واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: هشتمين نشست كميته مشترك صنعتي ايران و سوريه با حضور وزيران صنايع دو كشور
تهران / واحد مركزي خبر / اقتصادي 1387/08/07
هشتمين نشست كميته مشترك صنعتي ايران و سوريه امروز با حضور وزراي صنايع و معادن دو كشور در تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار واحد مركزي خبر علي اكبر محرابيان وزير صنايع و معادن كشورمان در اين نشست ، روابط سياسي دو كشور ايران و سوريه را در بالاترين سطح ارزيابي كرد و افزود : اين روابط مرهون تلاش هاي روساي جمهور دو كشور است.
وي گفت : دو كشور تلاش كرده اند مناسبات اقتصادي ايران و سوريه الگويي براي
براي ساير كشورهاي اسلامي باشد.
محرابيان با بيان اينكه روابط اقتصادي دو كشور نيز همچنان رو به افزايش است ، گفت : امروز بايد با ابتكار و تعاملات دو جانبه سطح روابط را در همه زمينه ها به اندازه اي توسعه دهيم تا شايسته استعداد ، توانمندي و علاقه مندي دو ملت و دو دولت باشد.
محرابيان با اشاره به اينكه جمهوري اسلامي ايران در بخش هاي مختلف اقتصادي در منطقه به توانمندي مناسبي رسيده است گفت : بخش هاي دولتي و خصوصي ايران امادگي دارند تجارب خود را در بخش هاي فلزي و غيرفلزي، خودروسازي، صنايع نيروگاهي ، استخراج و اكتشاف ، لوازم خانگي ، مواد بهداشتي و دارويي و محصولات صنعتي در اختيار شركت هاي سوري قرار دهد.
وزير صنايع و معادن كشورمان در عين حال سطح كنوني روابط ايران را با سوريه ناكافي دانست و افزود : با توجه به اشتراكات فرهنگي دو كشور ، وجود منابع و ثروت هاي خدادادي و استعدادهاي انساني بايد با برگزاري اين قبيل نشست ها سطح روابط اقتصادي را بيش از اين بهبود بخشيد.
محرابيان همچنين حمله بالگردهاي نظامي امريكا به ساكنان يك روستا در سوريه را محكوم كرد.
فواد عيسي الجوني وزير صنايع جمهوري عربي سوريه نيز در سخناني، كشورش را علاقه مند به استفاده از تجارب و توانمنديهاي ايران اعلام كرد و گفت : علاقه منديم هر طرحي را كه براي سوريه توجيه اقتصادي داشته باشد با طرفهاي ايراني به صورت مشاركتي و از طريق سرمايه گذاري سرمايه گذاران ايراني در بخش هاي مختلف اجرا كنيم و با توجه به اهتمام و تاكيد روساي جمهور دو كشور براي ارتقاء سطح همكاريها هيچ محدوديتي نداريم.
وي افزود : برخي طرحهايي كه به همت و با مشاركت شركت هاي دولتي و بخش خصوصي ايران در زمينه هاي خودروسازي ، توليد سيمان ، مواد غذايي و دارويي پايان يافته ، نشان دهنده همكاري هاي اقتصادي دوجانبه است.
فواد عيسي با تاكيد براينكه ما بيشتر اولويت همكاريها را با ايران در بخش فن اوريهاي پيشرفته قرار داده ايم گفت : سوريه در مسيري گام برداشته است تا بتواند زيربناهاي صنعتي را با معيارها و استانداردهاي جهاني توسعه دهد و مديران وزارت صنايع سوريه براي استفاده از اين تجارب ، مانعي ندارند.
وي همچنين در بخشي از سخنان خود از مواضع كشورمان در محكوميت تجاوز بالگردهاي امريكايي به خاك سوريه تقدير كرد.
نشست اين كميته كه با حضور وزرا ، مديران ارشد صنايع و كارشناسان صنعتي دو كشور از امروز برگزار شده است ، تا فردا ادامه خواهد داشت.
فردا پس از نهايي شدن توافق ها ، يادداشت تفاهمي در زمينه هاي مختلف صنعتي بين دو كشور امضاء شود.
بخش خصوصي و دولتي كشورمان تاكنون در بخش هاي مختلف اقتصادي سوريه يك و نيم ميليارد دلار سرمايه گذاري كرده اند و پيش بيني مي شود اين رقم در اينده اي نزديك با عملياتي شدن برخي طرحها در بخش هاي تراكتورسازي ، نيروگاه ، سد و راه سازي از دو ميليارد دلار نيز بيشتر شود.
حجم مبادلات تجاري ايران با سوريه نيز سالانه بيش از 400 ميليون دلار براورد مي شود.
36/ تصوير دارد
شماره نوار
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]