واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: 135 ميليارد تومان واردات ميوه و خشكبار
سرمايه: در شش ماهه اول سال 87 نسبت به مدت مشابه سال قبل ارزش واردات انواع ميوه و خشكبار 10درصد افزايش يافت.به گزارش «سرمايه» براساس آمار اخذ شده از گمرك در شش ماهه سال جاري 390 هزار و 300 تن انواع ميوه و خشكبار به ارزش 135 ميليون و 420 هزار و 612 دلار وارد كشور شد كه از لحاظ وزن 86/4 درصد و از لحاظ ارزش 46/10 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزايش نشان مي دهد.
در شش ماهه سال 86 واردات اين محصولات 372 هزار و 225 تن به ارزش 122 ميليون و 598 هزار و
930 دلار برآورد شده است.
همچنين واردات ميوه و خشكبار در
12 ماه سال 86 ، 873 هزار و 615 تن به ارزش 289 ميليون و 495 هزار و 10 دلار بوده است كه نسبت به سال 85، 31درصد افزايش به لحاظ ارزش نشان مي دهد.
آمار گمرك، واردات اين محصولات در سال 85 را 683 هزار و 369 تن به ارزش 219 ميليون و 833 هزار و 577 دلار برآورد كرده است.
مغايرت سخنان معاون وزير بازرگاني با آمار گمرك
در حالي كه آمار گمرك از افزايش
5/10 درصدي واردات ميوه در شش ماهه اول سال 87 نسبت به مدت مشابه سال قبل حكايت دارد محمدصادق مفتح معاون وزير بازرگاني اظهار داشت: «اگرچه بازار ميوه و تره بار در سال هاي گذشته اقدام به عرضه ميوه هاي وارداتي مي كرد اما امسال حجم اين ميوه ها در بازار بسيار ناچيز و غيرقابل مشاهده است.»
او همچنين با بيان اينكه امسال نيازي به واردات ميوه نداريم، متذكر شد: «ميزان واردات ميوه به كشور در سطح بسيار ناچيزي قرار دارد.»
به اعتقاد مفتح به هيچ وجه ميوه هاي وارداتي به دو برابر قيمت فروخته نمي شود اما چنانچه اين موضوع صحت داشته باشد اين ميوه ها مشتريان خاص خود را دارد.
او توضيح داد: «از آنجا كه بازار ميوه نيز اشباع شده است افراد به صورت سليقه اي مي توانند اقدام به خريد ميوه هاي وارداتي كنند.»
برتري واردات نسبت به صادرات در شش ماهه 87
از سوي ديگر وزير بازرگاني در مراسم صبحانه خوري اتاق بازرگاني و صنايع و معادن اتاق تهران با اشاره به سياست هاي تعرفه اي وزارت بازرگاني انجام واردات ميوه بيش از افزايش تقاضا و نياز بازار به شرط رعايت شرايط قرنطينه اي را لازم دانست.
مسعود ميركاظمي گفت: «اينكه ميوه توليد داخل شش ماه در انبار بماند تا زماني براي تنظيم بازار وارد بازار شود فرهنگ اشتباهي است.»
او تصريح كرد: «در سال گذشته صادرات ميوه بيش از واردات آن بوده است.»
در حالي كه بنابر گفته وزير بازرگاني صادرات ميوه در سال 86 بيش از واردات بوده است اما در شش ماهه اول سال جاري اين رابطه معكوس شده و واردات بر صادرات برتري يافته است.
در شش ماهه 87 ميزان واردات ميوه و خشكبار 390 هزار و 300 تن بوده در حالي كه صادرات اين محصولات در همين مدت 311 هزار و 870 تن برآورد شده است. طبق نظر كارشناسان با توجه به سرمازدگي باغات ميوه در سال گذشته توليد ميوه نسبت به سال قبل كاهش مي يابد و براي تامين نياز بازار به خصوص در زمان پيك مصرف و ايام پاياني سال نياز به وارداتي بيش از واردات سال هاي گذشته است.
توليد مركبات در سال گذشته، چهار ميليون و 500 هزار تن و سيب دو ميليون و 476 هزار تن پيش بيني شده بود كه اين توليد با 30 ميليارد تومان خسارت سرمازدگي مواجه شد.
سرماي سال قبل تاثير چشمگيري بر محصول سال گذشته نداشت اما باغات مركبات دچار خسارت شدند به طوري كه باغداران ناگزير به معدوم كردن باغ خود و كاشت مجدد درختان شدند به همين دليل كمبود مركبات در سال جاري بيش از سال گذشته پيش بيني مي شود.
اما در سال جاري با روند كاهشي قيمت نفت و ايجاد نگراني بابت كمبود بودجه پيش بيني شده، بسياري از كارشناسان معتقدند دولت براي صرفه جويي در منابع مالي كشور بايد از واردات كالاهاي غيراساسي و لوكس جلوگيري كند كه در اين راستا ميوه هاي وارداتي جزء كالاهاي غيرضروري ديده شده است.
در حالي كه در صورت
عدم پاسخگويي مناسب به تقاضاي ايجاد شده طي سال هاي گذشته براي اين محصولات، قيمت توليدات داخلي بيش از پيش افزايش خواهد يافت.
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابرار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]