تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آن‏كه خدا را شناخت ، از او ترسيد و آن كس كه از خدا ترسيد ، ترس از خدا او را به عم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836790078




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

عقرب ماهی


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:








معرفی لاین فیش یا عقرب ماهی :

Lionfish ها در راسته عقرب ماهی شکلان یا Scorpaeniformes رده بندی می شوند . گفتنی است که تا کنون 35 خانواده در این راسته طبقه بندی شده است . گونه مورد نظر ما در خانواده عقرب ماهیان یا Scorpaenidae و در زیر خانواده Pteroinae و در جنس Pterois جای دارد . خانواده عقرب ماهیان دارای دست کم 23 جنس و 172 گونه است . نام علمی این ماهی Pterois volitans است . واژه Ptrron در یونانی به معنای بال است و به باله های بال مانند این ماهی اشاره دارد . در اطلس ماهیان خلیج فارس و دریای عمان که توسط سازمان شیلات ایران چاپ شده است نام این گونه وجود ندارد ولی در کتاب ماهیان خلیج فارس ، نوشته بلگواد و لوپنتین و ترجمه دکتر بابا مخیر و دکتر اعتماد نامش دیده می شود .

نام عمومی :

عقرب ماهیان معمولا دارای نامهای عمومی گوناگونی هستند و آنها را به نام های بوقلمون ماهی (Turkeyfish) یا خروس دریا ، شیر ماهی (Lionfish) ، عقرب ماهی (scorpionfish) ، سنگ ماهی (stonefish) ، گزنده ماهی (Stingfish) ، آتش ماهی (Firefish) ماهی ولیتان (Volitan) و ... می شناسند . رایج ترین نام عمومی برای این گونه ، شیر ماهی قرمز یا Red Lionfish (رد لایون فیش) یا شیر ماهی معمولی (Common Lion fish) است . گاهی نام شیر ماهی طاووسی نیز به این ماهی داده می شود .

سیستماتیک :

لایون فیش معمولی دارای شعاع های بسیار بلندی در باله پشتی و سینه ای می باشد و بدنش از نوار های سرخ و سیاه پوشیده شده . در نمونه های بزرگ ، لکه های سفیدی در امتداد خط جانبی مشاهده می شود . باله سینه ای این ماهیان بادبزنی شکل است . معمولا بالای چشم و زیر دهان این ماهی زائده هایی ( تنتاکول هایی ) دیده می شود که این تنتاکول ها در نمونه های جوان بزرگ و در افراد بالغ ، برگی شکل است .

ویژگی های زیستی :

بیشتر عقرب ماهیان در آبهای کم عمق ساحلی ، بر بستر های سنگی ، صخره های مرجانی و در میان گیاهان به سر می برند . معمولا بیشترین پراکندگی آنها تا عمق 50 متری است هر چند که گهگاه در مناطق ژرف تر نیز دیده می شوند . طول این ماهی به 14 اینچ می رسد . شیر ماهی ها معمولا در میانه و کف آب آکوآریوم شنا می کنند . ماهی Pterois volitans به جز در زمان جوانی و تولید مثل در سایر زمانها به صورت تکی زندگی می کند .
ماهیان این خانواده می توانند رنگ خود را عوض کرده و کم و بیش با محیط اطرافشان یک رنگ شوند . فایده این استتار بیشتر برای صید طعمه است تا پنهان ماندن از چشم دشمنان زیرا کمتر جانوری وجود دارد که ادعا کند شکارچی ماهی خطرناکی چون عقرب ماهی است !
یکی دیگر از عادتهای لایون فیش ، این است که در موقع استراحت ماهی در حالتی قرار می گیرد که سرش به سمت پایین است و دمش به طرف بالاست . در این زمان گاهی برخی از افراد گمان می کنند که حال ماهی بد است یا مریض شده که البته هیچ کدام از اینها درست نیست و حالتی طبیعی است .
ممکن است هر چند وقت یکبار از ماهی خود حرکاتی مثل سرفه کردن و لرزش های شدید مشاهده کنید و بعد ببینید که موکوس شفافی از بدن ماهی جدا و در آب رها می شود . این عمل یک رفتار طبیعی است که ماهی برای پاکسازی پوست خود از انگلها و جلبکهای چسبیده به پوستش انجام میدهد ؛ ولی اگر این رفتار پیوسته تکرار شد نشانه نامناسب بودن شرایط آب است .
لایون فیش ها معمولا در مقابل بیماری ها مقاوم بوده و اگر رژیم غذایی مناسبی به آنها داده شود ، سالها در آکوآریوم شما زندگی خواهند نمود . در صورت بیمار شدن به خوبی به درمانهایی که بر پایه هیپوسالینیتی استوارند ( Hyposalinity therapy ) پاسخ خواهند داد .
پی اچ مناسب لایون فیش در آبزی دان باید در محدوده 1/8 تا 4/8 بوده و سختی کربناته مناسب این ماهی 8 تا 12 (dKH) و شوری (وزن مخصوص) مورد نیازش 021/1 تا 023/1 می باشد . باید دمای آب مخزن عقرب ماهی را روی 22 تا 27 درجه سانتی گراد تنظیم نمود .

اصول تغذیه ای :

در زیستگاه طبیعی بهترین زمان تغذیه عقرب ماهی (لایون فیش ) در زمان غروب خورشید است زیرا این زمان یکی از شلوغ ترین ساعت ها در جزایر مرجانی به شمار می رود . تغذیه عقرب ماهیان بسته به گونه آنها متفاوت است ولی گزارش شده که افراد جنس در زیستگاه طبیعی بیشتر از ماهیان و در مرحله بعدی از سخت پوستان مانند میگو و خرچنگ تغذیه میکند . در آکوآریوم بهتر است که رژیم غذایی این ماهی شبیه به آنچه باشد که در محیط طبیعی می پذیرد یعنی ماهیان کوچک زنده و سخت پوستان زنده و به مرور می توان بخش عمده رژیم غذایی ماهی را با تکه های فیله ماهی ( دریایی ) و میگو و خرچنگ نپخته جایگزین نمود ولی نباید فراموش کرد که قطع کامل غذای زنده از رژیم چنین ماهیانی ، آنها را هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ روحی بیمار خواهد نمود و همچنین باید بگویم که برخی گونه های عقرب ماهیان اصولا غذاهای غیر زنده را نخواهند پذیرفت !
بهتر است غذاهایی که به ماهیان زینتی آب شور می دهیم منشا دریایی داشته باشند زیرا بدن این ماهیان نیازمند عناصر ضروری است که مقدار مناسب آنها فقط در غذاهای با منشا دریایی یافت می شود ؛ مانند ید (I2) و برخی اسیدهای چرب و ... .
هرگز از ماهیان آب شیرین به خصوص گلد فیش در تغذیه ماهی لایون فیش استفاده نکنید زیرا نه تنها مواد ضروری زیست و متابولیسم این ماهیان را فراهم نمی کند بلکه باعث بروز برخی بیماری ها در ماهی شما می شود . از طرف دیگر چون این ماهیان شکارچی بوده و در محیط دریا همیشه این فکر در ذهن ماهی وجود دارد که ممکن است فردا گرسنه بماند ، تا جایی که امکان داشته باشد غذا خواهد خورد . بهترین مدیریت برای دفعات غذا دهی به ماهی لایون فیش یا عقرب ماهی ، 2 تا 3 بار در هفته است که البته می توان به نمونه های کوچک (نوجوان ) دفعات بیشتر ولی با مقدار کمتری غذا داد .
ممکن است که ماهی با هر حرکت شما در جلو آبزی دان تکانی به خود بدهد و به نظر شما بیاید که دارد برای مقداری غذا گدایی می کند ولی اشتباه نکنید . از آنجا که ماهی صلاح خودش را نمی داند و نمی فهمد که در یک اکوسیستم کنترل شده که هر روز صاحب دلسوزی مثل شما برایش غذا تهیه می کند به سر می برد ، پس بهتر است همان رژیم گفته شده را رعایت کنید .
یک راه دیگر برای فهمیدن اینکه زمان غذا دهی به ماهی فرا رسیده این است که توجه کنید ؛ زمانی که ماهی غذا را می بلعد ، شکمش برآمده (متورم) می شود . تا زمانی که این برآمدگی برطرف نشده نباید به ماهی غذا داد . بهترین زمان غذا دادن به ماهی به هنگام غروب و در تاریکی است . اگر از لامپ برای روشن کردن آبزی دان خود استفاده می کنید بهتر است که نور آن را کم کنید زیرا بینایی لایون فیش در تاریکی بهتر کار می کند .
عادت دادن عقرب ماهی به غذای جدید نیاز به صبر و تحمل شما دارد . معمولا این ماهیان به مرور زمان غذای تازه ای را خواهند پذیرفت . برای این کار بهتر است تکه های مناسب غذا را به وسیله یک انبر پلاستیکی مخصوص وارد آب کرده و جلوی صورت ماهی تکان دهید تا توجه ماهی را جلب کند . یک راه دیگر انداختن غذا درست پیش روی ماهی است ولی به یاد داشته باشید که برخی ماهیان دوست دارند غذا را در ستون آب ببلعند و غذاهای بر بستر افتاده را کم تر می خورند .با افزودن برخی مواد و ویتامین ها می توان دل گوسفند و انواع کرمها را نیز به برنامه غذایی این ماهیان افزود .
دوباره یاد آوری می کنم که جلوگیری از تغذیه بیش از حد شیر ماهی آکوآریومی یکی از مهم ترین مسائل مدیریتی آکواریوم حاوی این ماهی است . به یاد داشته باشید که عقرب ماهی دفعیات زیادی تولید می کند .

دکوراسیون :

در آکوآریومی که قصد نگهداری لایون فیش را دارید ، فضای باز کافی برای شنا کردن ماهی و نقاط تاریک غار مانند و مخفی گاه ها باید با هم وجود داشته باشد . از آنجا که دید ماهی با نور شدید ضعیف می شود و از توانایی شنای او می کاهد ، بهتر است مناطقی جهت پناه ماهی از نور برایش بسازید و تعجب نکنید اگر ماهی مدتی را در روز در نقطه دنج و تاریک مخفی گاه خود به سر ببرد . حتما توجه دارید که برای ماهیی با خارهای افراشته مانند عقرب ماهی ، چه غار بزرگی باید تهیه نمود تا ماهی بدون صدمه دیدن در آن جا بگیرد ! همچنین بیشتر عقرب ماهی ها قدرت شنای زیادی ندارند ؛ پس اگر از فیلتر های داخل آبی استفاده می کنید (و مجبورید استفاده کنید چون دفعیات این ماهی زیاد است ) ، یا به قدرت موتور پمپ آن توجه کنید و یا آن را به گونه ای در مخزن خود قرار دهید که لایون فیش شما بتواند از مسیر جریان شدید پمپ فرار کند .
یک راه دیگر برای حل این مشکل این است که فیلتر خود را همیشه روشن نگه ندارید . معمولا به عنوان کوچکترین حجم مناسب برای نگهداری نمونه های جوان این ماهیان ، آبزی دانی با حجم 55 گالن یا با ابعاد 48 اینچ در 18 اینچ را پیشنهاد می کنند و برای نگهداشتن ماهیان بالغ باید مخزنی 75 گالنی یا بیشتر را تهیه نمود . همانطور که گفتم فیلتر های مناسب باید در مخزن این ماهی مستقر شود و هوادهی آب به خوبی طورت گیرد ( پمپ هوا ) .


ماهیان سازگار با عقرب ماهی :

هم مخزنی های مناسب با شیر ماهی یا عقرب ماهی را می توان از دو دیدگاه مورد بررسی قرار داد :
1 – گونه های مناسب : که نام آنها را در نوشته های بعدی می آورم .
2 – اندازه مناسب هم مخزنی ها : همان طور که حتما تا به حال دستگیرتان شده ، عقرب ماهیان شکارچیان ماهر و پر خوری هستند . معمولا پیشنهاد می شود که از ماهیانی که طولشان کم تر از نصف طول لایون فیش موجود در مخزن است استفاده نکنید .
از طرفی این ماهی به سخت پوستان از جمله میگو ها و خرچنگ های کوچکتر از خود حمله می برد و آنها را می خورد . پس نگهداری اینگونه جانوران در آکوآریوم آب شورتان بی فایده است .
Lionfish ها شناگران ماهری نبوده و حرکت آنها معمولا کند است پس نکته بعدی این است که گونه های مناسب با این ماهی را نباید از بین گونه های پر تحرک با شنای سریع انتخاب نمود زیرا در زمان غذا دادن به ماهیان آبزی دان ، گونه هایی که شنا کننده های بهتری هستند غذای لایون فیش را خواهند خورد و ماهی شما گرسنه می ماند .

انتخاب و تشخیص عقرب ماهی سالم :

پیش از خرید یک عقرب ماهی باید مدت کوتاهی او را تحت نظر قرار داد . به شدت تنفسش دقت کنید . ماهی سالم نباید سریع تنفس کند و از طرفی تنفس یک ماهی سالم ، منظم است . به بدن ماهی نگاه کنید ، اثرات زخم یا خون مردگی یا تغییر رنگ بدن (معمولا تیرگی ) نباید در بدن دیده شود . به چشم ماهی دقت کنید . چشم ماهی سالم باید شفاف باشد . کدورت یا بیرون زدگی چشم یا تفاوت در اندازه چشمها نشانه بیماری است . شاید مهم ترین نکته در مورد تشخیص سلامتی یک لایون فیش این است که معمولا افراد سالم این ماهیان دارای باله های افراشته یا به بیان ساده تر سیخ شده هستند . اگر ماهی باله هایش را جمع کرده باشد یا بیمار است و یا تحت استرس قرار گرفته است .

تولید مثل و تکثیر :

به طور کلی تعداد زیادی از عقرب ماهیان تخم گذار زنده زا هستند و لقاح داخلی دارند ولی گونه Pterois volitans دارای لقاح خارجی است . ماهی نر معمولا رنگ آمیزی تیره تری دارد و با چند ماده جفت گیری می کند . لایون فیش یک ماهی حرمسرا دار است ( Haremic ) بدین معنی که یک نر در فصل تخم ریزی با چندین ماده جفت می شود . جفت گیری معمولا تمام روز به طول می کشد و تخم ریزی در نیمه شب صورت می گیرد . معمولا چند هزار تخم در خوشه های ژلاتینی کروی ( توپی ) شکلی تولید می شود ( تقریبا 2000 عدد تخم در هر خوشه ) که در مسیر جریان های آبی رها می شوند . دیواره ژلاتینی خوشه پس از 24 ساعت در آب حل شده و هر تخم به تنهایی آزاد می شود . و پس از 36 ساعت ، نوزادان از تخم بیرون می آیند . این نوزادان تازه سر از تخم بیرون آورده برای تغذیه نیاز به جانداران پلانکتونی دارند .گزارشهایی از تکثیر این ماهی جذاب در آکواریوم وجود دارد .

هشدار جدی در مورد نگهداری از این ماهی :

مهلک ترین و سمی ترین سمهای جهان به عقرب ماهیان مربوط می شوند . قبل از هر چیز باید گفت که ماهی لایون فیش یک ماهی سمی است . خارهای باله های مختلف این ماهی زهر آلود است و پس از تماس تیغه های سمی این ماهی با بدن ، درد شدیدی احساس می شود که در طی 30 تا 60 دقیقه به اوج رسیده و ممکن است 6 تا 12 ساعت باقی بماند . برخورد سم آنها با بدن انسان اثرات گوناگونی چون درد ، خارش ، سوزش ، تورم و سرخی ، عفونت های زیر جلدی ، سیاه شدن ، تهوع ، سرگیجه ، اسهال ، ضعف ، فراموشی مقطعی ، نارسایی تنفسی ، گرفتگی عضلانی و فلج موضعی ، تشنج ، تب ، آرتریت یا گرفتگی مفصل ، افت فشار خون ، دگرگونی تپش قلب و گاهی مرگ را به دنبال دارد . اگر پس از درمانهای ابتدایی گفته شده در زیر باز هم اختلال تنفسی مشاهده شد باید مصدوم را هر چه سریع تر به پزشک رساند . در برخی از افراد که نسبت به نیش زنبور عسل حساسیت دارند ( و گزش این حشره در آنها واکنشهای شدید تری ایجاد می کند ) ؛ گزیده شدن توسط عقرب ماهی نیز به نسبت شدید تر از سایرین است .

درمان :

هرگز دست خود را به آکواریوم حاوی عقرب ماهی ( لایون فیش ) وارد نکنید . اگر مجبور به داخل نمودن دست خود به آکوآریوم شدید ، پیش از وارد کردن دست از محل قرار گرفتنم ماهی در مخزن مطمئن شوید و هرگز چشم از ماهی زهرآگین خود بر ندارید . یادتان باشد که لایون فیش می تواند همرنگ محیط شود . یعنی ممکن است درست در جایی باشد که شما فکر می کنید نیست ! هرگز دست خود را نزدیک باله ها یا خارهای ماهی لایون نبرید . به یاد داشته باشید که ماهی می تواند خارهای باله خود را حرکت داده و به اصطلاح آنها را " سیخ " کند . به یاد داشته باشید که حتی جا به جایی لایون فیش مرده ممکن است خطرناک باشد .

اگر زهر این ماهی به بدنتان وارد شد :

1 - محل گزیدگی را در داخل آب داغ به مدت 30 تا 90 دقیقه تا رفع درد قرار دهید . معمولا برای دمای آب ، بیشینه درجه حرارت قابل تحمل توسط انسان را بیان می کنند . هرچه آب گرمتر باشد اثرات سم زود تر از بین می رود .
2 – اگر با گرما درد مرتفع نشد می توان از مواد بی حسی موضعی استفاده نمود .
3 – در صورت بروز زخم و خون مردگی باید بافتهای تخریب شده تخلیه و پانسمان روزانه صورت بگیرد .
4 – تجویز آنتی بیوتیک جهت جلوگیری از عفونت محل گزش .
5 – بر علیه برخی از این ماهیان پادزهر نیز ساخته شده است .






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 456]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن