب «مسالك الممالك» به‌عنوان دو اثر پيشنهادي امسال ايران براي ثبت در حافظه‌ي جهاني به‌نمايش درآمده است.

در حاشيه‌ي اين نمايشگاه، از دو نشان ارايه‌شده از سوي يونسكو به كاخ ـ موزه‌ي گلستان و كتابخانه‌ي مركزي تبريز پرده‌برداري و كتاب حافظه‌ي جهاني نوشته‌ي ري ادموندسان كه توسط سازمان اسناد و كتابخانه‌ي ملي منتشر شده است، رونمايي شد.

كارگاه آموزشي حافظه‌ي جهاني با همكاري يونسكو و تدريس كارشناس ارشد برنامه‌ي حافظه‌ي جهاني يونسكو ـ جويي اسپرينگر ـ به‌مدت دو روز برگزار مي‌شود.

انتهاي پيام
 چهارشنبه 8 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن