واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: پاسخ يك آمريكايي به ادعاهاي بوش درباره ايران (1)
نيويورك - خانم فيليس بنيس از اعضاي موسسه مطالعه سياسي در واشنگتن و موسسه فراملي در آمستردام و يكي از مفسران شبكه تلويزيوني سي بي اس آمريكا ، خواهان يك حركت مردمي در آمريكا براي مقابله با سياستهاي جنگ طلبانه واشنگتن در قبال تهران است .
وي در گفت و گوي مفصلي با پايگاه اينترنتي فارن پاليسي اين فوكس ، به تشريح ادعاهاي آمريكا و عدم همخواني اين ادعاها با واقعيت ها پرداخته است .
فيليس در ابتدا به اين پرسش پاسخ داده كه آيا ايران براي آمريكا يك تهديد است ؟
وي مي گويد:دولت بوش تقريبا از همان ابتدا كه به كاخ سفيد راه يافت ادعا كرد ايران براي آمريكا يك "تهديد" است اما سازمان هاي اطلاعاتي آمريكا نيز اتفاق نظر دارند كه ايران تسليحات هسته اي يا برنامه تسليحات هسته اي در اختيار ندارد و اصلا مشخص نيست كه حتي ايران قصد ساخت چنين تسليحاتي را داشته باشد.
اين محقق آمريكايي افزوده است : ايران هيچگاه آمريكا را تهديد نكرده است و برخلاف بسياري از كشورهايي كه در همسايگي آن قرار دارند ايران هيچگاه طي يك قرن گذشته به كشور ديگري حمله نكرده است .
متن ذيل متن گفت و گوي خانم فيليس است .
""در سال 2007، بنابر آمار سازمان سيا، ايران 5 ميليارد و 100 ميليون دلار صرف ارتش خود كرد كه حدود دو و نيم درصد توليد ناخالص ملي اين كشور است .
ولي در همان زمان آمريكا 626 ميليارد دلار بودجه نظامي داشت كه چهار و نيم درصد درآمد 13 تريليون و 700 ميليارد دلاري آن بوده است .
مناسب تر اين است كه بگوييم تقريبا نيمي از كل بودجه هاي نظامي جهان (حدود 46 درصد) متعلق به آمريكا بوده است و به اين ترتيب ايران يك تهديد نظامي راهبردي عليه آمريكا يا مردم آمريكا نيست .
مخالفت سياسي محمود احمدي نژاد رييس جمهوري ايران با اسراييل هيچگاه مورد ترديد نبوده است ولي در عين حال اظهارات او تحريف شده اند.
در اكتبر 2005 پس از آنكه ادعا شد احمدي نژاد تهديد كرده "اسراييل را از نقشه جهان پاك كند" سراسر آمريكا و اروپا را عصبانت فرا گرفت ، ولي مشخص شد كه احمدي نژاد اصلا چنين كلماتي را بيان نكرده است .
"خوان كول " از كارشناسان خاورميانه در دانشگاه ميشيگان به روزنامه نيويورك تايمز گفته بود "احمدي نژاد نگفت او اسراييل را از نقشه جهان پاك خواهد كرد زيرا چنين اصطلاحي اصلا وجود ندارد.
احمدي نژاد گفت اميدوار است آن رژيم صهيونيستي اشغالگر بيت المقدس ، سقوط كند."
كول همچنين تصريح كرده بود "با توجه به اينكه بيش از يك قرن است كه ايران به كشور ديگري حمله نكرده است ، به نظر من اين شايعه جنگ تنها تبليغات است ."
ادعاي ديگر درباره تسليحات هسته اي است و سوال اين است آيا ايران تسليحات هسته اي يا برنامه تسليحات هسته اي در اختيار دارد؟ پاسخ منفي است .ايران ندارد و هيچگاه هم تسليحات هسته اي در اختيار نداشته است و هيچ كس ، حتي دولت بوش هم ادعا نمي كند ايران چنين تسليحاتي در اختيار دارد.
باوجود ادعاي دولت بوش و سايرين ، هيچ مدركي هم وجود ندارد كه ايران از يك برنامه نظامي براي ساخت تسليحات هسته اي برخوردار است .
حتي سازمان هاي اطلاعاتي دولت بوش هم در گزارش برآورد اطلاعات ملي سال 2007 خود تصديق كرده اند كه برنامه تسليحات هسته اي كه آنها مدعي هستند زماني وجود داشته است در سال 2003 به پايان رسيده است .
سوال بعدي اين است كه پس حمايت ايران از تروريسم چه ؟
در اين باره نيز بايد گفت كه از سال 1979 كه شاه ايران كه مورد حمايت آمريكا بود سرنگون شد، اتهام اينكه "ايران كشور حامي تروريسم " است جزء نشان هاي سياست خارجي آمريكا بوده است .
وزارت امور خارجه در گزارش سال 2007 خود در خصوص تروريسم اعلام كرده است "ايران همچنان تهديدي عليه ثبات منطقه اي و منافع آمريكا در خاورميانه است زيرا اين كشور همچنان از گروه هاي خشونت آميزي همچون حماس و حزب الله حمايت و تلاش مي كند تا فرايند ديپلماتيك در لبنان را تضعيف نمايد تا به اين ترتيب نفوذ ايران و حزب الله را در اين كشور افزايش دهد تا به ساير جوامع لبنان زيان وارد كند."
بجز اين ادعاي كلي كه ايران از اين گروه ها حمايت مالي ، آموزشي و تسليحاتي مي كند هيچ مدركي وجود ندارد و جزئيات زيادي در خصوص آن ارائه نمي شود.
در همين گزارش هم به اين مسائل مهم اشاره اي نشده است كه گروه فلسطيني حماس و حزب الله در لبنان از احزاب مهم سياسي هستند كه به صورت دمكراتيك انتخاب شده اند و حماس اكثريت و حزب الله نيز تقريبا اكثريت كرسي هاي مجالس فلسطين و لبنان را در اختيار دارند.
هر دو آنها ضمن برخورداري از شاخه هاي نظامي ، از شبكه هاي مهم خدمات اجتماعي همچون كلينيك ها، بيمارستان ها و مدارس ، مراكز نگهداري از سالمندان ، كمك هاي غذايي و مالي به فقرا و غيره برخوردار هستند.
برخي از اقدامات نظامي اتخاذ شده توسط شاخه هاي نظامي حماس و حزب الله غيرنظاميان را بر خلاف قوانين بين المللي هدف قرار داده اند و در نتيجه مي تواند اقدامات "تروريستي " نام بگيرد ولي اكثر اقدامات آنها عليه اشغالگري نظامي غيرقانوني اسراييلي ها در جنوب لبنان و غزه و كرانه باختري رود اردن بوده است .
اين فرضيه كه حمايت ايران از اين سازمان هاي منتخب ، اگر وجود داشته باشد، به نوعي ايران را در راس فهرست كشورهاي حامي تروريسم قرار مي دهد از هيچ مشروعيتي برخوردار نيست .
اما ادعاهاي دروغين دولت بوش در مورد ايران چه بوده است ؟ در مورد مساله هسته اي ايران اين غلط است كه بگوييم ايران با غني سازي اورانيوم براي نيروگاه هسته اي خود معاهده منع گسترش تسليحات هسته اي را نقض كرده است .
ماده چهارم ان پي تي به هر كشور فاقد تسليحات هسته اي ،از جمله ايران ، اين حق انكار ناپذير را مي دهد تا "براي مصارف صلح آميز، بدون هيچ تبعيضي دست به تحقيقات ، توليد و استفاده از انرژي هسته اي بزند".
"علاوه بر آن ، اين معاهده حتي اعضاي خود را تشويق مي كند تا توسعه انرژي هسته اي را گسترش دهند و خصوصا اعلام كرده است كه تمامي اعضاي آن "حق دارند در كامل ترين تبادلات ممكن تجهيزات ، مواد و اطلاعات علمي و فني براي مصارف صلح آميز از انرژي هسته اي مشاركت داشته باشند." آژانس بين المللي انرژي اتمي كه در حقيقت سازمان اجراي معاهده NPT است دائما در گزارشات خود اعلام كرده است كه هيچ مدركي دال بر انحراف مواد يا برنامه هاي هسته اي ايران به سمت اهداف نظامي وجود ندارد.
هرچند آژانس بين المللي انرژي اتمي در برخي از گزارش هاي خود در مورد ايران نسبت به عدم برخورداري از شفافيت كامل ابراز نگراني كرده است ، ولي اين به معني نقض ان پي تي نيست .
ايران درخواست شوراي امنيت سازمان ملل متحد مبني بر اينكه تمامي فعاليت هاي مربوط به غني سازي را به حالت تعليق در آورد رد كرده است ؟ ادامه دارد...
اروپام 2252 / 360
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]