واضح آرشیو وب فارسی:موج: اختصاصيدكتر پورشبانان:مهمترين دغدغه نابينايان عدم درك صحيح مردم و مسئولان از مشكلات آنها است
خبرگزاري موج - كارشناس مسئول دفتر معلولين جسمي حركتي سازمان بهزيستي در گفتگو با خبرنگار موج در اصفهان عدم شناخت صحيح مردم و مسئولان از مشكلات نابينايان را بزرگترين دغدغه آنها دانست.
به گزارش موج از اصفهان، دكتر پورشبانان افزود: متأسفانه اين باور عمومي كه نابينايان توانايي هاي زيادي دارند و مي توانند از ساير حواس خود استفاده كنند در سطح جامعه وجود ندارد كه اميدواريم با فرهنگ سازي صحيح شاهد كمتر شدن مشكلات آنها در جامعه باشيم.
وي از بي كاري، نامناسب بودن اماكن و معابر عمومي، رفتار نامناسب مردم و درنظر نگرفتن شأن نابينايان به عنوان عمده مشكلات نابينايان نام برد و افزود: سازمان بهزيستي متولي پيگيري اجراي قانون جامع حمايت از حقوق معلولين براي حل مشكل اشتغال معلولين در همه مراكز و دستگاه هاي دولتي است در حالي كه بسياري از ادارات و دستگاه ها از اجراي قانون اختصاص 3 درصد از سهميه استخدامي به معلولين خودداري مي كنند.
وي ادامه داد بيش از 70 درصد از نابينايان استان به دليل نبود ضمانت اجراي اين قانون بي كار هستند چرا كه كارفرمايان به اين باور نرسيده اند كه بعضي از فعاليت ها نيازي به بينايي ندارد و توانايي نابينايان در تحصيلات و فعاليت هاي هنري ناديده گرفته مي شود.
وي با اشاره به برنامه هاي سازمان بهزيستي براي حل مشكل اشتغال نابينايان اظهار داشت: بهزيستي پرداخت حق بيمه كارفرماياني كه تمايل به بكارگيري معلولين داشته باشند را تقبل مي كند، پرداخت وام و تسهيلات در صورت داشتن بضاعت و امكانات كافي و همچنين در بحث خود اشتغالي نيز اگر معلولين توجيه مناسبي براي برنامه هاي اقتصادي خود داشته باشند قطعاً توسط واحد اشتغال سازمان بهزيستي حمايت خواهند شد.
وي از جمله حقوق نابينايان را استفاده از امكانات جامعه دانست و گفت: اگر شخص يا سازماني در استفاده از اين قبيل امكانات براي اين قشر محدوديتي ايجاد يا حقوق آنها را ناديده بگيرد مجرم شناخته مي شود و مراعات كامل حقوق نابينايان جزء حقوق مسلم آنان است.
وي در تشريح برنامه هاي سازمان بهزيستي در حمايت از نابينايان عنوان كرد: تشخيص و ارزيابي معلوليت با ابزار و امكانات موجود و ارائه خدمات بينايي سنجي از برنامه هاي سازمان بهزيستي است و علاوه بر آن از ديگر اقدامات مهم سازمان براي حمايت از نابينايان ، آموزش اوليه به نابينايان و خانواده آنها ، تقويت ساير حواس، نحوه استفاده از عصاي سفيد، آموزش خط بريل، حرفه آموزي، تأمين وسايل كمك آموزشي، احداث كتابخانه مخصوص نابينايان و چاپ متون بريل براي كمك به حضور آنها در جامعه است تا اين افراد علاوه بر حضور در جامعه ، از حقوق شهروندي برخوردار و عضو فعالي در جامعه باشند.
پوشبانان تعداد نابينايان استان اصفهان را بيش از 33 هزار نفراعلام كرد و گفت: از اين تعداد 4هزار نفر نابينا درشهر اصفهان ساكن هستندكه 3 هزار و 270 نفر انها تحت پوشش سازمان بهزيستي قرار دارند.
وي به 2 مركز دولتي و 2 مركز خصوصي آموزش توانبخشي نابينايان در اصفهان اشاره كرد و گفت: تلاش سازمان بهزيستي در راستاي ايجاد مراكز ديگري در شهرستان هاي اصفهان است.
وي از تمايل معلولين به ادامه تحصيلات تكميلي خبر داد و افزود: هم اكنون 160 نفر دانشجوي نابيناي اصفهاني در مقاطع مختلف مشغول به تحصيل هستند و با توجه به روي آوردي اين افراد به ادامه تحصيلات برنامه هايي از جمله پرداخت كمك هزينه تحصيلي ، پرداخت شهريه دانشگاه، اعطاي وام و كمك هزينه تحصيلي ، مشاوريه روانشناسي و حقوقي و پرداخت هزينه خريد رايانه در راستاي وظيفه سازمان بهزيستي در حمايت از اين افراد است.
وي با اشاره به تعامل سازمان بهزيستي با انجمن ها و كانون هاي نابينايان براي ارائه توانمندي به آنها گفت: جامعه اسلامي نابينايان در شهرستان هاي اصفهان، تشكل ويژه نابينايان اصفهان، انجمن نابينايان موج نور، بنياد فرهنگي قرآني روشن دلان، انجمن نابينايان صاحب زمان و انجمن جوانان روشن بين فرهيخته از جمله تشكل هايي است كه اميدواريم با حضور و همكاري نابينايان در اين تشكل ها زمينه حضور فعال و شايسته اين افراد در جامعه فراهم شود.
پنجشنبه 25 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 344]