واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با هدف مقابله با آسيبهاي فرهنگي ستاد ساماندهي شئون فرهنگي در استان فارس راهاندازي شد
خبرگزاري فارس: مدير كل سازمان تبليغات اسلامي استان فارس گفت: با هدف مقابله با آسيبها و تهديدهاي حدي در همه ابعاد فرهنگي، مبادرت به تشكيل ستاد ساماندهي شئون فرهنگي در استان فارس كردهايم.
به گزارش خبرگزاري فارس از شيراز، عبدالرضا خوشنويس ظهر امروز در جمع خبرنگاران افزود: اين ستاد كه با مشاركت استانداري، اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي و ديگر دستگاههاي فرهنگي استان فارس و فرمانداري شهرستان شيراز راهاندازي شده، يكي از اقدامات اجرايي براي مقابله با آسيبها و تهديدهاي فرهنگي در جامعه است.
خوشنويس با اشاره به اينكه معضلات و آسيبهاي فرهنگي در همه عرصهها جامعه را بهشدت تهديد ميكند، برگزاري جشنهاي عروسي را يكي از بزرگترين معضلات فرهنگي دانست و گفت: جشنها و مراسمهايي كه بهشيوههاي غيرمتعارف در سطح جامعه برگزار ميكند، آسيبهاي زيادي را براي گروههاي مختلف بههمراه داشته و دارد.
اين مقام فرهنگي با بيان اينكه آسيبهاي چنين مجالسي، ديگر برنامهها و آيينها را نيز در سطح جامعه هدف قرار داده و با مشكل مواجه كرده است، تشكيل ستاد ساماندهي شئون فرهنگي را در راستاي مقابله با چنين تهديداتي دانست.
خوشنويس با يادآوري اينكه ارزيابي آسيبهاي فرهنگي در سطح استان فارس و شيراز، از سال گذشته و در سطح اكيپها، پاتوقها و هيئتهاي برگزاري مراسمها و آيينهاي مختلف آغاز شده است، گفت: ارزيابي چهار اكيپ و 250 پاتوق و هيئت برگزاري آيينهاي مذهبي در سطح استان فارس بخشي از آسيبهاي مورد نظر را مشخص كرده است.
مدير كل سازمان تبليغات اسلامي استان فارس با تصريح اينكه اين گروهها داراي تواناييهاي بالقوهاي براي برگزاري مراسم و آيينهاي مختلف بهروال مثبت هستند، غناي فرهنگي مردم فارس را يادآور شد و گفت: بهرهگيري از توان مردمي يكي از اولويتهاي اين ستاد است و بيترديد در ادامه روند، مردم ياريگر اين ستاد خواهند بود.
اين مقام فرهنگي با اشاره به اينكه آسيبها مربوط به بخش خاصي از فرهنگ نيست، گفت: آسيبهاي فرهنگي همه شئون جامعه و همه سطوح و افراد را تهديد ميكند بنابراين بايد از تمامي توان براي مقابله درست و جدي با آن استفاده كرد.
خوشنويس همچنين با بيان اينكه سخنوري امروزه يك علم بهشمار ميرود، از اجراي طرح تربيت خطيب در استان فارس خبر داد و گفت: سازمان تبليغات اسلامي استان فارس، براي تربيت خطيب مبادرت به اجراي طرح تخصصيتر و جامعتري با هدف پوشش حوزههاي علميه شيراز و برخي از شهرستانهاي مجاور كرده است.
مدير كل سازمان تبليغات اسلامي استان فارس با اشاره به اعلام فراخوان و انجام مقدمات اجراي اين طرح گفت: مبلغاني كه داراي مدرك سطح دوم تبليغي كه معادل مدرك ليسانس است، ميتوانند در اين طرح نامنويسي كنند تا پس از طي مراحل مقدماتي انجام مصاحبه، از ميان مردان مبلغ و بانوان مبلغه تعداد 31 نفر را در نهايت پذيرش شوند.
خوشنويس مدت آموزشهاي پيشبيني شده براي اين افراد را يك 195 ساعت اعلام و با اشاره به اينكه طرح بازنمايي دين در مطبوعات فارس نيز از 18 ماه گذشته آغاز شده است، گفت: اين طرح نيز از ديگر طرحهاي پيشبيني شده براي فرهنگسازي و مقابله با تهاجمات و آسيبهاي فرهنگي است.
اين مقام فرهنگي گفت: براساس اين طرح، مجموعه مقالات، اشعار، تصاوير و اخبار منتشره در 11 روزنامه و تعدادي از هفتهنامهها، گاهنامهها، فصلنامهها و ديگر رسانهها و در محورهاي تاريخ، سياست و دين از نظر كمي و كيفي مورد ارزيابي قرار گرفته و ميگيرد.
خوشنويس با بيان اينكه برآورد هزينه لازم براي اجراي اين طرح انجام و مقدمات آن فراهم شده است، از عملي شدن آن تا پايان امسال خبر داد و گفت: هدف اصلي از اجراي اين طرح قدرداني از رسانههاي فعال در اين زمينه و ايجاد انگيزه براي توسعه چنين رويكردها و اقداماتي است.
مدير كل سازمان تبليغات اسلامي استان فارس طرح استقرار روحانيون را از ديگر اقدامات انجام شده در راستاي مقابله با تهديدات فرهنگي در سطح استان فارس اعلام و خاطرنشان كرد: ارزيابيها نشاندهنده تاثير حضور روحاني در كاهش اعتياد، طلاق، درگيري و ديگر جرايم در روستاها است.
خوشنويس گفت: با توجه به اين تاثيرات، طرح استقرار روحانيون را با استقرار 70 روحاني در نقاط مختلف آغاز كرده و اميدواريم تا پايان امسال تعداد ديگري را نيز مستقر كنيم.
انتهاي پيام/ر
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]