واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: حساسيت به زيبايي !
بسياري براي زيباتر شدن، گردنبند يا دستبند مي خرند و بسياري هم به جاي طلا ترجيح مي دهند از نوع ارزان تر آن كه اصطلاحا بدليجات ناميده مي شود، استفاده كنند. اما گاهي اين بدلي ها به آن ها نمي سازد و تمام پوست بدن فرد به خارش مي افتد و قرمز مي شود.
علت چيست؟
حساسيت به بدليجات يك نوع التهاب پوستي تماسي است. التهاب پوستي تماسي يك واكنش التهابي پوست است. اين واكنش التهابي در اثر برخورد پوست با مواد حساسيت زا ايجاد مي شود. اين حساسيت ها شايع ترين نوع اگزما محسوب مي شوند.
شايع ترين فلزي كه باعث ايجاد حساسيت مي شود نيكل است. حساسيت به نيكل در خانم ها شايع تر از آقايان است.
علائم حساسيت
علائم حساسيت شامل سوزش، قرمزي، تورم، پوسته پوسته شدن، خارش و در موارد شديدتر ايجاد تاول و ترشح مايع است. اين علائم در محل تماس با بدليجات همانند گردن، لاله گوش، مچ دست و انگشتان، ديده مي شود.
گرما و تعريق، پوست را بيشتر مستعد حساسيت به اين مواد مي كند. خشكي زياد پوست نيز احتمال انواع حساسيت هاي تماسي را بالا مي برد.
البته بسياري از مردم نسبت به نيكل حساسيت ندارند و بدن شان واكنش نشان نمي دهد، ولي در تعداد كمي از افراد مستعد، مواجهه با اين مواد موجب بروز التهاب پوستي مي شود. پزشكان در كلينيك هاي آلرژي با انجام تست پوستي حساسيت، متوجه مي شوند كه فرد به كدام يك از مواد حساسيت دارد. در اين تست ها، مواد حساسيت زاي مختلفي نظير انواع فلزات با پوست تماس داده مي شود و واكنش بدن نسبت به آن ها بررسي مي شود.
درمان
اصل اساسي در درمان عدم استفاده از اين اشياء است. اما در زمان بروز حساسيت، به خصوص اگر شديد باشد لازم است فرد به پزشك مراجعه كند و تحت كنترل دارويي قرار بگيرد.
داروهاي كورتون دار يكي از اصلي ترين داروهاي تجويزي پزشكان براي حل اين مشكل است.
اما هرگز در درمان حساسيت هاي پوستي، بدون نظر پزشك، اقدام به استفاده از دارو و پماد خاصي نكنيد، چون گاهي استفاده از برخي پماد ها مانند پماد كورتن به مرور باعث وخامت بيشتر حساسيت مي شود و پوست را آسيبپذيرتر مي كند.
در موارد خفيف حساسيت، خارج كردن شيء حساسيت زا و شستشو با آب سرد مي تواند به بهبود آن كمك كند.
برخي افراد براي فرار از حساسيت از لاك بي رنگ ناخن استفاده مي كنند و آن را به عنوان پوشش بر پشت بدليجات خود مي كشند، اين كار اگر چه محافظي روي فلز ايجاد مي كند، اما دو مشكل عمده دارد، اول اين كه پس از مدت كوتاهي از بين مي رود و دوباره فلز با بدن تماس پيدا مي كند و دوم اين كه خود لاك ناخن هم داراي مواد حساسيت زاي زيادي است و در افراد مستعد مي تواند موجب ايجاد حساسيت تماسي شود.
اگر كسي به نيكل بدليجات حساسيت دارد، مي تواند از بدليجات فاقد نيكل استفاده كند. برخي به دليل حساسيت سراغ طلا و نقره مي روند، اما ممكن است حتي به خود طلا و نقره نيز حساسيت داشته باشند.
هر چند حساسيت به طلا چندان شايع نيست، اما طلا هاي معمول بازار كه عيار كمتر از 24 دارند و به نوعي ناخالص هستند، خود حاوي مواد حساسيت زا هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 345]