تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نماز قلعه و دژ محکمی است که نمازگزار را از حملات شیطان نگاه می دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834942079




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بودجه ICT ايران 20 برابر كمتر از حد متعارف جهاني است


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه فن آوری اطلاعات ایران: بودجه ICT ايران 20 برابر كمتر از حد متعارف جهاني است
بودجه ICT ايران در زماني كه طرح تكفا در كشور به اجرا درآمد، در بهترين شرايط خود قرار داشت، ولي بودجه يك ميليارد دلاري اين طرح در مقايسه با هزينه دو هزار ميليارد دلاري توسعه ICT در جهان، رقم ناچيزي است و بطور تقريبي نسبت به جمعيت 20 برابر كمتر از حد متعارف است.
به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران ،از سايت http://www.khodkar.ir ،كم و كيف بودجه فناوري اطلاعات در ايران يكي از عوامل بسيار موثر در وضعيت نابسامان توسعه اين فناوري در كشور است كه به اعتقاد كارشناسان نياز جدي به تجديد نظر درباره آن احساس مي شود.يكي از موانع جدي توسعه فناوري اطلاعات در ايران كه به باور كارشناسان مي تواند زيرساخت و موتور محرك توسعه كشور محسوب شود كميت نامناسب بودجه در نظر گرفته براي اين منظور است كه به دليل مديريت نادرست بر آن از نقطه نظر كيفي نيز در شرايط نامطلوبي قرار دارد.يكي از روش هاي راي بودجه ريزي براي توسعه فناوري اطلاعات در كشورها تعيين آن توسط روش سرانه است كه به دليل فقدان آمارهاي مناسب از ضريب نفوذ اين فناوري در كشور و همچنين سطح كاربرد متفاوت آن در مناطق جغرافيايي و طبقات اجتماعي ايران ، نمي تواد روش چندان دقيق و موثري باشد.
بر همين اساس كارشناسان پيشنهاد مي كنند كه براي تعيين بودجه ICT كشور بودجه صرف شده در جهان را به عنوان مقياس قرار داد و بر اساس آن به برنامه ريزي و تعيين بودجه پرداخت.در اين روش بايد بودجه مصرف شده فناوري اطلاعات كل جهان را مقياس قرار داد و بر اساس مولفه هايي نظير تعداد جمعيت به بررسي بودجه مورد نياز اين فناوري در كشور پرداخت.به عنوان نمونه بايد اين موضوع كه در ايران بايد چه سهمي از هزينه در زمينه فناوري اطلاعات وجود داشته باشد مورد بررسي كارشناسي قرار گرفته و حجم مورد نياز واقعي بودجه آن را تعيين كرد.
واقعيت اين است كه براساس يك بررسي طي سالهاي 2000 تا 2003 جمعيت ايران يك صدم جمعيت كل جهان را شامل مي شود ، اين در حاليست كه بودجه فناوري اطلاعات ايران هيچ تناسبي با اين معيار ندارد.
كارشناسان مي گويند: با وجودي كه جمعيت ايران يك صدم جمعيت كل جهان را شامل را تشكيل مي دهد ، سرمايه گذاري مورد نياز براي توسعه فناوري اطلاعات كشور بايد به رقمي در حدود 20 ميليارد مي رسيد.
اما سرمايه گذاري يك ميليارد دلاري كه به لحاظ كمي در سطح بسيار پايين و غير معقولي قرار داشت، به دليل آنچه كه كارشناسان سوءمديريت مي خوانند عقيم ماند و در عمل به اندازه همان رقم ناچيز بودجه تكفا نيز بازدهي نداشت.
در چنين شرايطي كه عملا 20 برابر كمتر از متوسط جهاني سرمايه‌گذاري در زمينه توسعه ICT كرده‌ايم و در عين حال همين سرمايه گذاري ناچيز هم پس از مدتي بلاتكليف رها شده است، نمي توان ئتوقع توسعه جدي ICT را داشت.
آنچه مسلم است، همين بودجه ناچيز كه در سال هاي اخير به شدت كاهش يافته و بيشتر بر روي فناوري ارتباطات متمركز شده به اين دليل كه توام با برنامه اي براي توسعه فناوري اطلاعات نبوده ، نتيجه اي در پي داشته است كه امروز شاهد آن هستيم .
به اعتقاد كارشناسان و صاحب نظران براي گريز از شرايط حاضر و تحقق برنامه اي كشور كه در چشم انداز بيست ساله و برنامه هاي توسعه متبلور شده است، بايد موضوع بودجه ريزي و سرمايه گذاري در اين بخش مورد تجديد نظر قرار گرفته و با روش هاي علمي مهندسي مجدد شود.
به باور كارشناسان بايد براي اين مهم به سئوالات اساسي از جمله اين كه در حوزه زيرساخت در چه جايگاهي قرار داريم و بايد به كجا برسيم پاسخ داد . در اين صورت بايد وضعيت ضريب نفوذ فناوري اطلاعات و ارتباطات از نقطه نظر كيفي را نيز مورد بررسي و مداقه قرار داد تا مشخص شود كه آيا آنچه امروز تحت عنوان تحقق برشاخص هاي برنامه توسعه مطرح مي شود ، پاسخگوي نياز واقعي جامعه براي حركت به سمت ايجاد جامعه توسعه يافته و دانايي محور است؟بي ترديد، پاسخ مثبت نخواهد بود و در اين صورت بايد علت اصلي اين كاستي را در كم و كيف سرمايه گذاري در توسعه ICT جست و جو كرد و براي رفع آن روش هاي معقول ، منطقي و عملي را جايگزين روش هاي كدخدامنشي و چانه زني در تعيين بودجه فناوري اطلاعات كرد.
 سه شنبه 23 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه فن آوری اطلاعات ایران]
[مشاهده در: www.iritn.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن