واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: تشديد عزم ملي براي مبارزه با تروريسم
عناصر وابسته به شبكه جداييطلب با حمله به يك پاسگاه مرزي تركيه 17 نظامي تركيه را كشته و 20 تن ديگر را زخمي كردند كه اين اقدام عزم ملي براي مبارزه با تروريسم در تركيه را دوچندان كرده است.
حمله چندي قبل پ.ك.ك به پاسگاه مرزي تركيه در نزديكي مرز عراق كه موجب كشته شدن 17 تن از نظاميان اين كشور و زخمي شدن 20 تن از آنان شد، جامعه و ملت تركيه را بشدت تكان داد، بهطوري كه مقامات و روساي احزاب سياسي اين كشور در اظهارات شديداللحني، خواستار مبارزه جديتر نيروهاي مسلح اين كشور با شبكه تروريستي و ريشهكن شدن اين معضل كه در مدت 25 سال از عمر فعاليت خود خسارتهاي اقتصادي و جاني فراواني را به تركيه وارد آورده است، شدند.
خشم دولت تركيه از اين حمله را ميتوان از احضار ، سفير آمريكا در تركيه متوجه شد.
به نوشته روزنامه ترك زبان جمهوريت، قائم مقام وزارت خارجه تركيه به دنبال حمله پ.ك.ك به پاسگاه مرزي ، راس ويلسون را به وزارت خارجه احضار كرد، ولي ويلسون فرداي آن روز در محل وزارت خارجه حضور يافت.
آپاكان در اين ديدار، علل ايجاد خلل در روند همكاريهاي واشنگتن - آنكارا را در مبارزه با تروريسم پ.ك.ك جويا و خواستار افزايش همكاري نزديك آمريكا با تركيه در اين امر شد.
بنا بر اين گزارش، آپاكان به ويلسون اين پيام را رساند كه افكار عمومي تركيه به شدت از اين حادثه متاثر شدهاند.
برخي از روزنامههاي تركيه نيز از كارا نبودن كميته سه جانبه تركيه، آمريكا و عراق در مبادله اطلاعات سريع براي مبارزه موثر با فعاليتهاي پ.ك.ك در خاك عراق گزارش هايي را درج كردهاند.
برخي از روزنامههاي تركيه نيز با اشاره به اين كه نيروي حاكم و اشغالگر در خاك عراق، آمريكاست، تاكيد كردند كه آمريكا از نظر حقوق بينالمللي مسئول است و نميتواند به بهانههايي خود را از زير بار مسئوليت رها سازد.
گفته ميشود كه تركيه به شدت خواهان خاتمه دادن به حضور پ.ك.ك در شمال عراق است و در اين زمينه يادداشت اعتراضي نيز به بغداد داده است.
چندي پيش نيز يكي از رسانههاي تركيه فاش كرد كه عناصر جاسوسي آمريكا در شمال عراق ملاقاتهايي را با سركردگان پ.ك.ك داشته و در اين ملاقاتها چگونگي نحوه انتقال پارهاي از اطلاعات به آنان هم مطرح شده است.
به دنبال اين حمله، ارتش تركيه با تندترين و صريحترين انتقادات در تاريخ خود از سوي غيرنظاميان روبهرو و سوالات بسياري از كارشناسان سياسي و نظامي در مورد علل وقوع اين حمله مطرح شده است. آنان تاكيد كردهاند كه مسئولان اين اهمال كاريها بايد در مقابل قانون حساب پس دهند.
در پي اين انتقادات ارتش تركيه ضمن انجام چندين حمله هوايي به مواضع در شمال عراق، عمليات زميني گستردهاي را نيز عليه آنان در مناطق مرزي شروع كرده است.
همچنين به گزارش روزنامه ، رجب طيب اردوغان نخستوزير تركيه و رهبر حزب حاكم عدالت و توسعه در اولين سخنراني خود در دوره جديد قانونگذاري مجلس خطاب به نمايندگان اين حزب در مجلس گفت: دولت در صدد جستجوي متهمان و مجرمان اين حادثه نيست و دنبال راه حل براي مبارزه موثر با تروريسم است.
اردوغان با دفاع از عملكرد نظاميان اين كشور در مبارزه با تروريسم، خواستار توجه بيشتر به نيازها و درخواستهاي نظاميان شد. اردوغان با تاكيد بر ادامه مبارزه با تروريسم برنامههاي سياسي، اقتصادي و اجتماعي دولت را در محروميت زدايي از مناطق كردنشين تشريح كرد و درباره حمله اخير پ.ك.ك گفت كه تروريستها چون در حال از دست دادن پايگاه مردمي خود هستند، دست به چنين جناياتي ميزنند.
وي همچنين تاكيد كرد؛ دولت هرگونه حمايت لازم را از نظاميان براي مبارزه موثر با تروريستها خواهد داشت و به تمامي خواستهها و نيازهاي آنان پاسخ مثبت داده خواهد شد.
اردوغان در قسمت ديگري از سخنان خود اظهار داشت: تركيه از تمامي حقوق برگرفته از حقوق بينالمللي براي حفظ تماميت ارضي و يكپارچگي سياسي خود استفاده خواهد كرد.
وي دولت و به ويژه منطقه شمال عراق را به اقدامات عملي و جدي فرا خواند و گفت: تركيه ديگر نمي خواهد تنها حرفها را بشنود و منتظر اقدامات عملي فوري است.
اردوغان در ادامه با اشاره به سر رسيدن مدت قانوني اختيار دولت براي دادن ماموريت عمليات برون مرزي به ارتش، خاطر نشان كرد: قرار است لايحه تمديد اين اختيار در جلسه عمومي مجلس بررسي و به تصويب برسد.
نخست وزير تركيه با دعوت از همه نمايندگان مجلس براي دادن راي مثبت به اين لايحه گفت: دولت در صورت لزوم براي استفاده كامل از اختيارات داده شده از سوي مجلس دريغ نخواهد كرد و جهت مبارزه با تروريستها عزم راسخ دارد.
اردوغان از كشورهاي دوست و همپيمان به ويژه آمريكا خواست؛ به تعهدات خود در قبال تركيه عمل كرده و با دولت آنكارا همكاري جدي در مبارزه با تروريسم داشته باشند.
رئيس حزب عدالت و توسعه تركيه ، هدف حمله اخير پ.ك.ك را از بين بردن اتحاد و انسجام ملت اين كشور خواند و از احزاب سياسي خواست كه با كنار گذاشتن اختلافات، مواضع متحدي در قبال مسئله تروريسم اتخاذ كنند.
وي خطاب به ملت اين كشور گفت: الان وقت اتحاد و انسجام است.
، رهبر حزب ملي گراي تركيه نيز در اولين سخنراني خود بعد از گشايش دوره جديد قانونگذاري در مجلس اين كشور در بين نمايندگان حزب، حركت ملي مبارزه با پ.ك.ك را ناكافي ارزيابي كرد و خواهان انجام شديدترين حركات نظامي براي پاكسازي پ.ك.ك شد. وي از دولت تركيه خواست كه با تامين خواستههاي نظاميان و اعطاي اختيارات لازم به آنها زمينه را براي مبارزه موثر تا ريشه كن كردن فراهم آورد.
او همچنين خواستار ايجاد يك منطقه امنيتي وسيع در آن سوي مرز تركيه در داخل خاك عراق شد تا با تشكيل يك نوار امنيتي در خاك عراق از نفوذ پ.ك.ك به داخل خاك تركيه جلوگيري شود. باغچهلي در ادامه گفت: حزب حاكم و مجلس، بايد جديت و اراده سياسي كامل خود را در دفاع از تماميت ارضي و اتحاد ملي تركيه با دادن اختيار مبارزه همزمان ، موثر و بدون وقفه به نيروهاي مسلح با تروريستهاي جداييطلب هم در سطح كشور و هم در آن سوي مرزها، بطور مشخص نشان دهد. وي درباره لايحه تمديد مجوز عمليات برون مرزي ارتش تركيه در شمال عراق نيز گفت: حركت ملي به اين مجوز راي داد. بر اساس گزارش رسانههاي تركيه حزب مخالف اصلي تركيه نيز بر مبارزه جديتر نيروهاي مسلح تركيه با پ.ك.ك و ريشهكردن آنها تاكيد كرده است.
با نگاه به مجموعه اين تحولات بنظر ميرسد كه حمله پ.ك.ك به نيروهاي مسلح تركيه ، به نوعي موجب اتحاد بين احزاب موافق و مخالف اين كشور شده است.
منبع: خبرگزاري فارس
شنبه 27 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]