تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دانايى سرآمد همه خوبى‏ها و نادانى سرآمد همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835212206




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رييس سازمان حج و زيارت خبر داد: اعلام نتيجه‌ي قرعه‌كشي عمره تا دو سه هفته‌ي ديگر آغاز دوباره‌ي ثبت نام حج و عمره از سال آينده


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس سازمان حج و زيارت خبر داد: اعلام نتيجه‌ي قرعه‌كشي عمره تا دو سه هفته‌ي ديگر آغاز دوباره‌ي ثبت نام حج و عمره از سال آينده


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: حج و زيارت

رييس سازمان حج و زيارت گفت: نتيجه‌ي بخشي از قرعه‌كشي عمره براي افرادي كه از پنجم فروردين تا پايان خردادماه در بانك ملت وديعه‌گذاري كرده‌اند تا دو يا سه هفته‌ي آينده اعلام مي‌شود.

به گزارش خبرنگار بخش حج و زيارت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مصطفي خاكسار قهرودي در نشست خبري صبح امروز (28 مهرماه) كه با حضور خبرنگاران اعزامي به حج تمتع امسال و خبرنگاران ديگر رسانه‌ها در سالن اجتماعات سازمان حج و زيارت برگزار شد، با ارايه‌ي گزارش كوتاهي از اقدامات صورت‌گرفته براي حج تمتع امسال، درباره‌ي قرعه‌كشي عمره اظهار كرد: حدود سه ميليون و 400 هزار نفر براي عمره ثبت نام كرده‌اند و با اين شرايط، چاره‌اي به‌جز قرعه‌كشي وجود ندارد و تا دو سه هفته‌ي آينده، نتيجه‌ي بخشي از اين قرعه‌كشي اعلام مي‌شود. تلاش مي‌كنيم، ثبت نام جديد حج تمتع نيز با اين شرايط انجام شود؛ ولي اكنون ظرفيتي كه 17 سال قرار است در نوبت حج تمتع منتظر بمانند، مشمول قرعه‌كشي نمي‌شوند، چون بايد صبر كنيم اين افراد نخست به عربستان اعزام شوند تا از ثبت نام‌شدگان جديد با مكانيزم قرعه‌كشي تعيين اولويت كنيم. البته اميدواريم زمان انتظار كم‌تر شود.

وي ادامه داد: اكنون ما افرادي را داريم كه با سن بيش از 90 سال ثبت نام كرده‌اند و بايد تدابيري اتخاذ شود كه اين افراد سريع‌تر اعزام شوند.

او درباره‌ي اتخاذ تدابير لازم براي طولاني نشدن نوبت حج و عمره، بيان كرد: اگر هر تدبيري اتخاذ شود، اتفاقي در ظرفيت و رقم كلي رخ نمي‌دهد، چون درخواست بالاست و ناخودآگاه ميزان استقبال و ظرفيت ايران، فرمول انتظار را به‌وجود مي‌آورد.

معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي يادآور شد: از ابتداي امسال، ثبت نام حج تمتع متوقف شده است و وديعه‌گذاران حدود 17 سال در نوبت انتظار هستند. اگر ثبت نام باز بود، مدت انتظار بيشتر مي‌شد.

وي در ادامه با طرح اين پرسش كه آيا شيوه‌ي ثبت نام و ايجاد نوبت طولاني، درست است؟ گفت: برخي از افرادي كه ثبت نام مي‌كنند، مستطيع نيستند و يكي از دلايل توقف ثبت نام حج اين بود تا تدابيري مناسب اتخاذ شوند و در تنظيم اولويت‌ها دقت بيشتري شود.

قهرودي در پاسخ به تحليل خبرنگاري درباره‌ي استقبال بيشتر مردم از سفر حج و عمره به‌دليل ارزان‌ بودن آن، اظهار داشت: هزينه‌ي سفر همين است، آيا بايد از مردم بيشتر گرفت؟ برخي مي‌گويند ما (سازمان حج و زيارت) به مردم يارانه مي‌دهيم، درحالي‌كه ما هزينه‌ي خود را نيز از مردم مي‌گيريم و به آن‌ها يارانه نمي‌دهيم. البته سال گذشته، هفت ‌درصد از بودجه‌ي سازمان حج و زيارت را براي مردم هزينه كرديم؛ اما در كل، هزينه‌اي كه مي‌شود از زاير دريافت مي‌كنيم. امسال بالاترين مبلغ دريافتي براي حج تمتع كم‌تر از سه ميليون تومان بود.

وي تأكيد كرد: اصرار داريم، اجازه ندهيم قيمت اين سفر بي‌دليل افزايش يابد. امسال متوسط رشد هزينه‌ها 15 درصد بوده كه با احتساب هفت‌ درصدي كه خود هزينه كرده‌ايم، اين رشد با توجه به تورم ايران و عربستان، مناسب بوده است. بخشي از بودجه‌ي جاري اين سازمان را كم كرديم تا به اين مبلغ بتوانيم دست يابيم و ممكن نبود اين رشد از 15 درصد كم‌تر شود.

او درباره‌ي آغاز دوباره‌ي ثبت نام حج تمتع و اعمال شرايط خاص در ثبت نام جديد، بيان كرد: فكر مي‌كنم در سال آينده، ثبت نام حج تمتع و عمره آغاز شود، البته زمان دقيق را نمي‌توان اعلام كرد؛ ولي درحال بررسي هستيم تا تصميم‌گيري‌هاي خوبي شوند.

قهرودي در ادامه به تعدادي از شرايط ثبت نام جديد حج تمتع اشاره كرد و ادامه داد: در اين شيوه‌ي جديد از افراد به تكليف‌ رسيده و بالغ ثبت نام مي‌شود و از سفر دوباره‌ي افرادي كه پيش از اين، يك‌بار به حج تمتع مشرف شده‌اند، جلوگيري مي‌شود. البته اين مورد از ابتداي سال 1386 اجرا مي‌شد. استفاده از راه قرعه‌كشي نيز براي تعيين اولويت مورد نظر است.

وي در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا درباره‌ي اين‌كه اولويت اعزام افرادي كه در نوبت انتظار تشرف به حج تمتع هستند، با قرعه‌كشي مشخص مي‌شود و آيا براي قرعه‌كشي عمره شرايط خاصي درنظر گرفته شده است؟ اظهار كرد: براي افرادي كه تا 17 سال در انتظار تشرف حج تمتع هستند، شرايط قرعه‌كشي اعمال نمي‌شود، چون مشكل است. در عمره نيز قرعه‌كشي به اسم تك‌تك افراد نيست و با اسم سرگروه انجام مي‌شود.

رييس سازمان حج و زيارت افزود: 938 هزار گروه براي عمره تعيين شده‌اند كه اين گروه‌ها قرعه‌كشي مي‌شوند و از اين طريق، زمان اعزام آن‌ها مشخص مي‌شود تا شكستگي در ميان اعضاي خانواده براي اين سفر اتفاق نيفتد.

وي در ادامه‌ي اين نشست درباره‌ي رفع مشكل گذرنامه‌ي ايراني‌هاي مقيم خارج از كشور براي اعزام به حج تمتع كه در سال گذشته نيز اتفاق افتاده بود، گفت: اگر اين افراد رواديد خود را از كشور ديگري دريافت كنند، نبايد مشكلي داشته باشند؛ اما اگر اين رواديد را از ايران دريافت كرده باشند، با مشكلاتي مواجه مي‌شوند و نمي‌توانند به عربستان بروند، چون توافق ما با دولت عربستان اين است كه سهميه‌ي اختصاص‌يافته براي زايراني مصرف شود كه در نوبت تشرف هستند و اگر عربستان خارج از اين به ما سهميه بدهد، بايد در اختيار زايران عادي كه در نوبت چند ساله هستند، قرار گيرد و نبايد در اختيار افرادي كه خارج از سيستم حج و زيارت سفر مي‌كنند، قرار گيرد، چون در اين صورت سفر آن‌ها غيرقانوني است و خروج اين افراد بايد مطابق با قوانين كشور باشد و از سفر اين افراد جلوگيري مي‌شود، مگر داراي مجوز رسمي خروج از كشور باشند.

او در ادامه درباره‌ي انگشت‌نگاري از زايران حج تمتع، توضيح داد: حدود دو سال است كه اين اتفاق در عربستان رخ مي‌دهد و موضع رسمي ما نسبت به اين عمل، غيرقابل قبول دانستن اين حركت بوده و پي‌درپي در همه‌ي سطوح مذاكرات اين موضوع مطرح شده است و بر ضرورت انجام‌ ندادن اين كار براي زايران ايراني تأكيد كرده‌ايم.

قهرودي يادآور شد: توجيه عربستان از اين كار، ضرورت‌هاي امنيتي است. اگرچه براساس اين توجيه قابل‌ فهم اين اقدام، ضرورتي براي حجاج ايراني ندارد؛ اما آن‌ها اعلام كرده‌اند، از تمام زايراني كه به كشور وارد مي‌شوند، انگشت‌نگاري مي‌شود و ايراني‌ها را نمي‌توان مستثنا كرد.

وي بيان كرد: امسال از زايران ايراني انگشت‌نگاري مي‌شود؛ اما سير اجرايي كار در دو سال گذشته نشان داده است كه اين اتفاق براي تمام زايران نمي‌افتد و به‌صورت نمونه‌اي اين كار را انجام مي‌دهند. هم‌چنين حضور گسترده‌ي زايران در حج تمتع به دولت عربستان اجازه نمي‌دهد كه از همه‌ي اين افراد انگشت‌نگاري كند. ايران اين خواسته‌ي خود را كه انگشت‌نگاري از زايران ايراني ضرورت ندارد، بار ديگر به عربستان اعلام كرده است.

معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره‌ي اين‌كه آيا به زايران ايراني براي انگشت‌نگاري در عربستان اطلاع‌رساني شده است، اظهار كرد: چون اين ‌كار را نپذيرفته‌ايم، به حجاج آموزش نمي‌دهيم؛ اما قصد نداريم به آن‌ها بگوييم از اين‌ كار امتناع كنند تا به موضوع خاصي تبديل شود. علاوه بر اين، مديران كاروان‌ها توجيه شده‌اند و نمايندگان سازمان حج و زيارت در فرودگاه‌ها حضور دارند تا زايران را توجيه كنند.

او درباره‌ي تعداد زايران منتظر در نوبت حج تمتع، گفت: با احتساب زايران اعزامي امسال، بيش از يك ميليون ‌و 800 هزار نفر در نوبت‌اند كه حدود 17 يا 18 سال اعزام آن‌ها طول مي‌كشد. اكنون نيز ثبت نام حج تمتع متوقف شده است و اگر ظرفيت‌سازي در عربستان با توجه به طرح‌هاي توسعه‌يي عملي شود، انتظار مي‌رود ظرفيت و سهميه‌ي كشورها افزايش يابد. عربستاني‌ها گفته‌اند كه قصد دارند ظرفيت حج تمتع را به هفت ميليون نفر در سال برسانند.

وي درباره‌ي وضعيت پزشكي زايران، توضيح داد: سازمان حج و زيارت با هلال احمر طرف قرارداد است و هر سال قراردادي را با اين سازمان تنظيم مي‌كند و در قبال هزينه‌اي كه پرداخت مي‌شود، مسؤوليت راهنمايي پزشكي و بخشي از درمان و بهداشت زايران در ايران و عربستان را برعهده دارد.

قهرودي ادامه داد: اكنون دو مركز درماني مجهز در مكه و مدينه مستقرند و در منا و عرفات نيز اين خدمات ارايه مي‌شوند. هم‌چنين هر كاروان يك پزشك همراه دارد كه علاوه بر معاينه‌ها، پي‌گيري‌هاي درماني زايران را نيز انجام مي‌دهند.

وي درباره‌ي رفع مشكل تأخير پروازها، گفت: اين موضوع بيشتر به عمره مربوط است و وضعيت پروازها در دو سال گذشته و در موسم حج بهتر بوده، به‌جز در مواردي كه به شرايط جوي مربوط مي‌شده، بخصوص در نيمه‌ي دوم عمليات برگشت كه اين اتفاق بيشتر رخ داده است.

به گفته‌ي او، متوسط تأخير پروازها در سال گذشته، نه دقيقه بوده است. البته در روزهاي پاياني بازگشت زايران با توجه به شرايط جوي، گاهي تأخيرهاي يك‌روزه نيز در پرواز ايجاد شده است.

رييس سازمان حج و زيارت اظهار كرد: امسال براي تعداد پروازها و برنامه‌ريزي‌ها، هماهنگي لازم صورت گرفته است و مشكلي وجود ندارد و انتظار داريم كه وضعيت خوبي داشته باشيم؛ اما احتمالا بخشي از پروازهاي رفت‌وبرگشت در مناطق سردسيري كشور به اجبار با تأخير روبه‌رو شوند. امسال نيز اگر اين مشكلات به‌وجود آيند، تلاش براي كاهش مدت‌ زمان تأخير صورت مي‌گيرد؛ اما اكنون مشكل جدي‌ در امكانات و برنامه‌ريزي‌ها وجود ندارد.

وي در پاسخ به پرسشي درباره‌ي اعزام خارج از نوبت زايران 80 سال به بالا به حج تمتع، گفت: خبر درست اين موضوع، اعزام خارج از نوبت زايران 82 سال به بالاست كه البته اين افراد از ميان كساني كه در گذشته ثبت نام كرده‌اند، انتخاب مي‌شوند، نه افرادي كه تازه مي‌خواهند ثبت نام كنند. براي اعزام اين گروه نيز محدوديت‌هايي وجود دارند، يعني افرادي كه تا پايان سال 1384 ثبت نام كرده‌اند، مشمول چنين شرايطي مي‌شوند.

او در پاسخ به ديگر پرسش خبرنگار ايسنا درباره‌ي دلايل اضافه‌ شدن دوهزار نفر به ظرفيت حج تمتع امسال با وجود اعلام تقاضا براي 20 هزار نفر به دولت عربستان، درحالي‌كه هر سال از 10 هزار نفر تقاضاي ايران با پنج‌هزار نفر آن موافقت مي‌شده است، توضيح داد: دوهزار نفر اضافه‌شده رشد طبيعي سالانه است و علاوه بر آن، ما تقاضاي افزايش ديگري داشته‌ايم كه امسال 20 هزار نفر بوده است كه با پنج‌هزار نفر آن موافقت كرده‌اند. در گذشته اين تقاضا براي 10 هزار نفر مي‌شد؛ اما هر سال با پنج‌هزار نفر آن موافقت مي‌كردند كه به‌جز اين، ما عدد ثابت ديگري داريم كه سالانه به ظرفيت حج تمتع ايران اضافه مي‌شود و پنج‌هزار نفر، سهميه‌ي اضافه‌ي ديگر است. عدد ديگري هم مربوط به درصد تعداد كل زايران ايراني مي‌شود. براي نمونه، اگر امسال 95 هزار نفر اعزام شوند، سه‌ درصد به‌عنوان ظرفيت خدماتي اضافه مي‌شود.

قهرودي در ادامه با اشاره به اين‌كه امسال خدمات بيمه‌يي درصد ناچيزي افزايش يافته است، گفت: اين افزايش مربوط به هزينه‌ي درماني و فوت مي‌شود كه البته خيلي چشم‌گير نيست.

رييس سازمان حج و زيارت در اين نشست با بيان اين‌كه كارها براي برگزاري حج تمتع امسال كه از يك‌ماه ديگر آغاز مي‌شود، آماده‌اند به تفاو‌ت‌هاي حج امسال با گذشته اشاره كرد و يادآور شد: امسال 20 درصد حجاج در خانه‌هايي كه خدمات مناسبت‌تري دارند و قدري به حرم نزديك‌ترند، مستقر مي‌شوند. هم‌چنين نحوه‌ي آموزش و ثبت نام در كاروان‌ها با استفاده از نرم‌افزار به‌صورت نيمه‌آن‌لاين از ديگر تفاوت‌هاي حج امسال بوده است.

وي ادامه داد: نرم‌افزار اطلاع‌رساني قابل نصب در موبايل‌ها براي مكان‌يابي در مكه و مدينه تهيه شده است و نقشه‌هاي جزيي‌تري از اين دو شهر همراه جزوه و بروشورهاي مختلف درباره‌ي حوزه‌هاي خدماتي ارايه مي‌شوند. با توجه به اين اقدامات، توجيه و آموزش بيشتر زايران را بايد شاهد باشيم و از رفت‌وآمد و دستيابي به اماكن مورد نياز زايران نگران نباشيم.

رييس سازمان حج و زيارت با بيان اين‌كه آمار امسال تفاوتي به اندازه‌ي رشد طبيعي سالانه‌ي ما دارد و نسبت به سال گذشته دوهزار نفر به سهميه اضافه شده است، يادآور شد: بيش از 104 هزار نفر امسال به حج تمتع اعزام مي‌شوند كه بيش از 95 هزار نفر زاير خالص و بقيه عناصر خدماتي، اجرايي، فرهنگي و پشتيباني هستند كه در قالب 570 كاروان به عربستان اعزام مي‌شوند. حدود 51 درصد اين زايران را آقايان و 49 درصد ديگر را خانم‌ها تشكيل مي‌دهند.

قهرودي با بيان اين‌كه تعداد ايستگاه‌هاي پروازي امسال مانند گذشته 17 ايستگاه بدون افزايش است، خاطرنشان كرد: عمليات حج تمتع امسال از 22 آبان‌ماه آغاز مي‌شود و در روز نخست، از چهار استان خراسان رضوي، تهران، آذربايجان شرقي و هرمزگان به مدينه اعزام مي‌شوند. عمليات رفت، در 21 روز و تا 11 آذرماه ادامه دارد و برگشت زايران از 23 آذرماه آغاز مي‌شود و تا 11 دي‌ماه و در 19 روز ادامه دارد.

انتهاي پيام
 يکشنبه 28 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 633]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن