واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اسكندري در پاسخ به ايسنا: پيشنويسهاي بسته آب و كشاورزي و بسته امنيت غذايي تهيه شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: كشاورزي و دامپروري
وزير جهاد كشاورزي با اشاره به تدوين برنامه پنجم توسعه، اين برنامه را در چارچوب سند چشمانداز 20 ساله كشور دانست و افزود: در كارگروههايي كه براي تدوين برنامه پنجم تشكيل شدهاند، مسووليت كارگروه آب و كشاورزي با وزارت جهاد كشاورزي است كه اين كارگروه بايد در رابطه با برنامه پنجم توسعه دو بسته را تدوين كند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران، مهندس محمدرضا اسكندري در پاسخ به سوال ايسنا مبني برچگونگي اقدامات كارگروه بخش كشاورزي در تدوين برنامه پنجم توسعه گفت: پيشنويسهاي بسته آب و كشاورزي و بسته امنيت غذايي تهيه شده و در معرض اظهارنظر بخش هاي مختلف قرار گرفته است و در حال حاضر كارگروه مراحل پاياني را طي ميكند.
وي در آستانه روز ملي صادرات نيز در پاسخ به ايسنا درباره وضعيت صادرات كل محصولات كشاورزي در سال جاري خاطرنشان كرد: در شش ماهه ابتداي سال جاري ميزان صادرات محصولات كشاورزي به لحاظ وزني نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 27 درصد كاهش داشته ولي از نظر ارزش صادرات، رقمي معادل سال گذشته بهدست آمده است كه اين روند نشان ميدهد محصولات با قيمت بالاتري در بازارهاي جهاني به فروش رسيدهاند.
وزير جهاد كشاورزي همچنين شب گذشته در حاشيه مراسم افتتاحيه چهارمين اجلاس كميسيون مشترك دائمي جمهوري اسلامي ايران و جمهوري متحده تانزانيا در جمع خبرنگاران درباره اظهارنظرهاي برخي افراد مبني بر خارج شدن بازار جهاني زعفران از دست ايران، با تاكيد بر اينكه بازار هيچ محصولي از دست ايران خارج نشده است، به كاهش طبيعي توليد زعفران در كشورمان به دليل پديده خشكسالي در سال جاري نسبت به سال قبل اشاره كرد و گفت: تا پايان سال 86 بيش از 90 درصد زعفران دنيا از طريق زعفران ايران تامين شده است و در طول يكسال گذشته چه كشوري ميتوانسته چنين توليدي داشته باشد كه بخواهد جاي كشور ما را بگيرد.
وي با بيان اينكه در حال حاضر عرضه اين محصول كمتر شده است، ادامه داد: نياز بازار جهاني زعفران بيش از 250 تن است كه طي سالهاي گذشته قسمت عمده اين نياز توسط ايران تامين شده و هيچ كشوري نيز جايگزين كشورمان نشده است.
او با اشاره به خسارات سرمازدگي واردشده به باغهاي انار كشورمان، بيشترين خسارات وارد شده را مربوط به باغهاي انار استان مركزي، خراسان جنوبي، قم و اصفهان دانست و گفت: در سرماي زمستان سال قبل بيشترين آسيب متوجه باغهاي انار و پس از آن باغات زيتون شد بطوري كه برخي از اين باغهاي انار در استانهاي خسارت ديده نيز كفبر شدند كه اين باغها تا چهار يا پنج سال آينده ميوه خواهند داد و البته اين به معناي كمبود محصول نخواهد بود و در سال جاري نيز ممكن است در اين محصول صادرات داشته باشيم.
وزير جهاد كشاورزي در ادامه به ميزان خسارات بخشي كشاورزي در بودجه سال 88 اشاره كرد و با بيان اينكه ميزان خسارات وارد شده به بخش كشاورزي بالغ بر 15 ميليارد تومان است، افزود: با احتساب عدم نفع كشاورزان اين رقم به از 50 هزار ميليارد تومان ميرسد در حاليكه دو هزار و 100 ميليارد تومان براي ميزان خسارات ناشي از خشكسالي تصويب شده و با رقم 600 ميليارد توماني كه به استحصال وامهاي كشاورزان اختصاص يافته است، در نهايت يك هزار و 500 ميليارد تومان براي تبديل به اقدامات اجرايي باقي ميماند كه اين رقم فاصله زيادي را با ميزان خسارات وارده نشان ميدهد والبته اين رقم در لايحه بودجه سال 88 جبران خواهد شد.
وي با اشاره به اعلام قيمت خريد تضميني محصولات كشاورزي طي روزهاي گذشته، اذعان كرد: به منظور تعيين قيمت خريد تضميني محصولات كشاورزي، قيمت سال گذشته با احتساب نرخ تورم امسال و نرخ مبادله كالا در نظر گرفته شده به نحوي كه 95 تا 100 درصد قيمتها نسبت به سال گذشته افزايش يافته است.
اسكندري در ادامه با اشاره به علت عدم توزيع كالاهاي بن ويژه ماه رمضان خاطرنشان كرد: تحويل كالاهاي بن ماه مبارك رمضان در سال جاري طبق مصوبه منوط به تسويه حساب از سوي دستگاههايي بود كه در سال گذشته اين كالاها را دريافت كرده بودند. اين در حالي است كه هنوز بسياري از دستگاهها با شركت پشتيباني امور دام تسويه نكردند.
وي افزود: با وجود اينكه شركت پشتيباني امور دام در تامين و توزيع مرغ و گوشت قرمز مشكلي نداشت ولي بايد دستگاهها براي دريافت سهميه سال جاري در ماه رمضان نسبت به تسويه حساب سال گذشته اقدام ميكردند. چراكه در سال گذشته اين شركت بدون در نظر گرفتن بحث تسويه حساب، كالاها را ميان دستگاهها توزيع كرد و امسال نيز پس از تسويه حساب دستگاهها تحويل بگيرند.
وزير جهاد كشاورزي با ابراز رضايت از نحوه همكاري بانك كشاورزي گفت: از نحوه همكاري ساير بانكها به بخش كشاورزي رضايت كامل را نداريم البته در چند روز اخير با مساعدت رييس كل بانك مركزي اعتبار مربوط به خشكسالي به حساب خزانه واريز شده و بيش از 50 درصد اعتبار مربوط به خريد تضميني معادل 150 ميليارد تومان در اختيار تعاون روستايي قرار گرفته است. ضمن اينكه تسهيلات مربوط به خريد كود به شركت خدمات حمايت كشاورزي پرداخت شده و با ابلاغ بحث مربوط به بنگاههاي اشتغال زودبازده روند تسهيلات به حالت عادي برميگردد.
انتهاي پيام
دوشنبه 29 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]