واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: قاچاق سوخت در سيستان و بلوچستان رو به فزوني است
سرويس شهرستانها: گسترش قاچاق سوخت در سيستان و بلوچستان به عاملي درآمدزا براي برخي مردم منطقه مبدل شده است به طوريكه در حال حاضر بسياري از آنها از اين راه امرار معاش ميكنند. اين عده، صرفنظر از ايجاد شغلهاي كاذب، خسارتهاي جبرانناپذيري را به ثروت ملي كشور وارد ميكنند.
به گزارش خبرگزاري فارس، گستردگي مرزهاي آبي و خشكي سيستان و بلوچستان در كنار عواملي از جمله: فقدان فرصتهاي شغلي، سرمايهگذاريهاي مولد، جدايي جمعيت و ضعفهاي صنعت ملي سبب شده است تا قاچاق سوخت و كالا به يك فعاليت رايج اقتصادي در استان تبديل شود.
در استان سيستان و بلوچستان بويژه در شهر زاهدان، مقادير قابل توجهي سوخت، خارج از سهميه رسمي منطقه، توسط افراد و مكانيزمهاي غيررسمي به شهرستانها حمل و سپس به خارج كشور قاچاق ميشود كه به علت شفاف نبودن اين روابط، امكان محاسبه و لحاظ كردن آن در حجم سوخت خروجي وجود ندارد.
يكي از شهروندان زاهداني با ابراز شكايت از وضع قاچاق سوخت در استان ميگويد: در حال حاضر بيشتر مواد سوختي بهويژه بنزين به طور آزاد در اين استان قاچاق ميشود و قاچاقچيان با فروختن اين مواد سود هنگفتي به دست ميآورند.
علي پيامي ادامه ميدهد: اين قاچاقچيان علاوه بر وارد كردن ضررهاي اقتصادي به كشور، موجب بينظمي و افزايش تصادفات و صدمات جاني بسياري به هموطنان ميشوند.
وي معتقد است: مسئولان كشوري و استاني ميتوانند با ايجاد كارخانههاي بزرگ و توليدي براي مردم اين منطقه كه با معضل بيكاري روبهرو هستند، ايجاد اشتغال كرده و از روي آوردن آنها به مشاغل كاذب و قاچاق جلوگيري كنند.
زهرا محدثي يكي ديگر از شهروندان ميگويد: با توجه به اينكه روزبهروز به جمعيت استان بهويژه زاهدان افزوده ميشود، بالطبع اين انبوه جمعيت نياز به مصرف سوخت بيشتري به ويژه در فصل زمستان دارد.
بيكاري عامل گسترش قاچاق
بهزاد شهبخش گفت: افراد سودجو درصدد قاچاق مواد سوختي بر ميآيند تا بتوانند سودهاي كلاني از اين طريق به دست آورند كه پيشگيري از اين كار همت بيشتر مسئولان را ميطلبد تا با ارائه راهكارهاي مناسب، در زمينه برخورد با اين معضل تلاش كنند.
اين شهروند چابهاري اظهار داشت: يكي از راههاي مقابله با پديده قاچاق سوخت، حل مشكل بيكاري جوانان استان است، خوب است تا مسئولان و دولت براي جذب سرمايهگذاران در اين منطقه تلاش كرده و با در نظر گرفتن شرايط آنها، زمينههاي جذب سرمايهگذاري را در استان فراهم كنند تا مردم به دليل فقر و تنگدستي و بيكاري مجبور به قاچاق مواد سوختي از مرز نشوند.
ميرشكاري شهروند ديگري است كه از نحوه نامناسب توزيع سوخت گلايه دارد و ميگويد: با توجه به نزديك بودن فصل سرما، دغدغه ما اين است كه سوخت امسال خود را چگونه تهيه و ذخيره كنيم.
وي افزود: با توجه به اينكه بيشتر محلات زاهدان داراي شعب توزيع نفت سفيد هستند اما متاسفانه برخي از آنها سليقهاي رفتار و در هر محلهاي كه بخواهند سوخت توزيع ميكنند.
افزايش آتش سوزي
جانشين فرماندهي پليس راه سيستان و بلوچستان نيز در اين خصوص با اشاره به تردد خودروهاي حامل سوخت قاچاق كه اكثرا وانت يا سواري هستند گفت: تردد اين قاچاقچيان كه اغلب همراه با تخلفات رانندگي ازجمله سرعت غيرمجاز و انجام حركات حادثهآفرين است، باعث پايين آمدن امنيت در سطح جادههاي استان و افزايش تصادفات شده است.
محمد موسيوند اظهار داشت: تصادفات حاملان سوخت به علت تخلفات بيش از حد و داشتن محمولههاي سوختي، معمولا با خسارت جاني و مالي بيشتري همراه است بطوري كه گاهي با آتشسوزي همراه ميشود و حوادث ناگواري را به وجود ميآورد.
وي با بيان اينكه پليس راه استان در حد توان و امكانات و مقدورات خود با حاملان سوخت قاچاق در منطقه برخورد ميكند، افزود: برخورد اصولي و ريشهاي با اين خودروها، نيازمند يك عزم فراگير و همهجانبه توسط مراجع ذيربط است.
تردد بيش از اندازه اتوبوس ها
وي افزود: تردد بيش از اندازه اتوبوسها در محور زاهدان به زابل و بالعكس كه با هدف قاچاق سوخت انجام ميشود يكي از مشكلات پليس راه استان است كه بايد اداره حمل و نقل و پايانهها و شركتهاي مسافربري برنامهاي براي جلوگيري از تردد بياندازه خودروها و تنظيم حركت آنها داشته باشند.
راهكارها
وي به راهكارهاي مقابله با قاچاق سوخت اشاره كرد و افزود: توزيع هدفمند سوخت، برنامهريزي و نظارت بر توزيع سوخت، برخورد قاطع با خودروهاي حامل سوخت قاچاق توسط نيروي انتظامي و مراجع ذيربط قضايي، انجام كار فرهنگي و بالا بردن سطح آگاهي مردم در ارتباط با پيامدهاي سوء ناشي از سوخت قاچاق از جمله اين راهكارها است.
مدير شركت ملي پخش فرآوردههاي نفتي منطقه زاهدان نيز با اشاره به اينكه تا پايان شهريور ماه سال گذشته جمعآوري كشفيات سوخت با شركت ملي پخش فرآوردههاي نفتي بوده است، اظهار داشت: از ابتداي مهرماه سال گذشته مقرر شد تنها نيروي انتظامي نسبت به جمعآوري كشفيات، فروش و واريز پول اين كشفيات به خزانهداري اقدام كند كه بار ديگر از خرداد ماه سال جاري مسئوليت اين كار با تصويب مجلس به شركت ملي پخش فرآوردههاي نفتي داده شد.
ابراهيم دژرفتار اظهار داشت: كشفيات سوخت در سه ماهه سال جاري در همه شهرهاي استان يك ميليون و 123 هزار و 346 ليتر مواد سوختي بوده است.
وي گفت: كشفيات سوخت در اين منطقه توسط موسسه رهگشاي نيروي انتظامي به خزانه دولت واريز ميشود.
او افزود: در سال گذشته سرانه مصرف مجموع فرآوردههاي مايع سوختي توزيع شده به ازاي هر خانوار 5 هزار و 604 ليتر و يارانه پرداختي به همراه گاز مايع به ازاي هر فرد در مدت يك ماه، 70 هزار و 510 تومان بوده .
وي تصريح كرد: در پنج ماه اول سال جاري، سرانه مصرف گازوئيل نيز هزار و 100 ليتر، بنزين هزار ليتر، نفت سفيد 271 ليتر و نفت كوره 23 ليتر بوده است.
دژرفتار گفت: با افزايش قيمت سوخت در چهار ماهه اول سال جاري در زاهدان، پرداختي يارانههاي حاملان انرژي به ازاي هر فرد در يك خانواده 99هزار و 900 تومان بوده كه اين رقم به ازاي هر خانوار 499 هزار تومان است.
همچنين دبير كميسيون قاچاق سوخت و كالاي سيستان و بلوچستان در اين زمينه اظهار داشت: در سال گذشته مقدار 7 ميليون و 514 هزار و 875 ليتر انواع فرآوردههاي نفتي توسط نيروي انتظامي استان كشف شده است و اين ميزان در سه ماهه اول سال جاري 2 ميليون و 339 هزار و 739 ليتر بوده است.
جمال سراواني افزود: سوختهاي مكشوفه براساس ضوابطي كه در قانون بودجه پيشبيني شده است و آييننامههاي ابلاغ شده از مركز، به فروش ميرسد.
دوشنبه 29 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]