واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كارشناس فنآوري اطلاعات: بيتوجهي به بوميسازي مانع گسترش نرمافزارهاي متن باز در ايران است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: جامعه اطلاعاتي -فناوري اطلاعات
استفادهي يك طرفهي شركتهاي فنآوري اطلاعات از نرمافزارهاي متن باز بدون توجه به رشد، توسعه و بهويژه بوميسازي مانع از كارايي استراتژيك نرمافزارهاي متن باز در كشور شده است.
اباقان قهرمان - كارشناس فنآوري اطلاعات - در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اين مطلب اظهار كرد: شركتهاي فنآوري اطلاعات زماني كه سيستمي را بومي كرده و يا توسعه ميدهند، تمام يا حتي قسمتي از اين توسعه را به صورت متن باز منتشر نميكنند كه اين خود باعث بروز مشكلاتي براي رو آوردن به نرمافزارهاي متن باز است.
وي با اشاره به اين كه خدمات پشتيباني از متن بازها محدودند تصريح كرد: در ايران سيستمهايي كه ميزباني و ترفيع اين پروژهها را همچون انجمنهاي تخصصي به عهده بگيرند تا bug tracking يا mailing list در اين زمينه در اختيار پروژههاي متن باز فارسي قرار بدهند وجود ندارند و تنها درصورت ايجاد چنين نهادي به عنوان مركزي براي دريافت نرمافزارهاي متن باز و تعامل برنامهنويسان رشد اين پروژهها ميسر خواهد شد.
او ادامه داد: امروزه نبود شركتهايي براي پشتيباني، آموزش، بوميسازي، امنيت و توسعهي نرمافزارهاي متن باز از اساسيترين مشكلاتي است كه باعث شده هزينههاي مخفي نرمافزارهاي متن باز براي شركتها بسيار بيشتر از كاهش هزينههاي در نظر گرفته شده باشد.
اين كارشناس گفت: امروزه روي آوردن شركتهاي بزرگ و كوچكي به منظور بهرهوري بيشتر از خلاقيت نيروي انساني با هدف سرمايهگذاري اندك و افزايش سرعت توسعه بوسيلهي متنبازها علاوه بر اين كه عاملي بر افزايش استقبال عمومي به سوي اين شركتها شده است، بر استفاده استراتژيك از اين محصولات نيز تكيه دارد.
وي افزود: اما در ايران به دليل مسائلي همچون نبود آموزش و پشتيباني نرمافزاري كافي، شركتهاي بزرگ از اين نوع استراتژيها بيبهره هستند و شركتهاي كوچك نيز نميتوانند به خوبي از اين نرمافزارها استفاده كنند.
قهرمان نقش نرمافزارهاي متن باز را در ايجاد و حركت سريعتر به سوي دولت الكترونيكي انكار ناشدني دانست و تصريح كرد: تمركز و به كارگيري اغلب پروژههاي متن باز در سازمان و ارگانهاي كوچك و متوسط باعث شده تا امكان استفاده از اين نرمافزارها در دولت الكترونيكي مصور نشود.
او اظهار كرد: در اين راستا شركتهاي بزرگ نرمافزاري بهترين نهاد سرمايهگذاري در اين زمينه هستند كه با در اختيار قرار دادن بودجه از طرف دولت و به دليل انگيزههاي اقتصادي ميتوانند آن را به بهترين شكل انجام دهند.
نرمافزارها براي كسب و كارها سودآور باشد و يا به طرز معنيداري هزينههايشان را كاهش دهند خود به خود باعث رونق نرمافزارهاي متن باز خواهد شد.
او تصريح كرد: مشكل امنيت نرمافزارهاي متن باز عموما از وضعيت نامناسب و بيتوجهي به چك ليستهاي امنيتي مربوط به اين نرمافزار ناشي است و با اشاره به اين كه به غير از مشكلات منوط بر مسايل مربوط به پيكرهبندي نرمافزارهاي متن باز، باقي مشكلات بين نرمافزار هاي متن باز و نرمافزارهاي تجاري مشترك هستند.
وي در پايان خاطر نشان كرد: با استفاده از يك نهاد پشتيباني نرمافزارهاي متن باز ميتوان به راحتي حفرههاي امنيتي را شناسايي كرد با اطلاعرساني از طريق انجمنها و فهرستهاي ايميلي اين مشكلات را سريع برطرف كرد.
انتهاي پيام
يکشنبه 5 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 567]