واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يك تحليلگر عرب هشدار داد: هر لحظه احتمال كودتاي آمريكا عليه مالكي وجود دارد
خبرگزاري فارس: يك تحليلگر عرب با اشاره به فشارهاي فراوان دولت آمريكا به "نوري المالكي" نخست وزير عراق براي امضاي توافقنامه امنيتي هشدار داد كه احتمال كودتاي آمريكا عليه دولت عراق درصورت موافقت نكردن با امضاي اين توافقنامه وجود دارد.
به گزارش فارس، "احمد الكاتب" درگفتوگو با برنامه "نگاهي به مهمترين رويدادها" در شبكه تلويزيوني "الحوار" كه از لندن برنامه پخش ميكند، گفت: آمريكا فشارهاي زيادي به دولت عراق وارد ميكند و حتي از مدتي پيش واشنگتن تهديد به كودتا عليه دولت مالكي ميكند و تا اين لحظه نيز به دولت عراق ضمانت ندادهاند كه كودتايي عليه فرايند دموكراتيك عراق نخواهند كرد.
وي افزود: هر لحظه امكان كودتا عليه دولت وجود دارد و آمريكاييها با نهادهاي امنيتي كه براي خود در عراق ايجاد كردهاند، در همه امور دخالت ميكنند و هرلحظه ميتوانند مالكي را بازداشت و هركاري كه بخواهند انجام دهند و تهديد عملي درباره كودتا عليه دولت عراق و تغيير آن وجود دارد.
اين تحليلگر عرب تاكيد كرد: ما چه نيازي داريم كه اين توافقنامه را با اشغالگران امضا كنيم و بايد اشغالگران بدون هرگونه توافقنامهاي از عراق بيرون بروند.
وي گفت: توافقنامه امنيتي همچنان محرمانه و مبهم است و به اين بهانه كه هنوز مذاكره درباره آن جريان دارد، به مردم و پارلمان عراق ارايه نشدهاست.
الكاتب افزود: پيش نويس توافقنامه بر مردم عراق تحميل شده است و اين مطلب كه آمريكا امتيازاتي به عراق داده است، تا اين لحظه ثابت شده نيست.
وي اظهار داشت: اختيارات همچنان در دست آمريكا در عراق باقي خواهد بود و نيروهاي آمريكايي، پيمانكاران آنها و شركتهاي امنيتي خصوصي براساس اين توافقنامه مصونيت قضايي (كاپيتولاسيون) خواهند داشت.
اين تحليلگر عرب گفت: نخست وزير عراق به نقل از آيتالله سيستاني گفت كه توافقنامه بايد به پارلمان عراق ارايه شود تا نمايندگان بدون هرگونه فشار و به طور شفاف درباره آن نظر بدهند.
وي افزود: آيت الله سيستاني خواستار آن شد كه توافقنامه به پارلمان ارايه شود اما تا اين لحظه اين كار صورت نگرفته است و نمايندگان از مفاد آن آگاه نيستند، هرچند شايد برخي از نمايندگان و مسئولان به صورت خاص از آن آگاهي داشته باشند و ميتوان گفت كه وضعيت پيرامون توافقنامه مشكوك است.
الكاتب گفت: مخالفت نيروهاي و جريانهاي سياسي مخالف با امضاي توافقنامه، از پافشاري آنها براي حفظ منافع ملي عراق سرچشمه ميگيرد و نه تنها ملت عراق بلكه همه ملتهاي جهان امضاي توافقنامهاي را با اشغالگران نميپذيرند و آمريكاييها هم اكنون عراق را در اشغال خود دارند.
وي افزود: هماكنون زمان امتحان نيروهاي سياسي عراق است كه ميگويند ما منتخب مردم هستيم و از طرف مردم انتخاب شدهايم و امروز بايد مردم عراق را نمايندگي كنند و مردم مي گويند كه ما اين توافقنامه امنيتي را نميخواهيم.
الكاتب گفت: آمريكا، مالكي را تهديد به كودتا عليه دولت وي كردهاست و وقتي ساعت صفر ميرسد و نمايندگان ميخواهند درباره توافقنامه نظر بدهند، آمريكايي ها اين نمايندگان را تهديد و متهم به خيانت و نظاير آن ميكنند و به آنها فشار مي آورند.
يان تحليلگر گفت: ملت عراق از توافقنامه امنيتي نگران است و بايد اين توافقنامه رد شود و حتي اگر توافقنامه به طور شفاف و بدون فشار به پارلمان ارايه شود، قطعا رد خواهد شد .
وي افزود: اشغالگران ميخواهند سلطه خود بر عراق را از طريق اين توافقنامه تحميل كنند و ما سلاحي نظير تظاهرات مردمي در اختيار داريم و چرا از اين سلاح عليه اشغالگران استفاده نميكنيم؟ اگر مردم بپاخيزند نه سازمان ملل و نه غير از آن ميتوانند يك نظامي خارجي را در عراق باقي نگه دارد.
انتهاي پيام/.
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]