واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سند راهبردي استاندارد امسال در كشور اجرا ميشود
داخلي. اقتصادي. استاندارد.
عضو هيات علمي موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران از تدوين سند راهبردي استاندارد خبر داد و گفت: برنامههاي اين سند امسال اجرا ميشوند.
"محمود فصيح"، سهشنبه در همايش روز جهاني استاندارد در همدان، تعيين نرخ كيفيت استاندارد در استانهاي كشور متناسب با كيفيت توليدات را به عنوان يكي از برنامههاي مدون در سند راهبردي برشمرد.
وي خاطرنشان كرد: درجهبندي استانداردها، آموزش و ترويج استاندارد، صدور شناسنامه كيفيت، حمايت علمي، فني و مهندسي از واحدهاي صنعتي، خدماتي و تشكيل شوراي استاندارد از برنامههاي سند راهبردي است.
وي بر لزوم توين نظام نوين استاندارد در كشور تاكيد كرد و گفت: بدون رعايت استانداردها اگر توسعهاي ايجاد شود موجب بد توسعهيافتگي ميشود.
وي اظهار داشت: استاندارد بر اساس دانش ايجاد شده و در توسعه صنعتي و اقتصادي نقش بسزايي دارد و نياز جوامع و توسعه كشور است.
وي گفت: اقتصاد، عدالت اجتماعي و حفظ محيط زيست مقولههاي توسعه بوده و استاندارد ميتواند اين سه را به هم ارتباط دهد.
وي اضافه كرد: استانداردها پايههاي علمي، زمينههاي بهداشتي، ايمني و محيط زيست را فراهم كرده و در كشورهاي توسعه يافته مظهر توافقهاي جهاني است.
وي خاطرنشان كرد: با استانداردها توليدكننده ميتواند توليدات خود را با كيفيت بالاتر وارد بازارهاي جهاني كند.
رييس پژوهشكده سيستمهاي مديريت و كيفيت بازرسي مووسه استانداردو تحقيقات صنعتي ايران، توليد و مبادله هر نوع كالا و خدمات مطابق با استاندارد را چشم انداز ۲۰ساله موسسه عنوان كرد.
وي افزود: در ايران بيشترين تعداد پروانههاي استاندارد مربوط به مكانيك و مواد و كمترين ميزان مربوط به رايانه است ولي در كشورهاي خارجي بيشترين پروانههاي استاندارد مربوط به صنايع غذايي و كشاورزي است.
وي با بيان اين كه براي تعامل با دنياي خارج بايد در زمينه استاندارد سازي بيشتر تلاش كرد، افزود: استانداردها امكان توليد مناسب را فراهم مي كند.
وي گفت: در جهاني كه استانداردها رعايت شود امكان زندگي بهتر فراهم مي شود.
وي به شعار امسال استاندارد با عنوان "ساختمانهاي هوشمند و پايدار" اشاره كرد و گفت: امروزه روشهاي قديمي در صنعت ساختمان جواب نميدهد و بايد به سمت ايدههاي نو پيش رفت.
وي استاندارد را جزو فرهنگ سازمانها دانست و گفت: يك سري استانداردها در كشور وجود دارند كه كاربردي ندارند.
معاون پشتيباني و توسعه منابع انساني استاندار همدان نيز استاندارد را ضروري براي جامعه برشمرد و گفت: ناچار به رعايت استاندارد هستيم.
"محمدناصر نيكبخت"، اظهار داشت: ناچاريم صادرات غيرنفتي را افزايش داده و از صادرات تك محصولي فاصله بگيريم.
وي توضيح داد: با توجه به وسعت، استعداد، شرايط، اقليم و جغرافيا از يك طرف و اصرار بر دانش محوري از سوي ديگر حكم اين را دارد كه بازارهاي جهاني را هدف قرار دهيم و براي اين كار استانداردسازي و بالا بردن كيفيت كالاها لازمه كار است.
وي گفت: كيفيت، قيمت و نوع بستهبندي در بازاريابي و حفظ بازارهاي هدف موثر است.
وي با اشاره به نامگذاري امسال به عنوان سال نوآوري و شكوفايي از سوي مقام معظم رهبري گفت: هر قدم استاندارد نوآوري است و شكوفايي را به دنبال دارد.
وي تصريح كرد: اگر ميخواهيم حيات اقتصادي در جهان و بازارهاي بين المللي داشته و آن را حفظ كنيم بايد استانداردهاي جهاني را رعايت كرد، چرا كه بدون رعايت استاندارد و كيفييسازي از ما كالايي نخواهند خريد.ك/۲ ۵۶۴/۶۴۵/۵۰۶
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]