واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: مدافعان توسعه و آرامش كشور بايد نامزد شوند
" اين روزها مردم به آرامش و كشور به توسعه نياز دارد و هر كس كه بتواند اين شرايط را تضمين كند شايسته رئيس جمهور بودن است."
"محمدباقر قاليباف" شهردار تهران كه در نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري به جدال با "محمود احمدي نژاد" شهردار وقت براي كسب كرسي رياست جمهوري برخاسته بود، حضور خود را در رقابتي تازه با او رد نكرد.
قاليباف با انتقاد شديد از عملكرد دولت احمدي نژاد گفت: " اين روزها مردم به آرامش و كشور به توسعه نياز دارد و هر كس كه بتواند اين شرايط را تضمين كند شايسته رئيس جمهور بودن است."
قاليباف كه در توكيو بسر مي برد، در گفت وگوهاي متعدد با رسانه هاي ژاپني كه خبرگزاري مهر امروز يكشنبه آن را منتشر ساخته است، در باره نامزدي خود در انتخابات رياست جمهوري خردادماه آينده تصريح كرد: «اگر كسي احساس كند كه ميتواند به دو هدف مهم يعني آرامش و توسعه كشور جامه عمل بپوشاند ، وظيفهاش حضور در انتخابات است. اين تمام حرف دل من است و در موضوعي به اين مهمي كه با سرنوشت ملتم مرتبط است، سياسي سخن نمي گويم».
قاليباف همچنين با حمله به عملكرد دولت احمدي نژاد به ويژه در بعد اقتصادي و سياست خارجي اظهارداشت:«بايد صراحتاً بگويم كه برخي رويكردهاي ايشان را در حوزه سياست داخلي و خارجي قبول ندارم».
وي با اين حال، از اظهارنظر صريح در باره نامزدي در انتخابات رياست جمهوري خردادماه آينده پرهيز كرد و گفت: تا انتخابات هنوز فرصت زيادي مانده و من گمان ميكنم كه در اين فضاي متغير بايد همچنان منتظر اتفاقات جديد باشيم. من هم در طول ماههاي آتي شرايط سياسي را مورد بررسي و تحليل قرار داده و سپس براساس آن تصميمگيري خواهم كرد.
قاليباف درباره شرايط دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري اظهارداشت: پيشبيني من اين است كه ما حتماً يك رقابت جدي و داغ را در انتخابات دهم رياست جمهوري شاهد خواهيم بود.اما چندان با تقسيمبندي برخي تحليلگران از فضاي سياسي ايران به دو بخش محافظهكار و اصلاح طلب موافق نيستم.
وي با يادآوري اين نكته كه در ايران، مردم بيشتر، افراد را ميشناسد نه احزاب را، افزود: بر همين اساس به اعتقاد من كسي ميتواند اعتماد مردم را در جريان انتخابات به سوي خود جلب كند كه هم دغدغه توسعه و پيشرفت جامعه را داشته و هم روابط بينالملل را اصلاح كند.
رابطه قاليباف با احمدي نژاد
قاليباف در باره روابط خود با رييس جمهوري گفت:«من و آقاي احمدي نژاد با همديگر دو نوع رابطه داريم. اول اين كه با يكديگر دوستيم و در سالهاي گذشته ؛ همواره در محيط هاي كاري مرتبط با يكديگر حضور داشتهايم و ديگر اين كه ايشان امروز رئيس جمهور كشور ماست و بر اين اساس همه وظيفه داريم كه وي را حمايت كنيم».
قاليباف افزود: با اين حال، اين نكته را مورد تأكيد ويژه قرار ميدهم كه چون آقاي احمدينژاد را دوست دارم جايي كه وي اشتباه كند حتماً انتقاد خود را هم مطرح خواهم كرد. ضمن اينكه بايد صراحتاً بگويم كه برخي رويكردهاي ايشان را در حوزه سياست داخلي و خارجي قبول ندارم.
وي همچنين در پاسخ به سوال خبرنگار كيودو مبني بر اين كه گفته مي شود رئيس جمهور در جريان انتخابات شوراها گفته است شهردار نبايد كار سياسي كند، اظهارداشت:«نميدانم كه اين نقل قول چه قدر صحت دارد اما واقعاً اگر قرار باشد كه در مقام شهردار كسي كار سياسي نكند ، اين اتهام به همه شهرداران سرايت مي كند و نبايد فراموش كنيم كه ايشان خودشان هم قبلاً شهردار تهران بودهاند».
قاليباف در پاسخ به اين تحليل خبرگزاري كيودو مبني بر اين كه سه سال پيش شما را يك محافظهكار تندرو ميدانستند اما حالا همان اصلاحطلبها و محافظهكاران هم تأكيد دارند كه شما يك محافظه كار يا اصولگراي معتدل و ميانهرو هستيد؛ گفت: من اين تقسيمبنديها را چندان نميپذيرم. البته اين حرف شما را هم قبول دارم كه حالا برخي از سياسيون ميگويند كه آن زمان اشتباه كردهاند. اما اگر قرار باشد خودم را در فضاي فعلي توصيف كنم، بايد بگويم من فارغ از اين دستهبنديها يك انقلابي هستم، فردي هستم كه در فضاي انقلاب رشد كردهام و بنابر اين، در انقلابي بودن تفكرات خود شك و ترديد ندارم.
شهردار تهران تصريح كرد: من به همان اعتقاداتي كه براساس آن انقلاب كرديم، از كشورمان دفاع كرديم و سپس به بازسازي پرداختيم ، معتقدم و اصلاً ايمان دارم كه همين باورهاي انقلابي است كه به ما هشدار ميدهد بايد مردم را باور كرد، براي آرامششان تدبير داشت، اهل اعتدال بود، از افراط و تفريط اجتناب كرد و به توسعه كشور پايبند بود.
قاليباف يادآور شد: من همواره در مسئوليتهايم اين گونه فكر كرده ام و به همين شكل هم عملكرد خودم را در دوران دفاع مقدس، دوران خدمت به مردم در تأمين امنيت كشور و حالا در شهرداري مورد ارزيابي قرار دادهام.
يك سياستمدار خوب
شهردار تهران در گفت وگو با رسانه هاي ژاپني با بررسي تأثير برخي موضعگيريها بر بعضي مسايل كلان و اساسي كشور اظهارداشت: برخي از دوستان در كشور ما اعتقاد دارند كه دوستان ما در دولت گاهي به موضوعاتي وارد شدهاند كه چندان ضرورتي نداشته است. من هم معتقدم كه اگر ما بتوانيم كار بزرگي را با كمترين هزينه انجام دهيم در واقع درست عمل كردهايم.
وي افزود: يك سياستمدار خوب در تعريف من، سياستمداري است كه هنر پيشروي و در عين حال صرف كردن حداقل هزينهها را داشته باشد. من هميشه ميگويم كه مردان بزرگ بايد تلاش كنند تهديد را به فرصت تبديل كنند و دقيقاً كشورهايي هم توانستهاند در دوران خود موفق باشند كه مردان تصميمگيرشان به همين شكل تصميم گرفته باشند.
شهردار تهران در اين راستا از ظهور نسل جديدي از سياستمداران در كشورهاي مختلف دنيا خبر داد كه به عقيده وي، با درك صحيح از واقعيت ها مي توانند فضاي ملتهب و نگران كننده ميان كشورها را اصلاح كرده و كاري كنند كه زندگي در قرن 21 براي مردم جهان پر از آرامش و امنيت باشد.
قاليباف، شرايط امروز منطقه را براي ايران يك شرايط استثنايي و طلايي دانست و گفت: ما در طول تاريخ چنين فرصت گرانبهايي را نداشتهايم. كشور ما هماكنون ميتواند از فرصت پديد آمده در منطقه براي توسعه خود، باز گرداندن آرامش به خاورميانه و همچنين استقرار صلح در سراسر دنيا بهره ببرد.
مذاكره با امريكا
وي در پاسخ به سوال خبرنگار شبكه تلويزيوني NHK ژاپن پيرامون سخنان اوباما كانديداي انتخابات رياست جمهوري آمريكا تصريح كرد: پيش از اين هم گفته بودم كه اميدوارم اعلام آقاي اوباما مبني بر مذاكره مستقيم و بدون شرح با ايران، تنها يك صحبت تبليغاتي نباشد. به هر حال ما متأسفانه از زبان سياستمداران آمريكا حرفهايي ميشنويم كه پس از رسيدن به قدرت، آن را فراموش ميكنند. شايد الزامات قدرت اين گونه باشد!
شهردار تهران با اشاره به سابقه روابط دو كشور ايران و امريكا گفت: آنها يك زماني خودشان رابطه با ايران را قطع كردند كه از نظر ما هيچ مشكلي نبود. حالا هم اگر ميخواهند مذاكرههاي بدون پيش شرط كنند و نسبت به برقراري ارتباط با كشورمان اقدام كنند ما مشكلي نداريم .
انتقاد از عملكرد اقتصادي دولت
دكتر قاليباف در باره وضعيت اقتصادي كشور، دو مسأله بسيار مهم در اقتصاد امروز ايران را خصوصيسازي با هدف كاهش هزينهها و همچنين جذب سرمايهگذاريهاي داخلي و خارجي براي اجراي پروژههاي مهم عنوان كرد.
وي گفت: واقعيت اين است كه هماكنون شرايط اقتصادي كشور مطلوب نيست و ما به دليل تورم پديد آمده دچار مشكلاتي شدهايم، اما بايد به اين نكته مهم نيز توجه كرد كه نسبت به بحران بزرگ اقتصادي اين روزهاي دنيا، كشور ايران آسيب كمتري داشته است. پس در مقايسه با اين بحران اقتصادي ، بويژه در غرب ، وضعيت بهتر و پايدارتري داريم.
شهردار تهران، دليل عمده تورم در ايران را "ضعف در توليد" و "وابستگي به درآمد نفت" بيان كرد و گفت كه نفت،به عنوان يك سرمايه طبيعي ميتواند هم فرصت و هم تهديد براي كشور ما باشد.
شهردار تهران با تأكيد بر اين مطلب كه "سياستهاي فعلي در عرصه اقتصاد در درازمدت مشكلات اقتصادي كشور را ريشهكن نخواهد كرد" خاطرنشان ساخت: اين نااميدي ناشي از دو دليل عمده است. اول به خاطر شرايط خاص فعلي و ديگري به دليل وجود نقدينگي بالا در كشور.
قاليباف در اين زمينه به تشريح ديدگاه خود در باره سياستهاي اقتصادي دولت محمود احمدي نژاد پرداخت و با اشاره به اينكه هر اقدام اقتصادي موافقين و مخالفيني دارد، گفت: بايد به چند نكته در اين زمينه توجه كرد. اول اينكه افزايش توليد ميتواند ضمن به حركت درآوردن چرخهاي اقتصاد كشور مشكل بزرگ اشتغال را هم حل كند. دوم اين كه ما بايد به سمت جذب سرمايههاي خارجي پيش برويم. نكته سوم هم اين است كه به هر حال دولت بايد هزينههاي خود را كم كند و اين كم كردن هزينهها تنها با كاهش تصدي دولت بر بخشهاي مختلف امكانپذير است.
وي در تشريح مزيتهاي اقتصادي سرمايهگذاري در تهران و همچنين تدابير انديشيده شده براي تأثير در اقتصاد شهري خاطرنشان كرد: هماكنون شرايط حقوقي و قانوني براي جذب سرمايهگذاران خارجي و تضمين امنيت سرمايه گذاري آنان در تهران فراهم شده ، ضمن اين كه اعتقاد داريم بايد تسهيلات قانوني بيش از اينها هم باشد.
شهردار تهران با تأكيد بر اين كه «هماكنون به واسطه شرايط اقتصادي پديد آمده در دنيا بهترين فرصت براي شركتهاي بزرگ اقتصادي و صنعتي فراهم آمده است تا خود را از سيطره كشورهاي زورگو خلاص و رأساً در خصوص سياستهاي اقتصاديشان تصميمگيري كنند» ، گفت: به هر حال اين شركتهاي اقتصادي كه برخي از آنها بيشترين كمك را به كشور خود و برخي سياستمداران ميكنند بايد بر اين نكته نيز توجه ويژه داشته باشند كه نبايد استقلال يك مجموعه اقتصادي تحت تأثير سياستهاي غيرعقلاني قرار گيرد.
قاليباف پيرامون سياست دولت ايران مبني بر توجه خاص به مناطق محروم گفت: اين رويكرد حتماً سياست خوبي است اما اگر توجه دولت در راستاي توليد و اشتغال هم باشد حتماً بسيار بهتر خواهد بود. يعني اگر نگاه ما صرفاً خدماتي بوده و در نتيجه نقدينگي را بالا ببرد يا مشكلي را به صورت ريشهاي حل نكند در دراز مدت به چيزي دست نمييابيم .
وي تاكيد كرد: در مجموع،به اعتقاد من سياستهاي فعلي دولت در موضوعات مهم و كليدي همچون اشتغال كارآيي چنداني ندارد و ايجاد تحول در آنها ضروري است.
شهردار تهران خاطرنشان كرد كه برخي از آسيبهاي جدي اقتصاد امروز ايران همچون نقدينگي، افزايش واردات، بيتوجهي به ساختارها و همچنين بيتوجهي به محيط زيست محصول ساختار فعلي حاكم بر اقتصاد كشور ماست.
شهردار تهران در پاسخ به سوالي ديگر در باره تأثير كاهش قيمت نفت بر اقتصاد ايران گفت: كاهش قيمت نفت يك چالش جدي را براي تمامي صادركنندگان اين ماده حياتي ايجاد خواهد كرد. اينكه اين چالش هماكنون چندان به چشم نميآيد دليلش اين است كه چون عموم اين كشورها صندوقي تحت عنوان ذخيره ارزي يا خزانه يا اسامي مشابه اين دارند، فعلاً از آن خارج كرده وا جازه نميدهند كه مشكلات به چشم بيايد. اما به هر حال اين موضوع مشكلساز خواهد شد.
برنامه هسته اي
قاليباف در بخش ديگري از مصاحبه اش با خبرنگاران ژاپني، در باره برنامه هسته اي ايران گفت: بر سر حق دستيابي به انرژي صلحآميز هستهاي، عموم ايرانيان با هر گرايش و سليقهاي اتفاق نظر دارند و اين يكي از مشكلات كشورهاي مقابل است كه نميخواهند چنين واقعيتي را بپذيرند . اگرچه آنها هم ميدانند كه اين موضوع كاملاً ملي و مورد اجماع ايرانيان است.
وي افزود: شايد مخالفان برنامه هسته اي ايران زماني تصميم بگيرند كه اين واقعيت را قبول كنند اما به اعتقاد من بايد دو سياست مهم را در اين موضوع مورد توجه قرار داد: اول اعتمادسازي و ديگري روشنگري.
نامزد احتمالي انتخابات رياست جمهوري توضيح داد: در موضوع اول از يكطرف ما از مكانيزم هاي جديد فني براي اعتماد سازي بيشتر (مثل طرح مداليته) استقبال مي كنيم و از طرف ديگر، طرفين مقابل نيز بايد با اجراي تعهدات خود و عدم تبعيض، اعتماد ملت ايران را جلب كنند.
وي افزود: در فاز دوم هم نيز اين را بايد به مردم دنيا بيشتر نشان بدهيم كه ميان رفتارهاي قدرت هاي مدعي غرب تناقضهاي جدي و ابهامآوري وجود دارد.
قاليباف در اين زمينه ضمن دعوت از كشورهاي قدرتمندي چون ژاپن براي ايفاي نقش جديتر در معادلات بينالمللي تصريح كرد: واقعاً براي من باعث تعجب است كه چگونه كشور قدرتمند و موثري همچون ژاپن نقش خود را در دنيا فراموش كرده و در حالي كه ميتواند در بسياري از حوزهها تأثيرگذاري بالايي داشته باشد با برخي سياستگذاريهاي سنتي، خود را از اين امكان بزرگ محروم ساخته است.
وي گفت كه اين موضوع را در ملاقات با وزير امور خارجه ژاپن نيز مطرح كرده است.
قاليباف با تأكيد بر اين مسأله كه در موضوع پرونده هستهاي، ايران همواره در حال مذاكره بوده و يا بر ضرورت مذاكره تأكيد داشته است، خاطرنشان كرد: ما اساسنامه آژانس و NPT را مبدأ بررسي موضوع ميدانيم و بر همين اساس بازرسي هاي فني را به رسميت شناخته و در صورت نياز هم بيشتر خواهيم كرد. اما به اعتقاد من مسأله و مشكل اين مسايل نيست. هماكنون مشكل اصلي رفتار دوگانه دولت آمريكا در اين موضوع مهم است.
وي افزود: البته 30 سال است كه به بهانههاي مختلف چنين فشاري از جانب آمريكا به ما ميآيد و در واقع ميتوان گفت كه اين مشكل چندان مشكل جديدي هم براي ما نيست.
قاليباف با تأكيد بر اين مطلب كه صدور قطعنامههاي شوراي امنيت ناشي از عجله و اشتباه در تصميمگيري صادركنندگان آن بوده است، افزود: به هر حال اين گونه قطعنامهها بر اقتصاد كشور ما بيتأثير نخواهد بود.
وي در باره اعمال فشار آمريكا بر كشورمان در خصوص پرونده هستهاي تصريح كرد: با تمام آنچه كه گفتم ، بر اين نكته تأكيد جدي دارم كه اگر آمريكا فكر ميكند با چنين اعمال فشارهايي ما از حقي كه براي خود قائل هستيم و به اجماع كامل در خصوص آن رسيدهايم، عقبنشيني ميكنيم، سخت در اشتباه است. مردم ايران فراموش نميكنند كه آمريكا همواره در 50 سال گذشته صرفا منافع خود را ديده و هر بار مشكلي جديد براي مردم ايران به وجود آورده است.
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]