واضح آرشیو وب فارسی:فارس: از سوي راديوهاي بيگانه صورت گرفت تلاش براي القا اختلاف بين مقامات ايران درباره مذاكره با آمريكا
خبرگزاري فارس: راديوهاي بيگانه در 24 ساعت گذشته تلاش كردند اينگونه القا كنند كه درباره موضوع مذاكره ايران با آمريكا بين مقامات ايراني اختلاف نظر وجود دارد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از اداره اخبار خارجي ادامه سناريوي تبليغي مبتني بر ارزيابي مواضع احتمالي كانديداهاي آمريكا و رژيم صهيونيستي در دولتهاي آينده درقبال مذاكره با ايران به بهانه واكنش رايس در اين باره و بازتاب مواضع وي مبني بر آمادگي براي مذاكره به شرط تعليق موقت ايران، از جمله مهمترين رويدادهايي بود كه ساعات گذشته فضاي رسانه هاي بيگانه را به خود اختصاص داده بود.
درسوي ديگر مناسبات سياسي و اقتصادي ايران به خصوص در حوزه انرژي نيز با نگاهي موسع ازسوي رسانه هاي بيگانه دنبال شده و اين رسانه ها با بهره گيري از خاطره چالشهاي ايران با برخي كشورهاي همسايه بر سر انرژي در فصل سرما به پيشواز اين سوژه تبليغي رفته و با اين هدف به ارزيابي مناسبات اخير ايران با كشورهاي قطر و تركمنستان در صادرات گاز پرداخته اند.
گزارش بان كيمون دبير كل سازمان ملل به مجمع عمومي اين سازمان درباره وضعيت حقوق بشر نيز دستمايه ديگر اين رسانه ها براي رويكرد دوباره دامنه دار به مسئله حقوق بشر در ايران شد تا بار ديگر بيانيه هاي حقوق بشري و كمپين هاي مدعي دفاع از حقوق بشر به زنجيره اين فضاسازي ها متصل شوند و حجم وسيعي از هجمه تبليغي بر اين مبنا را برعليه جمهوري اسلامي ايران ايجاد نمايند.
اين رسانه ها در قبال مسائل داخلي ايران كمترين توجه را نشان داده و حتي سياستهاي اقتصادي دولت و تنش هاي درون گروهي ميان رئيس مجلس و رئيس دولت نيز در قالب سياست خارجي و به خصوص موضوع مذاكره با آمريكا مورد ارزيابي قرارگرفته است و برخلاف روزهاي گذشته اين بار مسئله انتخابات در ايران تحت الشعاع ديگر سوژه هاي تبليغي قرار گرفته است.
در ادامه چرخش در گفتمان سياسي مقامات رژيم صهيونيستي درقبال ايران، از تهديد به سمت مذاكره كه در چند روز گذشته برخي محافل سياسي و تبليغي مطرح نمودند و با تمسك به پيشداوري درباره دولتهاي آينده تل آويو و واشنگتن ، (پيروزي زيپي ليوني در انتخابات نخست وزيري رژيم صهيونيستي و پيروزي باراك اوباما درانتخابات آمريكا)، سياستهاي اين دولتها را در راستاي مذاكره با ايران ارزريابي نمودند ؛به نظر مي رسد مواضع اخير كاندوليزا رايس نيز در امتداد همين رويكرد قرار گرفته است.
سخنان رايس درباره جداسازي مواضع آمريكا با سازمان ملل در باره پيش شرط براي مذاكره با ايران وتاكيد وي بر مذاكره با ايران تنها به شرط تعليق موقت غني سازي به منزله يك گام عقب نشيني ديگر از مواضع گذشته است.
بر اين مبنا فضاي خبري و سياسي غرب از تغيير در استراتژي از استراتژي تهديد آشكار و سخت به سمت تهديد پنهان و نرم با چاشني تشويق درقبال ايران خبر ميدهد.
بحران هاي پي درپي در سطح منطقه وجهان براي غرب وآمريكا از بحران قفقاز گرفته تا بحران در خاورميانه و به خصوص بحران آمريكا در عراق و همچنين بحران اخيرمالي غرب وآمريكا و در آخر ناكامي اين كشورها درقبال ايجاد اجماع بين المللي بر عليه ايران، غرب را وادار به اتخاذ رويكردي جديد برمبناي كاهش تهديدات و افزايش مشوق ها نموده است كه در اين ميان به نظر مي رسد يكي از مهمترين دغدغه هاي غرب، افزايش پيوندهاي منطقه اي ايران به خصوص با روسيه و نيز افزايش نفوذ ايران درسطح خاورميانه است .
فضاسازي گسترده رسانه هاي غربي طي روزهاي گذشته بر اين دومحور ؛فضاسازي درباره مناسبات هسته اي روسيه با ايران و نيزفضاسازي گسترده درباره نفوذ ايران و تشيع ايراني درسطح منطقه به خوبي حساسيت غرب و نگراني هاي آنان را از پيامدهاي اين مناسبات بر موازنه قدرت در سطح منطقه وجهان نشان مي دهد و به نظر مي رسد آمريكا اكنون ايران را نقطه كانوني اين تحولات مي دانند و تلاش مي كنند با تغير در ادبيات تهديدآميز خود و تسهيل در امر مذاكره وعقب نشيني گام به گام در شروط خود ، به مهار اين تحولات بپردازند.
مناسبات اقتصادي ايران با كشورهاي منطقه به خصوص حوزه آسياي ميانه و برخي كشورهاي عربي خاورميانه علاوه براين كه از جنبه خنثي سازي سياست تحريمي غرب مورد توجه طراحان سياستهاي تبليغي غرب قرار گرفته بالطبع در تقويت ديپلماسي جمهوري اسلامي درميان اين كشورها تاثير گذار بوده واز اين جهت نيز موجبات نگراني آنان را فراهم كرده است.
براين مبنا به همان ميزان كه ابزار انرژي مي تواند يك ابزار قدرت مند براي جمهوري اسلامي به منظور خنثي سازي سياستهاي تحريمي غرب ونيز سياست انزوا سازي آنان درقبال ايران باشد به همان ميزان نيز مي تواند دستاويزي براي رسانه هاي بيگانه به منظور القاي تنش در مناسبات اين كشورها قرار گيرد .
دراين ميان سابقه تنشهاي ديپلماتيك ايران درسال گذشته با برخي كشورهاي همسايه شمالي ايران برسر انرژي درفصل سرما دستمايه اين رسانه ها براي زمينه سازي تكرار آن شده است و اين رسانه ها با فضاسازي درباره مناسبات ايران وتركمنستان و يا ايران و آذربايجان و يا ايران وتركيه در صادرات و واردات گاز تلاش مي كنند ،ضمن ايجاد يك جنگ رواني پيشدستانه درباره وضعيت انرژي درايران ، مناسبات ايران با كشورهاي مذكور رانيز تحت تاثير قرار دهند.
كاهش فضاسازي خبري وتبليغي غرب درقبال سياست خارجي ايران درمقايسه با روزهاي گذشته مصادف با افزايش فضاسازي اين رسانه ها درقبال مسائل حقوق بشري بوده است و دراين ميان مهمترين دستاويز رسانه هاي بيگانه گزارش بان كيمون دبير كل سازمان ملل درباره احكام اعدام و نقض حقوق شهروندي ، حقوق زنان و حقوق اقليتها بوده است .
با توجه به مواضع چندي پيش دولتمردان فرانسه درقبال مسئله حقوق بشر در ايران وبه دنبال مواضع تهديد آميز گذشته اين كشور درقبال برنامه هسته اي ايران، به نظر مي رسد گزارش بان كيمون همسو و هماهنگ با سياست از پيش طراحي شده غرب براساس تشديد فشارها برجمهوري اسلامي از طريق دستاويز حقوق بشراست.
دراين ميان بازداشت يك عضو كمپين يك ميليون امضا نيز بر دامنه فضاي تبليغي اين رسانه ها افزوده و بيانيه هاي برخي محافل بين المللي مدعي دفاع از حقوق بشر نيز در راستاي اين استراتژي هدفمند بر عليه جمهوري اسلامي ايران منتشر شده است.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 1 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]