واضح آرشیو وب فارسی:فارس: پزشكان متخصص زنان و زايمان در گفتگو با فارس: افزايش آمار زايمان به روش سزارين در مازندران نگرانكننده است
خبرگزاري فارس: جمعي از پزشكان متخصص زنان و زايمان در استان مازندران از افزايش آمار عمل زايمان به روش سزارين در اين شهرستان به شدت انتقاد و ادامه اين روند را نگرانكننده عنوان كردند.
يك متخصص زنان و زايمان در شهرستان آمل امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در آمل گفت: همه پزشكان متخصص از قبل بيماران خود را به انجام زايمان به روش طبيعي سفارش و تاكيد ميكنند.
آتوسا معنوي افزود: برخي از بيماران با اصرار زياد تمايل دارند به روش سزارين فرزند خود را به دنيا آورند.
وي با هشدار به خانمهاي كه تمايل دارند به روش سزارين زايمان كنند، تصريح كرد: انتخاب روش سزارين براي زايمان يك ريسك است چرا كه عواقب آن به مراتب زيادتر است.
اين پزشك متخصص زنان و زايمان معتقد است كه تغذيه مناسب، پيادهروي در ماههاي آخر بارداري، كاستن از اضطراب و ترس از عملهاي طبيعي از سوي خانوادهها از موارد مهمي است كه ميتواند شرايط بيمار را براي انجام زايمانهاي طبيعي فراهم كند.
يك پزشك متخصص زنان و زايمان بيمارستان امام علي (ع) آمل نيز در اين باره گفت: خوشبختانه تمام مراجعهكنندگان به مطبهاي پزشكان متخصص از فوايد زايمان طبيعي با خبر هستند، اما ترس اينكه براي بچه مشكلاتي در حين زايمان پيش آيد، به عمل سزارين تن در ميدهند كه كاملاً فكر اشتباهي است.
مهدخت سلطاني تصريح كرد: كار آموزش از سوي مراكز بهداشتي روستايي، ماما، رسانهها و توزيع كتابچههاي آموزشي به مادران جوان ميتوانند آنان را به انجام عملهاي طبيعي تشويق كنند.
وي در خصوص عوارض ناشي از انجام عملهاي زايمان به روش سزارين تصريح كرد: چسبندگيهاي بعد از عمل در بافت بدن، عفونتهاي محل عمل از عوارض مهم عملهاي زايمان به روش سزارين است.
بعضي از زناني كه براي زايمان به روش سزارين اصرار و تمايل دارند نيز با اشاره به اينكه اكثر مراكز درماني در زمان زايمان به روش طبيعي پزشك متخصص ندارند، بيان داشتند: بسياري از متخصصان زنان و زايمان و مراكز بهداشتي مادران را از لحاظ روحي براي زايمانهاي طبيعي آماده نميكنند.
وي كه خواست نامش فاش نشود، تصريح كرد: ترسهاي كاذب از زايمان طبيعي در زناني كه براي نخستين بار زايمان را تجربه ميكنند، نيازمند همراهي و همكاري مسئولان بهداشتي و درماني است.
وي با اشاره به اينكه براي تولد فرزندم از ابتداي زمان بارداري تا زمان زايمان تمايل به زايمان به روش طبيعي داشتم، افزود: زماني كه براي زايمان به يكي از مراكز درماني مراجعه كردم، با اخلاق تند ماماهاي اين مراكز درماني مواجه شدم.
وي يادآور شد: اين ماماها اعلام كردند كه در صورت زايمان به روش طبيعي تو يا فرزندت جانتان را از دست خواهي داد، به همين دليل از زايمان به روش طبيعي خودداري كردم.
فرد ديگري نيز در اين باره ميگويد: زايمان اولم را در استان ديگري به غير از مازندران به روش طبيعي تجربه كردم كه با بهترين امكانات و شرايط با همراهي بسيار خوب ماماها انجام شد، در زايمان دوم كه به يكي از مراكز بهداشتي عمومي براي زايمان طبيعي مراجعه كردم، با رفتارهاي نامناسب و تند ماماها مواجه شدم كه اين افراد در زمان زايمان از در اختيار گذاشتن كمترين امكانات در زمان زايمان از من دريغ كردند.
يكي از مسئولان بيمارستان امام علي (ع) آمل در اين خصوص گفت: در شش ماهه گذشته بيش از 3 هزار زايمان در اين بيمارستان گزارش شده است كه بيش از 59 درصد به روش سزارين بوده است.
وي كه خواست نامش ذكر نشود، افزود: اين آمار واقعاً نگرانكننده است.
وي با اشاره به اينكه اين بيمارستان تنها زايشگاه مهم و مجهز در شهرستان آمل است، گفت: با تعطيلي دو مركز و مراجعه خانمهاي باردار براي زايمان در اين بيمارستان، تعداد عملهاي سزارين در اين بيمارستان افزايش يافته است.
اين مسئول در پاسخ به اين سئوال كه آيا پايين بودن تعرفههاي عملهاي زايمان در بيمارستانهاي دولتي سبب ميشود كه بسياري از پزشكان بيماران خود را به انجام زايمان سزارين هدايت كنند، اظهار داشت: البته قبول داريم كه تعرفههاي عملهاي زايمان در بيمارستان دولتي پايين است و به همين علت، پزشكان از قبل با هماهنگي و با بيان اينكه بيمار بايد سزارين كند، عمل زايمان را به صورت سزارين صورت ميگيرد.
انتهاي پيام/ص
يکشنبه 5 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4117]