تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من پيامبر نشده ام كه لعن و نفرين كنم، بلكه مبعوث شده ام تا مايه رحمت باشم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834775982




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در نشست «نظريه و نقد بيناتمدني در هنر و ادبيات» عنوان شد؛ انتقاد «نامور مطلق» از بي‌توجهي به انديشه‌هاي بينا تمدني در هنر و ادبيات


واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: در نشست «نظريه و نقد بيناتمدني در هنر و ادبيات» عنوان شد؛ انتقاد «نامور مطلق» از بي‌توجهي به انديشه‌هاي بينا تمدني در هنر و ادبيات


تهران-خبرگزاري ايسكانيوز:روابط و انديشه‌هاي بيناتمدني هم اكنون داراي ادبيات، تاريخ و انديشمندان خاص است اما متأسفانه هنوز اين رويكرد در حوزه هنري و ادبي چنانكه شايسته و بايسته است مورد توجه قرار نگرفته است.

به گزارش گروه فرهنگي هنري باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" به نقل از مركز روابط عمومي نقش‌جهان، «نظريه و نقد بينا تمدني در هنر و ادبيات» موضوع نخستين نشست از نشستهاي نظريه‌پردازي بود كه در مركز هنر پژهشي نقش جهان 28 مهرماه برگزار شد.
در اين نشست كه با همكاري گروه هنر تطبيق و پژوهشكده هنر فرهنگستان هنر برگزار شد بهمن نامور مطلق براي نخستين بار به طرح نظريه خود در خصوص روابط بينا تمدني در عرصه هنر و ادبيات در حضور استادان و دانشجويان هنري و ادبي پرداخت.
نامور مطلق در ابتدا ضمن برشمردن مشكلات نظريه‌پردازي در ايران به ويژه در سه محور توليد، دريافت و توزيع نظريه درباره «نظريه و نقد بيناتمدني در هنر و ادبيات» سخن گفت.
وي گفت: وضعيت نوين در تكوين و خلق آثار هنري و ادبي نقش مهمي را ايفا مي‌كند آثاري كه همواره متأثر از همين روابط بيناتمدني است. اين روابط مي‌توانند تعاملي و صلح‌جويانه يا چالشي يا جنگ‌طلبانه باشد. اين گونه روابط در عرصه‌هايي همانند سياست و فرهنگ داراي نظريه‌پردازان و منتقدان برجسته و صاحب‌نظر است، هانتينگتون، فوكوياما و ادوارد سعيد از اين دسته هستند. روابط و انديشه‌هاي بيناتمدني هم اكنون داراي ادبيات، تاريخ و انديشمندان خاص است چنانكه حكم تاريخي در خصوص آيات شيطاني، يازده سپتامبر، حمله به افغانستان، حمله به عراق، ماجراهاي مربوط به كاريكاتورهاي اهانت آميز به پيامبر اسلام، فيلم فتنه و بسياري ديگر بخشي از تقويم بيناتمدني را شكل مي‌دهند.
نامور مطلق در ادامه افزود: اما متأسفانه هنوز اين رويكرد در حوزه هنري و ادبي چنانكه شايسته و بايسته است مورد توجه قرار نگرفته است. اين در صورتي است كه حجم تعداد و تنوع آثاري كه به نحوي روابط بيناتمدني را باز مي‌تاباند امروزه چنان گسترده است كه غيرقابل شمارش به نظر مي‌رسد.
وي گفت: فيلم‌هاي زيادي همچون سيصد، اسكندر بزرگ، فتنها، يا رمانها و يادداشت‌هايي همچون آيات شيطاني، بدون دخترم هرگز، تسليم، جواهر مدينه و همچنين انواع كاريكاتورها به ويژه كاريكاتورهاي اهانت آميز، پويانمايي‌ها، حتي بازيهاي رايانه‌اي همگي همگي پيكره مطالعاتي نظريه و نقد بينا تمدني محسوب مي‌شوند.
وي ادامه داد: مشكل از آنجا بيشتر شد كه جهان دو قطبي فروپاشيد و آمريكا با طرح «نظم نوين جهاني» در صدد بود تا تمام سهم هويتي جهان را از آن خود كند. تمدن‌هاي ديگر همچون شرقي به ويژه اسلامي و ايراني و حتي خرده تمدن‌هاي غربي همچون اروپايي و آمريكاي لاتين در برابر چنين تماميت خواهي مقاومت نشان دادند. كشورهاي اسلامي كه شاهد پاره‌اي از تحولات اجتماعي و فرهنگي بودند و خود را طليعه‌دار تمدن اسلامي مي‌دانستند بيش از ديگران مقاومت كردند. اين چالش‌ها موجب واكنش‌هاي گوناگون و افراطي در عرصه‌هاي متفاوت تمدني همچون هنر و ادبيات شد.
پس از آن سخنران نشست به گونه‌شناسي آثار بينا تمدني پرداخت و يادآوري كرد كه اين آثار به دو دسته تعامل و چالشي قابل تقسيم هستند. اما متأسفانه دسته چالشي داراي تاثيرات بيشتري هستند و همواره در اين احساسات و تحريك عواطف نقش مهمي را در دهه‌هاي اخير ايجاد كرده‌اند.
در پايان نامور مطلق پس از طرح نظريه و بحث در مورد پايه‌ريزي نقد بيناتمدني، يادآور شدند كه نظريه و نقد بينا تمدني در ادامه نظريه‌ها و نقدهاي شرقشناسانه ادوارد سعيد و يارانش از يك سو و پسا استعماري از سوي ديگر است.
پيش از سخنراني نامور مطلق، حسن بلخاري در رابطه با لزوم نظريه‌پردازي به ويژه در عرصه هنر و ادبياتت و پاره‌اي از مشكلات در اين زمينه سخن گفتند.
همچنين پس از سخنران اصلي، فرزان سجودي به بحث در خصوص رابطه ميان نظريه ارائه شده با مباحث باختين به ويژه آميختگي فرهنگي پرداختند.
در ادامه از سوي استاداني همچون علي عباسي، مهرانگيز مظاهري، حبيب‌الله درخشاني و تني چند از استادان و دانشجويان پرسشهايي مطرح شد و مباحثي از سوي سخنران نشست ارائه شد./120
 چهارشنبه 1 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[مشاهده در: www.iscanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن