واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: گزارش مكتوب ...دستاوردهاي دانشگاه رازي كرمانشاه
كرمانشاه، واحد مركزي خبر
گزارش مكتوب ...دستاوردهاي دانشگاه رازي كرمانشاه
شهرستان كرمانشاه با جمعيت حدود 800 هزار نفر مركز استان و هفتمين شهر بزرگ ايران پس از تهران - مشهد - اصفهان - شيراز - تبريز و اهواز است .
كرمانشاه هم اكنون داراي مراكز آموزش عالي بسيار مهمي است كه شامل دانشگاههاي علوم پزشكي – رازي - دانشگاه آزاد – علمي كاربردي – واحدهاي پيام نور و موسسه آموزشي جهاد دانشگاهي است .
ساخت دانشگاه صنعتي كرمانشاه هم پس از سفر رياست جمهوري و هيئت دولت به استان در دستور كار قرار گرفت كه پس از ساخت ، يكي از دانشگاههاي تاثيرگذار استان خواهد بود .
خلاصه اي از اوضاع دانشگاه رازي كرمانشاه به عنوان يكي از مراكز مهم آموزش عالي استان كه نقش مهمي در تربيت نيروي انساني متخصص و جايگاه مهمي در بين مراكز آموزش عالي كشور دارد آورده مي شود.
در بهمن سال 1351 با تاسيس دانشكده علوم و پذيرش 200 نفر دانشجو در 4 رشته شيمي – فيزيك – رياضي و زيست شناسي بناي يك واحد آموزش عالي در استان كرمانشاه پايه ريزي شد .
بعد از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي به رهبري امام راحل (ره) و با توجه به اهداف متعالي انقلاب اسلامي مبني بر توسعه فرهنگي - اجتماعي مناطق محروم ، با راه اندازي دانشكده هاي تربيت دبيري سنندج و دامپروري ايلام اين دانشكده به دانشگاه رازي ارتقاء يافت.
در سال 1370 دانشكده تربيت دبير سنندج به دانشگاه كردستان و در سال 1371 دانشكده دامپروري ايلام هم به دانشگاه ايلام تبديل و از اين دانشگاه منفك شدند .
كل مساحت دانشگاه رازي حدود 610 هكتار است كه بالغ بر 145 هزار متر مربع آن فضاهاي آموزشي و كمك آموزشي است .
اين فضاها در 4 منطقه شهر مستقرند كه فضاي باغ ميوه با 500 هكتار داراي موزه تاريخ طبيعي است و دانشكده دامپزشكي و دانشكده كشاورزي در آن مستقر هستند .
اين دانشگاه در حال حاضر 7 خوابگاه دانشجويي با گنجايش 3 هزار و 700 دانشجو را دارد .
دانشگاه رازي در حال حاضر داراي 7 دانشكده است و با بهره گيري از دانش و تخصص 8 استاد ( پروفسور ) - 17 دانشيار - 160 استاديار - 76 مربي و 5 مربي آموزشيار و در مجموع 266 عضو هيئت علمي در 30 گروه آموزشي و 154 رشته ( روزانه و شبانه ) و حدود 12 هزار دانشجو در چهار مقطع كارداني - كارشناسي - كارشناسي ارشد و دكترا فعاليت مي كند .
دستاوردهاي مهم دانشگاه رازي در سال هاي اخير :
افزايش رشته هاي دكترا از 2 رشته به 9 رشته - ارتقاي چشمگير رتبه استادان از استادياري به دانشياري و استاد تمام ( پروفسوري ) ؛ دانشگاه در حال حاضر 8 استاد و 17 دانشيار دارد - تبديل دانشگاه در حال توسعه و دانشگاه توسعه يافته ( دانشگاه رازي در اين زمينه مقام اول كشوري را كسب نموده است ) - كسب مقام اول در بين تمام دانشگاهها و موسسات علمي پژوهشي كشور از لحاظ شاخص هاي اسامي علم در سال 2006 - كسب مقام سوم در بين تمام دانشگاههاي كشورهاي اسلامي از لحاظ شاخص هاي علمي در سال 2006 - قرار گرفتن در بين 10 دانشگاه برتر كشور به لحاظ توليد مقالات بين المللي آي . اس . آي - ثبت اختراعات و كتب تاليفي و ترجمه اي - چاپ 147 عنوان كتاب و ثبت 18 مورد اختراع - كسب عنوان دومين دانشگاه نمايه شده ايراني طبق بررسي هاي مركز مطالعات آي . اس . آي.
برخي چهره هاي شاخص دانشگاه رازي :
1 – پروفسور مجتبي شمسي پور
يكي از مهمترين و مطرح ترين چهره هاي علمي در استان - كشور - كشورهاي اسلامي و دانشگاههاي معتبر جهاني است كه بارها به عنوان استاد نمونه در مراكز علمي مختلف معرفي شده و صدا و سيما از وي بعنوان چهره ماندگار تجليل كرده است.
وي برنده جايزه علمي جهان اسلام در سال 2006 شد و هم اكنون دارنده عنوان پر مقاله دارترين پژوهشگر ايراني بر اساس شاخصه هاي توسعه بين المللي اطلاعات علمي است.
2 – پروفسور مهدي خدايي
كه هم اكنون رياست دانشگاه را دارد ، تاكنون بيش از 70 مقاله در مجلات بين المللي آي . اس . آي و 80 مقاله در كنفرانس هاي داخلي و خارجي از وي به چاپ رسيده است .
تاليف يك جلد كتاب و ترجمه سه جلد كتاب - سرپرستي پايان نامه هاي دانشجويان دوره هاي دكتري و انجام 15 طرح تحقيقاتي از فعاليت پژوهشي پروفسور خدايي است .
وي هم اكنون عضو انجمن شيمي ايران - عضو نانو و عضو مركز پژوهشي محيط زيست است .
0002
چهارشنبه 8 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 199]