واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: طي 2 تا 3 دهه آينده سرطان در ايران حالت اپيدمي مييابد
رييس انجمن سرطان ايران، برخورداري از يك پايگاه مادر براي جمعآوري اطلاعات مختلف مربوط به سرطان در كشور را از جمله نيازهاي لازم انجمن دانست و گفت: پيش بيني مي شود با توجه به هرم سني جمعيت در كشور طي دو تا سه دهه آينده سرطان در ايران حالت اپيدمي يابد، بنابراين لازم است سازماني ميزان بروز سرطان در كشور را بر عهده گيرد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر فضل علي زاده در چهارمين همايش انجمن سرطان ايران، افزود: پاتولوژيستها حرفهاي زيادي در زمينه تشخيص به موقع و ارائه خدمات درماني براي گفتن دارند و ميتوانند در اين زمينه به ساير اعضاي تيم انكولوژي كمك كنند و اين كنگره فرصتي است جهت كسب اطلاعات نوين و بحث و تبادل نظر مربوط به پيشگيري، تشخيص زودرس و درمان سرطان.
وي با بيان اينكه اقدامات انجام شده براي سرطان يك امر تيمي است، با اشاره به اهداف انجمن افزود: افزايش سطح آگاهي عمومي، بهبود روشهاي صحيح زندگي، جلوگيري از پيش زمينههاي سرطان، همكاري با سازمانهاي دولتي، غيردولتي و خيريه مرتبط با جنبههاي مختلف سرطان، برقراري ارتباطهاي علمي با انجمنها در سراسر دنيا و جلب همكاري دولتمردان، سياستگزاران و شخصيتهاي اجتماعي در زمينه سرطان از جمله اهداف انجمن سرطان ايران است.
وي برخورداري از يك پايگاه مادر براي گرداوري اطلاعات مختلف در رابطه با سرطان در كشور را از نيازهاي اصلي انجمن عنوان كرد و گفت: از آنجا كه از چنين پايگاهي در كشور برخوردار نيستيم مسئولان در بخش دولتي، پژوهشگران و غيره قادر به برنامه ريزي جامع در رابطه با سرطان نيستند به نحوي كه حتي نميتوان براي يك نوع سرطان در يك منطقه خاص برنامه ريزي و آمارهايي را استخراج كرد.
اين در حاليست كه در بسياري از كشورها اين پايگاهها ايجاد شده و نقش اساسي در تشخيص به موقع و ارائه خدمات درماني به بيماران سرطاني دارد. البته طي چند سال اخير مديريت بيماريهاي غير واگير وزارت بهداشت گامهاي مثبتي در جهت ثبت سرطان برداشته است.
وي با استناد به دادههاي جهاني در رابطه با ثبت سرطان افزود: اين دادهها حاكي از آن است كه در سال 1992 ميزان بروز سرطان در هر سال در جهان 2 درصد كاهش يافته و همچنين فاكتور سن نيز مهمترين عامل ابتلا به سرطان است.
به گفته وي، همچنين از سال 1950 مرگ و مير ناشي از بيماريهاي قلبي در آمريكا 45 درصد كاهش داشته كه اين روند در حال حاضر ادامه دارد. اين در حاليست كه سرطان در حال سبقت گرفتن از اين بيماريهاست.
رييس انجمن سرطان ايران افزود: به مدت 70 سال مرگ مير ناشي از سرطان روندي رو به رشد داشت اما از سال 1997 اين امر كاهش يافت، همچنين سن بقا در بيماران سرطاني نيز افزايش يافت. علت اين امر تشخيص به موقع و راهكارهاي جديد درمان سرطان است.
دكتر فضل علي زاده در اين باره ادامه داد: در سال 2002 حدود 11 ميليون مورد سرطان جديد بروز يافت كه 7 ميليون مرگ و مير ناشي از آن را در سراسر جهان به دنبال داشت. از اين تعداد مرگ و مير حدود 45 درصد در آسيا، 25 درصد در اروپا، 14 درصد آمريكاي شمالي، 1/7 درصد در آمريكاي مركزي و جنوبي، 6 درصد در آفريقا و يك درصد مربوط به استراليا و نيوزيلند است.
رييس انجمن سرطان ايران گفت: آمارهاي فوق و بررسيهاي انجام شده نشان ميدهد كه پيشگيري و غربالگري و درمان سرطان بايد جدي گرفته شود.
وي افزود: با در نظرگرفتن هرم سني جمعيت در كشور پيش بيني ميشود طي 2 تا 3 دهه آينده سرطان در ايران حالت اپيدمي يابد بنابراين لازم است سازماني ثبت ميزان بروز سرطان در كشور را بر عهده گيرد.
به اين ترتيب علاوه بر نظارت وزارت بهداشت، كليه دانشگاهها، مراكز تشخيصي درماني خصوصي و دولتي و همچنين انجمنها به منظور پيشگيري از سرطان و ارائه برنامههاي علمي بايد حضور فعال داشته باشند.
وي در پايان از كليه علاقمندان دعوت كرد تا با فعاليتهاي خود انجمن سرطان را در رسيدن به اهداف خود و همچنين پيشگيري از بروز سرطان ياري كنند.
چهارشنبه 1 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]