تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):پروردگارم هفت چيز را به من سفارش فرمود: اخلاص در نهان و آشكار، گذشت از كسى كه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836883688




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سير تمدن غرب


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: سير تمدن غرب


ايستگاه‌هاي راهداري در رودخانه‌هاي مهم و موانع گمركي در مرزها، هزينه و قيمت كالاها را افزايش داده بود.

محدوديت‌هاي اصناف نيز متداول و موانعي براي كارخانه‌داران اوليه ايجاد كرده بود كه مشابه آن در بريتانيا وجود نداشت.

عاقبت، كارآفرينان كشورهاي ديگر اروپايي كه مايل به حفظ سنت‌ها و الگوهاي كسب و كار مانند دوري از رقابت، بيشترين توجه به امنيت خانواده، همراه با عدم علاقه در قبول مخاطره سرمايه‌گذاري و اعتقاد بي‌اندازه به صرفه‌جويي بودند، به آنها شجاعت كمتري از آنچه بريتانيايي‌ها داشتند داده بود.

يك عامل ديگر نيز بين سال‌هاي 1790 و 1812 بر اغلب كشورهاي اروپايي سايه افكنده بود، و آن: تحولات مربوط به جنگ‌هاي فرانسه انقلابي در دوره ناپلئون بود. اختلال در ارتباطات معمول بين بريتانيا و قاره اروپا، كشورهاي اروپايي را در همپايي با پيشرفت‌هاي فني بريتانيا محروم كرده بود. به علاوه، جنگ باعث ويراني تجارت، نابود شدن بسياري از امكانات مادي و نيروي انساني، تضعيف پول‌ها، و عدم ثبات سياسي و اجتماعي شده بود.

نظام قاره‌اي ناپلئون باعث خرابي تعدادي از بنادر پر رونق قبلي شده بود. محروميت منسوجات بريتانيا از بازار اروپا به طور موقت باعث رونق صنعت پشم در فرانسه و بلژيك و تحريك توليد منسوجات در طول رودخانه راين و سيلسيا1 شد.

به هر حال پس از سال 1815، كالاهاي ارزان بريتانيايي دوباره به بازارهاي اروپايي سرازير و باعث ضربه خوردن صنايع پارچه بافي اروپا شد.

در دراز مدت، جنگ‌هاي انقلاب و دوره ناپلئون با افزايش شكاف بين سازمان صنعتي بريتانيا و اروپا موانع بيشتري بر سر راه صنعتي شدن ايجاد كرد. تا سال 1815، پس از آن كه عاقبت ناپلئون شكست خورد و ارتباطات معمولي بين بريتانيا و اروپا دوباره برقرار شد. لوازم صنعتي بريتانيايي رشد كرده و قيمت آن افزايش يافته بود. در نتيجه، بنگاه‌هاي خانوادگي كه متكي به منابع مالي خود بودند، يا قادر نبودند و يا تمايلي به افزايش مقدار سرمايه لازم براي خريد جديدترين تجهيزات براي مدرن كردن صنعت خود نداشتنددر عوض، بيشتر كارآفرينان در فرانسه، بلژيك، و آلمان در ابتدا ترجيح دادند تا در ماشين‌آلات مستعمل و كارخانجات كم بازده‌تر سرمايه‌گذاري كنند. بدين ترتيب، صنعتي شدن اروپا با مشكلات بي‌شماري روبرو بود و پس از سال 1815 كه دوباره به كار خود ادامه دادند، صنعتي شدن آنها با بريتانيا متفاوت بود.

نبود دانش فني در اساس، يك مانع بر سر راه صنعتي شدن بود. اما كشورهاي اروپايي اين امتياز را داشتند كه از فنون و تجربيات بريتانيايي‌ها استفاده كنند. طبيعي بود كه بريتانيايي‌ها سعي در جلوگيري از اين كار داشتند. تا سال 1825، صنعتگران بريتانيايي از ترك كشور ممنوع بودند؛ تا سال 1842 نيز صدور ماشين‌آلات مهم و قطعات آن، خصوصاً براي توليد منسوجات ممنوع بود. اما در عمل، بريتانيايي‌ها قادر به كنترل اين وضع از طريق قانون نبودند. تا سال 1825، دست كم دو هزار مكانيك ماهر بريتانيايي در سطح قاره وجود داشت و ماشين‌آلات بريتانيايي نيز چه به طور قانوني و چه به طور غيرقانوني در خارج از كشور به فروش مي‌رسيد.

هرچند بسياري از بريتانيايي‌ها كه براي فروش مهارت‌هاي خود به خارج رفته بودند، مكانيك‌هاي ماهري بودند، ولي تعدادي از آنها علاوه بر مهارت‌هاي فني داراي مهارت‌هاي مديريتي نيز بودند.

براي مثال جان كوكريل2 كه اهل كسب و كار و بسيار فعال بود، در سال 1817 يك كارخانه صنعتي بسيار سودآور در سرينگ3 نزديك ليژ4 در جنوب بلژيك احداث كرد. كوكريل كه مورد تشويق دولت بلژيك بود، حق نشر نوآوري‌هاي ساير صاحبان صنعت بريتانيا براي توسعه كارخانجات خود را در نظر نگرفت.

مكانيك‌هاي بريتانيايي خارج از كشور كه به اهميت خود واقف شده بودند، اغلب ستيزه جو و متكبر و باعث خشم صاحبان در اروپا شده بودند.

فريتز هاركورت5 كه يك صنعت مهندسي در آلمان احداث كرده بود، يك بار اعلام كرد، او به دشواري مي‌تواند منتظر تربيت مكانيك‌هاي آلماني باشد تا بتواند بدين وسيله تمام انگليسي‌ها را اخراج كند: ما بايد اكنون با آنها مدارا كنيم، زيرا آنها در ترك كار بسيار سريع هستند، و حتي اگر با نگاه دوستانه به آنها نگاه نكنيم، دست از كار مي‌كشند.» (لندس، 1969: 50 ـ 149)

به تدريج كه مردم بومي كشورهاي اروپايي تمام مهارت‌هاي فني را از استادان بريتانيايي فراگرفتند، قاره اروپا به استقلال فني رسيد. تا دهه 1940، يك نسل جديد از مكانيك‌هاي ورزيده فرانسوي و بلژيكي در حال گسترش دانش خود در شرق و جنوب بودند و درست همان نقشي را داشتند كه قبلاً بريتانيايي‌ها بازي مي‌كردند.

پي‌نويس:

1. Silesia

2. Cockerill

3. Seraing

4. liege

5. Fritz Harkort




 يکشنبه 5 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن