واضح آرشیو وب فارسی:مهر: صالحي مرام:اتباع بيگانه انحصار برخي مشاغل تخصصي را در اختيار گرفته اند
شيراز - خبرگزاري مهر: مديركل اشتغال اتباع خارجي وزارت كار هشدار داد كه در حال حاضر اتباع بيگانه انحصار كامل و نيمه كامل برخي از مشاغل تخصصي و نيمه تخصصي را در سطح كشور از آن خود كرده اند.
به گزارش خبرنگار مهر در شيراز، محمدحسين صالحي مرام پيش از ظهر امروز در نخستين گردهمايي مشترك سراسري بيمه بيكاري در شيراز، افزود: تا چندي پيش اتباع بيگانه در شغلهاي پست، سخت و زيان آور فعال بودند كه در حال حاضر افاغنه مشاغل تخصصي را در انحصار خود قرار داده و اين موضوع در نوع خود مسئله بسيار مهمي در كشور به شمار مي آيد.
وي در اين رابطه اظهار داشت: در استان تهران در حال حاضر 50 هزار نفر خياط افغاني در حال فعاليت هستند و حتي صنعت كفش را در اختيار خود قرار داده اند.
مدير اشتغال اتباع خارجي وزارت كار با اشاره به اينكه در حوزه صنعت ساختماني نيز افاغنه به انحصاراتي دست يافته اند، افزود: در تمام دنيا نيروي كار خارجي به عنوان يك ظرفيت تكميلي شناخته شده و در بعضي از مواقع كه بر اساس نيازسنجي ها نيروي كار بومي آمادگي انجام يك كار را ندارد از نيروي كار خارجي آن هم با طي مراحل پيچيده و سخت استفاده مي شود.
صالحي مرام اضافه كرد: اما در كشور ما هر روز 12هزار نفر از اتباع بيگانه بدون طي مراحل قانوني وارد ايران مي شوند كه در چنين شرايطي نخواهيم توانست از نيروي كار خودمان صيانت كنيم.
وي با بيان اينكه متاسفانه به خاطر اينكه مشكلات مهمتري در مملكت وجود دارد مسئله اتباع بيگانه از اذهان كارشناسان پنهان مانده، افزود: در سال گذشته شمار اتباع بيگانه به يمن وجود سياستهاي انفعالي در كشور سه ميليون نفر ارزيابي شده و امسال حتي يك نفر نيز از اتباع بيگانه از سطح كشور اخراج نشده و حتي روزانه پنج هزار نفر نيز وارد ايران مي شوند.
مديركل اشتغال اتباع خارجي وزارت كار گفت: بر اساس آمارهاي موجود 85 درصد از افراد بيگانه جديد الورود به كشور را سنين 15 تا 24 سال تشكيل مي دهند يعني در رده سني كه ما با آمار بيكاري 24 درصد مواجه هستيم و در چنين شرايطي اين اتباع بيگانه با اشغال اشتغال همچنان به روند بيكاري در اين طيف سني دامن مي زنند.
وي با اشاره به اينكه براي ايجاد هر اشتغال 500 ميليون ريال هزينه محاسبه شده، افزود: اگر جمعيت اتباع بيگانه را در كشور دو ميليون نفر در نظر بگيريم براي تعريف مجدد شغل اين افراد بايد 100ميليارد دلار هزينه كنيم.
صالحي مرام با اعلام اينكه 50 درصد از اين اتباع بيگانه به بيماريهاي مقاوم به درمان نيز مبتلا هستند، افزود: متاسفانه شماري از اين اتباع نيز در اشتغال هاي نظير بسته بندي صنايع غذايي يا مسائل مربوط به سبزيجات فعاليت دارند.
اين مسئول وزارت كار عنوان كرد: در امارات كه 80 درصد جمعيت آنها را خارجي ها تشكيل مي دهد و 20 درصد ديگر از كنار اين 80 درصد زندگي شاهانه اي دارند اما در ايران بلايي بر سر مردم آمده كه يك كارگر افغاني به سرعت وارد كار مي شود و يك كارگر ايراني بايد تا ساعت 12 ظهر براي كار در يك ساختمان در زير آفتاب بماند.
صالحي مرام با تاكيد بر اينكه در چنين شرايطي بايد انتظار داشت كه نيروي كار ايراني به انواع بزهكاريها و جرائم روي آورد، افزود: امروزه در سايه عدم توجه مناسب به مسئله طرد اتباع بيگانه شرايطي به وجود آمده كه امكان رقابت مظلوم ترين افراد جامعه خود با اتباع بيگانه را نيز از آنها گرفته ايم.
وي با بيان اينكه اين اتباع بيگانه نه ماليات مي دهند، نه حق بيمه خود را پرداخت مي كنند و نه در هيچ مركزي شناسنامه و هويت دارند، افزود: كل بودجه كشور افغانستان 580 ميليون دلار بوده و افاغنه موجود در كشور ما حدود پنج ميليارد دلار ارز از ايران خارج مي كنند آن هم از راه غيرقانوني و غيربانكي كه در اين صورت منفعتها را براي نظام بانكي و اقتصادي كشور از بين مي برد.
مدير اشتغال اتباع خارجي وزارت كار با بيان اينكه پليس نيز در سطح كشور در حوزه اخراج اتباع بيگانه كم كاري مي كند، افزود: فرمانده تهران طي نامه اي رسمي از كلانتريهاي شهر خواسته كه با كار اتباع بيگانه برخورد نشود و اين موضوع به هيچ عنوان به نفع نيروي كار ايراني نيست.
صالحي مرام در اين رابطه اظهار داشت: برخي از اتباعي كه چندين ماه از كشور و خانواده خود دور بوده اند و قصد دارند مدتي را به كشور خود بازگردند در حواشي كلانتري ها با هم به زد و خورد مي پردازند تا پليس آنها را دستگير كند و به كشور خود بازگرداند يا آنقدر در مناطق نزديك به يك كلانتري پرسه مي زنند تا ماموران متوجه حضور آنها شوند.
وي با اعلام اينكه چنين بي توجهي هايي به نيروي و كار ايراني ظلم است، افزود: به تازگي مشاهده شده يك شبكه مرمت آثار باستاني از 10 افغاني براي بازسازي برخي آثار به عنوان معرق كار استفاده كرده و بايد گفت مگر در كشور خودمان كم استاد معرق كار داريم كه بايد از اين افراد استفاده شود.
اين مسئول گفت: يا اينكه چندي پيش وزارت كشور كه يكي از متوليان اخراج اتباع نيز بوده نمايشگاهي از دستاوردهاي صنايع دستي افاغنه در ايران برپا كرده بود كه وزارت كار با مراجعه به محل نمايشگاه، آن را تعطيل كرد.
صالحي مرام گفت: افاغنه 500 هزار واحد مسكوني را در سطح كشور در اختيار خود دارند و در اين خصوص وزارت مسكن مي تواند اقدامي براي اين بخش نيز به عمل آورد.
وي با تاكيد بر لزوم طي مراحل قانوني براي اشتغال اتباع بيگانه گفت: اين افراد هيچ شناسنامه و پرونده اي در كشور ندارند و اگر آنها دست به عمل خلافي بزنند نمي توانيم آنها را پيدا كنيم چون هيچ مشخصاتي از فعاليت آنها نداريم.
چهارشنبه 1 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]