واضح آرشیو وب فارسی:موج: يادداشترقابت هاي ليگ برتر كشتياسپانسرهاي بزرگ، نگاهي به كوچكترها نيز داشته باشند!
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد ورزش .
مسيب سروندي
برگزاري رقابت هاي ليگ در هر رشته ورزشي با خود سود هاي فراواني را دارد، كه مي توان از جمله دلايل مهم اين منفعت ها به مبالغي كه توسط اسپانسرها به ورزشكاران تعلق مي گيرد اشاره كرد و همچنين در اين ميان رشته ورزشي داراي ليگ نيز رقابتي بلند مدت را به خود مي بيند كه اين امر موجب افزايش تعداد كاربران آن رشته و همچنين بالا رفتن سطح كيفي ورزشكاران براي رقابت با يكديگر خواهد شد و البته سودهاي ديگري نيز در اين ميان وجود دارد كه همگي خبر از مزيت بالاي برگزاري رقابت هاي ليگ دارد.
از اين بحث كه بگذريم به ورزش اول كشور و رقابت هاي ليگ اين رشته آن هم از نوع برتر مي رسيم جايي كه ديديم با گذشت زمان هر روز بر طرفداران اين مسابقات افزوده شد و البته مبالغ قرار داد ورزشكاران. همچنين نبايد فراموش كنيم كه اينها همگي در راستاي كمك به اين رشته ورزشي مي باشد، اما در اين ميان برخي از رفتارها و عملكردها خواسته و ناخواسته منجر بر وارد آوردن صدمه بر اين مسابقات مي شود كه امروز تصميم بر اين دارم تا به يكي از مخرب ترين اين مسايل اشاره كنم، بحث اقتصادي مسابقات. قطعا بارها و بارها در روزنامه ها و خبرگزاري ها خوانده ايد كه مي گويند فرار اسپانسرها صورت گرفته است، اما تا كنون در رابطه با دليل فرار اين افراد اطلاعات دقيقي احتمالا در اختيار شما خوانندگان عزيز قرار نگرفته است.
يكي از بزرگترين دلايل كناره گيري اسپانسرها از مسابقات ورزشي و ليگ ها بالا بودن حجم هزينه هاي در اين خصوص مي باشد به صورتي كه اسپانسر مي داند اگر مي خواهد از كار خود در رابطه با هرينه اي كه صورت مي دهد نتيجه بگيرد بايد مقدار بخصوصي نيز هزينه كند، زيرا در غير آن صورت پول خود را صرف هيچ كرده است و مشكل كار نيز همين جاست، جايي كه اسپانسرها حاضر نيستند براي حضور در رقابت هاي ليگ برتر كشتي مبلغي بيش از 500 ميليون تومان بپردازند و البته راهي هم براي رسيدن به هدف خود در اين خصوص ندارند لذا تصميم بر اين مي گيرند كه به عنوان مثال جاي هزينه كردن اين مبلغ در رشته اي همانند كشتي به رشته اي ديگر سر بزنند تا علاوه بر پايين آوردن هزينه ها، تيم خود را نيز در آن رشته ورزشي در راس تيم ها ببيند كه اين مسئله منجر بر تبليغ بيشتر براي آنها خواهد شد.
حال راه حل اين موضوع چيست؟ به عقيده شما چه كاري بايد در اين رابطه و در رقابت هاي ليگ برتر كشتي صورت بگيرد تا در اين رد و بدل شدن مبالغ مالي نه كشتي گيران ضرر كنند و نه اسپانسرها؟ بنده در جواب اين پرسش مثالي را براي شما عزيزان عنوان خواهم كرد كه احتمالا فدراسيون كشتي با توجه به مسايلي از اينگونه مي تواند توجه اسپانسرهاي بيشتري را به اين رشته ورزشي جلب كند.
قطعا زماني كه شما نام تيم نفت تهران را مي شنويد در ورزش ياد كشتي مي افتيد، جايي كه اين تيم توانسته 3 سال پياپي فيناليست مسابقات ليگ برتر باشد و همچنين امسال نيز با توجه به بودجه اي كه در اختيار دارد قطعا مدعي قهرماني است.اما آيا اين بودجه كلاني كه به ورزش توسط نفتي ها تزريق مي شود و بايد از آنها تشكر كرد همواره براي ورزش اول كشور پر سود بوده؟
جواب اين سوال منفي است زيرا با وجود اينكه نفت يكي از بهترين اسپانسرهاي ورزش اول كشور در رقابت هاي ليگ برتر مي باشد اما در كمال تعجب هزينه اي كه اين تيم صرف قهرماني در مسابقات مي كند تا حدودي زيان آور براي اين رشته ورزشي مي باشد. موضوع از اين قرار است كه نفتي ها با توجه به بودجه بالايي كه دارند در رقابت هاي ليگ برتر كشتي همواره بهترين نفرات و البته گران ترين ها را جذب خود مي كند و در اكثر مواقع نيز براي جذب يك كشتي گير سرشناس بيشتر از آن چيزي كه تعيين شده است به او مي پردازند كه اين كار منجر بر اين خواهد شد تا ديگر قهرمانان از نفت بيرون مانده نيز از تيم هاي ديگر ليگ برتري پول نفتي بخواهند و باتوجه به محدود بودن اسپانسرها و در اختيار نداشتن آن چنان هزينه اي ما شاهد از دور خارج شدن اين افراد و شركت ها هستيم و اين مسئله يكي از زيان هاي هزينه هاي مازاد در ورزش و بدون كار كارشناسي است، از همين رو از اينجا از مسئولين هميشه ورزش دوست وزارت نفت كه همواره پشتيبان ورزش اول كشورمان بوده اند تقاضا دارم تا پيش از انعقاد قرارداد با قهرمانان خود از طريق سازمان ليگ جوياي سقف مبالغ در اين خصوص شوند تا خدايي ناكرده اشتباه سال هاي گدشته خود را تكرار نكنند،همچنين نبايد فراموش كنيم كه سياست كلان ورزش وزارت نفت همواره به دنبال كمك به قشر بزرگ اين خانواده در رشته هاي مختلف و خصوصا كشتي بوده است.
سه شنبه 30 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]