واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با تاكید بر اینكه در بخش تدوین آییننامههای اجرایی قانون برنامه چهارم توسعه ۹۵ درصد پیشرفت داشتهایم، گفت: ماده ۶۲ قانون برنامه چهارم كه در آن تكلیف شده بود تا دولت آلودگی هوای تهران و سایر شهرهای آلوده را به حد استانداردها برساند به هیچ عنوان محقق نشده، در بحث خودروهای فرسوده به هدفگذاریها نرسیدیم، در بحث سوخت استاندارد نتوانستیم قانون را اجرا كنیم.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با تاكید بر اینكه در بخش تدوین آییننامههای اجرایی قانون برنامه چهارم توسعه ۹۵ درصد پیشرفت داشتهایم، گفت: ماده ۶۲ قانون برنامه چهارم كه در آن تكلیف شده بود تا دولت آلودگی هوای تهران و سایر شهرهای آلوده را به حد استانداردها برساند به هیچ عنوان محقق نشده، در بحث خودروهای فرسوده به هدفگذاریها نرسیدیم، در بحث سوخت استاندارد نتوانستیم قانون را اجرا كنیم.
به گزارش ایسنا، دكتر حسن اصیلیان روز شنبه در نشست خبری كه با محوریت اعلام برنامههای هفته هوای پاك برگزار شد، با تاكید بر اینكه از وضعیت فعلی الودگی هوا راضی نیستم به بخشی از اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص استانداردسازی و رعایت ضوابط زیست محیطی در كشور اشاره كرد و افزود: در بخش پیگیری تعطیلی واحدهای ریختهگری كارخانجات بزرگ مستقر در داخل شهرها اقدامات خوبی انجام شده كه از آن جمله میتوان به تعطیلی دیگهای قدیمی كارخانه بزرگ آلومینیومسازی اراك و انتقال واحدهای ریختهگری آن به خارج از شعاع ۳۰ كیلومتری این شهر اشاره كرد.
از سوی دیگر در خصوص مس خاتون آباد نیز اقدامات لازم برای نصب الكتروفیلتر مخصوص صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینكه واحدهای ریختهگری چدن شركت ایران خودرو قرار بود از داخل شهر تهران خارج شود، گفت: بر اساس مصوبه كمیسیون زیربنایی دولت در صورتی كه تا شش ماه آینده اقدام عملی برای انتقال این واحدها صورت نگیرد تمامی این واحدها تعطیل خواهند شد.
از سوی دیگر شركت ایران خودرو تنها ۲ سال یعنی تا نیمه دوم سال ۱۳۹۰ فرصت دارد تا تمامی این واحدها را به خارج از شعاع ۱۲۰ كیلومتری تهران منتقل كند.
● فعالیت واحدهای آزبست در كشور غیرقانونی است
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینكه ظرف دو ماه آینده استاندارد خروجی دودكش واحدهای صنعتی در كشور مصوب میشود در خصوص ممنوعیت استفاده از آزبست گفت: از سال ۷۹ فرصت ۸ سالهای داده شد تا كارخانجات آزبست جمعآوری شوند و نهایتا ممنوعیت واردات آزبست از اول خردادماه سال جاری در كشور اعمال و مصوب شد تا تمامی واحدهایی كه آزبست تولید كرده و یا از این نوع ماده سرطانزا استفاده میكنند تعطیل شوند.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص علت فعالیت برخی واحدهای آزبست گفت: از نظر سازمان حفاظت محیط زیست فعالیت واحدهای آزبست غیرقانونی است اما شورای امنیت هر استان بر اساس ملاحظاتی اجازه میدهد تا برخی مصوبات دولت به تعویق بیفتد كه اگر فعالیتی در این خصوص صورت گرفته به همین دلیل بوده است.
● تعرفه معاینه فنی خودروها افزایش مییابد
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست از افزایش سختگیری در خصوص استانداردهای معاینه فنی خودروها خبر داد و گفت: استانداردهای جدیدی در این خصوص تدوین شده كه این استانداردها برای خودروهای بنزینی كاربراتوری و انژكتوری،موتورسیكلتها و خودروهای دیزلی سنگین و نیمهسنگین متفاوت است.
وی با اشاره به اینكه استانداردهای جدید تا پیش از ۲۹ دی ماه – روز هوای پاك – ابلاغ و اجرایی میشوند گفت: با اجرایی شدن این استانداردها دیگر دریافت معاینه فنی به راحتی كنونی نخواهد بود و خودروها بر اساس نوع سیستم سوخترسانیشان باید به استانداردهای روز دنیا نزدیك شوند.
اصیلیان تاكید كرد: از ابتدای سال ۱۳۹۰ نیز موتورسیكتها و خودروهای كاربراتوری باید استانداردهای خودروهای انژكتوری را رعایت كنند.
وی با اشاره به اینكه سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس مصوبه جدید دولت مجاز خواهد بود تا هر سال نسبت به بازنگری استاندارد معاینه فنی اقدام كند، گفت: باید به سمتی برویم كه استاندارد معاینه فنی به استانداردهای یورو ۲ و یورو۳ برسد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینكه سال گذشته ۷۴ خط معاینه فنی به استانها اختصاص داده شد گفت: تا كنون ۵۴ خط از این تعداد راهاندازی شده است. از سوی دیگر ۶۰ مركز معاینه فنی خودروهای سنگین با ۶۲ خط هماكنون در كشور فعال است كه تنها ۴ استان سمنان، ایلام، خراسان شمالی و كهگیلویه و بویراحمد فاقد این مراكز هستند.
وی به موضوع تعرفه دریافت معاینه فنی اشاره كرد و گفت: این تعرفه هماكنون در دست بازنگری است كه در صورت تصویب نهایی تعرفه معاینه فنی خودروها افزایش مییابد.
اصیلیان در خصوص اقدامات انجام شده در زمینه كاهش آلودگی خودروها گفت: اصلاح سیستم سوخترسانی هزار و ۵۶۸ خودروی سواری عمومی بنزین سوز، اصلاح هزار و ۲۴۸ تاكسی و تعویض و تعمیر هزار و ۲۴۶ مینی بوس با عمر كمتر از ۲۰ سال در تهران و كرج از جمله برخی اقدامات انجام شده در این زمینه است.
● آلودگی هوای تهران پیشبینی میشود
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به جایگزینی ۳۰ هزار موتورسیكلت فرسوده دو زمانه در تهران یادآور شد: در مرحله بعدی هرچه فراخوان كردیم هیچ كس نیامد؛ لذا پیشبینی میكنیم دیگر موتورسیكلت فرسوده دو زمانه در شهر تهران نداشته باشیم كه در این راستا سازمان حفاظت محیط زیست در طرحی به دولت پیشنهاد كرده است كه برنامه تعویض موتورسیكلتهای فرسوده دو زمانه و جایگزینی آنها با موتورسیكلتهای چهار زمانه استاندارد را در هفت شهر دیگر آلوده كشور اجرا كنیم.
وی از انعقاد قرارداد برای مدلسازی انتشار آلودگی هوای تهران با دانشگاه امیركبیر خبر داد و گفت: با اجرایی شدن این طرح وضعیت آلودگی هوا منابع و میزان انتشار آلایندههای هوای تهران مشخص و پیش بینی میشود.
اصیلیان با اشاره به جلسه چند روز گذشته در حضور معاون اول رییس جمهوری گفت: بر این اساس دبیرخانه مقابله با گرد و غبار كشور در سازمان حفاظت محیط زیست مستقر میشود كه در این خصوص اقدامات اجرایی آغاز شده است.
● دخالتهایی در خصوص مسایل زیستمحیطی وجود دارد
وی با انتقاد از برخی دستگاهها به دلیل عدم همكاری با سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بیش از ۵۰ مورد مكاتبه با وزارت بهداشت داشتهایم و به عنوان مثال در بحث ضوابط اجرایی حاكم بر پسماندهای پزشكی علیرغم تدوین این ضوابط بیمارستانها آنرا اجرا نمیكنند.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تاكیدكرد: اخطاریههای لازم در این خصوص صادر شده و قاعدتا باید بیمارستانهایی كه ضوابط را رعایت نمیكنند تعطیل شوند اما دخالتهایی از برخی تصمیمگیران كشور در خصوص مسائل زیست محیطی وجود دارد كه این امر باعث می شود نتوانیم وظایف خودمان را در خصوص آلودگی هوا و سایر مسائل زیست محیطی انجام دهیم.
● دراستانداردسازی سوخت یك درصد هم پیشرفت نداشتهایم
اصیلیان ددر خصوص میزان پیشرفت طرح جامع و برنامه جامع كاهش آلودگی هوای تهران گفت: طرح جامع تهران و هفت شهر آلوده كشور سه محور شامل خروج موتورسیكلتهای فرسوده،مینی بوسهای فرسوده و آموزش داشت كه در بخش خروج موتورسیكلتهای فرسوده در تهران به طور كامل موضوع محقق شد اما در بخش مینی بوسهای فرسوده علیرغم تلاشهای صورت گرفته موفقیتی نداشتهایم.
وی میزان كمك دولت به مینی بوسهای فرسوده را ۹ میلیون تومان كمك بلاعوض، ۵ میلیون تومان وام بانكی و ۵/۱ میلیون تومان قیمت لاشه مینی بوس فرسوده عنوان كرد و گفت: امسال پیشنهاد كردیم كه مینی بوسهای فرسوده نیز همانند اتوبوسهای بین شهری از ۹۰ درصد یارانه دولتی برخوردار شوند كه در این صورت پیش بینی میكنیم تمامی مینی بوسهای فرسوده تهران با ونهای استاندارد جایگزین شوند كه بدین ترتیب وام ونهای ۲۹ میلیونی حدود ۲۰ میلیون خواهد بود.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تاكید كرد: با اجرای این طرح نیروی انتظامی نیز باید با مینی بوسهای فرسوده به شدت برخورد كند.
وی در خصوص برنامه جامع كاهش آلودگی هوای تهران نیز گفت: رعایت استاندارد خودروها در این برنامه ۱۰۰ درصد اجرایی شد اما در بخش استانداردسازی سوخت حتی یك درصد هم پیشرفت نداشتیم.
در بخش اصلاح هندسی معابر ۳۰ درصد پیشرفت كردهایم، توسعه حمل و نقل عمومی ۳۰ درصد و در سایر بخشها نیز ضعفهایی داشتهایم.
به گفته اصیلیان باید برای قضاوت در خصوص برنامه جامع تمامی ۹ محور آن را كنار هم بگذاریم.
وی با اشاره به اینكه هم اكنون در تهران بیش از یك میلیون خودروی فرسوده در حال تردد است گفت: خودروهای تولیدی سال ۸۲ به قبل هر كدام به اندازه ۲۰ برابر خودروهای استاندارد آلایندگی تولید میكنند كه در این خصوص باید اقدامی اساسی صورت گیرد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در عین حال تاكید كرد: محورهایی كه در طرح جامع در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست بوده است ۱۰۰ درصد اجرایی شده است.
● مخالفت جدی سازمان محیط زیست با استقرار صنایع هایتك در تهران
وی در خصوص لغو شعاع ۱۲۰ كیلومتری تهران و موضوعات مرتبط آن گفت: وزارت صنایع دو پیشنهاد به كمیسیون زیر بنایی دولت پیشنهاد كرد كه یكی لغو كامل شعاع ۱۲۰ كیلومتری تهران بود و دیگری ایجاد صنایع نوین و هایتك كه آلودگی هوا، آب و غیره نداشته باشد كه در كمیسیون زیربنایی دولت ایجاد صنایع جدید های تك به شرط خروج صنایع قدیمی از تهران به صورت برابر مورد موافقت قرار گرفت.
از سوی دیگر در مصوبات سفر استانی رییسجمهوری نیز ایجاد دو شهرك صنعتی در تهران مجوز گرفت كه شهرك صنعتی زرندیه در شعاع ۹۰ كیلومتری تهران گزارش ارزیابی زیست محیطی خود را ارائه داده و تا كد «ج» از صنایع مجوز استقرار در این شهرك گرفتند و ایجاد شهرك صنعتی دیگری كه دولت در استان قم پیشنهاد داده بود هنوز گزارش ارزیابی زیستمحیطیاش ارایه نشده است.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص نامه وزیر صنایع برای استقرار واحدهای صنعتی هایتك در داخل شعاع ۱۲۰ كیلومتری تهران گفت: سازمان حفاظت محیط زیست به طور جدی با این مسآله مخالف است و مخالفت خود را نیز به كمیسیون زیربنایی دولت و هیات دولت ارائه كرده است چرا كه تهران به دلیل آلودگی هوا موضوع تمركز زدایی و تامین آب برای صنایع جدید با مشكل مواجه است و تنها در صورت خروج صنایع قدیمی میتواند پذیرای صنایع جدید باشد.
● اسامی روزهای هفته هوای پاك
وی در خصوص هفته هوای پاك امسال گفت: شعار هفته هوای پاك امسال اصلاح الگوی مصرف، هوای پاك، حقوق شهروندی است و عناوین روزهای هوای پاك كه از ۲۶ دی ماه آغاز میشود كه بر این اساس روز ۲۶ دی ماه آموزش مشاركت، هوای پاك،۲۷ دی ماه صنعت سوخت هوای پاك، ۲۸ دی ماه مدیریت موثر، هوای پاك، ۲۹ دی ماه مقابله با تغییر اقلیم، هوای پاك، ۳۰ دی ماه سلامت پایدار، هوای پاك و اول بهمن ماه مردم رسانه و هوای پاك نامگذاری شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 239]