واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: محمدرضا كمرهاي:كودكان از طريق نقاشي با موضوع «من و خدا» نيازهاي خود را بازگو ميكنند
گروه هنر: نقاشيهاي كودكان بهويژه تصورات كودكان مسلمان از خدا نشانهاي از باورها و خواستههاي آنان است زيرا كودكان خدا را در اطراف احساس كرده و از طريق نقاشي آرزوهايشان را از خدا ميخواهند.
«محمدرضا كمرهاي» مدير موسسه مكعب هنر در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) در ارتباط با مراسم افتتاحيه دومين دوسالانه نقاشي كودك جهان اسلام كه عصر روز گذشته ششم آبانماه برگزار شد، عنوان كرد: استقبال از اين مراسم با اينكه در روزهاي مياني هفته برگزار شد، بسيار پرشور بود و خانوادههاي بسياري از شهرهاي مختلف براي حضور در اين مراسم به تهران آمده بودند كه اين مسئله نشان از اهميتي است كه خانوادههاي ايراني به كودكان خود ميدهند.
وي درباره چگونگي داوريهاي انجام شده در اين جشنواره بينالمللي توضيح داد: به نظر تعدادي از داوران، كودك تا قبل از هفت سالگي هنرمند محسوب نميشود و تنها بعد از اين سن در صورتي كه به يك رشته هنري بپردازد، در جرگه هنرمندان وارد شده به همين دليل نميتوان استانداردي براي داوري آثار هنري كودكان قائل شد.
كمرهاي ادامه داد: البته در ايران داوريها حتي در جشنوارههاي بزرگسالان نيز سليقهاي است و به همين دليل آثار برتر تابلوهايي هستند كه بيشترين راي موافق را داشته باشند از اين رو اگر هيئت داوران يك جشنواره تغيير كند، نتايج آن نيز متفاوت خواهد بود.
وي تصريح كرد: در تعدادي از آثار از جمله آثار برتر نشانههايي از كمك مربي و والدين به كودك مشاهده ميشد اما با اين وجود داوران ترجيح ميدهند كه آثاري را انتخاب كنند كه در پيدايش آن، كودك تكنيكهايي فراتر از سن خود را به كار برده باشد به عنوان نمونه در تعدادي از نقاشيها پرسپكتيو رعايت شده بود و اين در حالي است كه اين مفهوم براي كودك معنايي ندارد و او همه چيز را تخت به تصوير ميكشد.
كمرهاي اضافه كرد: متاسفانه به علت محدوديت فضا امكان به نمايش گذاشتن همه آثار وجود نداشت اما ما بسيار مايل بوديم كه تمامي آثار را به نمايش در آوريم متاسفانه اين محدوديت حتي در تجليل از كودكاني كه آثارشان به نمايشگاه راه يافته بود نيز وجود داشت و ما نتوانستيم از همه كودكان دعوت كنيم تا روي سن بيايند و هديه خود را دريافت كنند به همين سبب بعد از اتمام مراسم هدايايي به تمامي اين كودكان اهدا شد.
وي درباره نقاشي كودكان درباره موضوع «من و خدا» تاكيد كرد: كودكان خدا را در اطراف خود ميجويند و هيچ تصوير مشتركي از خدا در نقاشيهاي كودكان مشاهده نميشد برخي از كودكان در نقاشيهاي خود امام حسين(ع) را به تصوير كشيده بودند كه شايد علت آن ارتباط پررنگتر مردم ايران با امام حسين(ع) در مقايسه با ساير ائمه(ع) باشد همچنين تعدادي از كودكان سوداني نيز امام خميني(ره) را نقاشي كرده بودند.
مدير موسسه مكعب هنر با اشاره به اين موضوع كه تصاوير كودكان از خدا نيازهاي آنان را بازگو ميكند، ادامه داد: گاهي كودكان چيزهاي مطلوب و آرزوهاي خود را از طريق نقاشي از خدا ميخواهند و گاهي حضور خدا را به انساني نيرومند و مهربان كه از آنها حمايت ميكند، تعبير ميكنند.
وي موضوعات مربوط به كودكان جهان اسلام را مسايلي مهجور مانده قلمداد كرد و گفت: موضوع «من و خدا» ذات و فطرت هر كودك را نشانه ميگيرد و تصاوير كودكان مسلمان از اين موضوع را ميتوان تبلور آداب مسلماني و نجواي الله اكبر كه در نوزادي در گوش كودك زمزمه ميشود، دانست.
كمرهاي خواستار انجام يك پروژه پژوهشي روي كتاب نمايشگاه نقاشي كودك جهان اسلام شد و افزود: بررسي نقاشيهاي كودكان بحثي ظريف و عميق است و صاحبنظران علوم تربيتي و جامعهشناسي ميتوانند با تجزيه و تحليل اين نقاشيها باورها و نيازهاي كودكان ايران و ساير كشورهاي شركت كننده را استخراج كنند.
وي در پايان از برگزاري برنامههاي ديگري ويژه كودكان و نوجوانان توسط موسسه مكعب هنر خبر داد و گفت: در فهرست برنامههاي بعدي خود طرحي را در دست داريم كه مربوط به برگزاري مسابقه فيلم كوتاه ويژه گروه سني 10 الي 15 سال است كه اين طرح در حال حاضر در مرحله كارشناسي است و براي برگزاري هر چه بهتر آن قصد داريم با كارگردانان مختلف به مشورت بپردازيم.
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1102]