تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):كار خير و صدقه، فقر را مى‏بَرند، بر عمر مى‏افزايند و هفتاد مرگ بد را از صاحب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826716095




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

درباره قاین


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: شهر قاین بین 59درجه و 12 دقیقه تا 59درجه و 14دقیقه طول شرقی و 33درحه و 42 دقیقه تا 33درجه و 45 دقیقه عرض شمالی واقع است . قاین بر روی دشتی هموار در ارتفاع 1440 متر از سطح دریا قرار داشته و فاصلهد آن از مشهد 372و از بیرجند مرکز استان خراسان حنوبی 105کیلومتر می باشد .
وجه تسیمه :قائن در تورات ،سیر پیدایش (باب چهارم )چنین آمده :
((آدم زن خود حوا را شناخت و او حامله شد ه قائن رازایید .و بار دیگر برادر او هابیل را زایید . هابیل گله بان و قائن کارکن زمین بود . قائن هدیه ای از محصول زمین برای خداوند آورد و هابیل از نخست زادگان گله خویش پیه آنها هدیه ای آورد .خداوند هابیل و هدیه او را منظور داشت . اما قائن و هدیه او را منظور نداشت . پس خشم قائن بشدت افروخته شد سر خود را به زیر افکند ؟قائن بابرادر خود هابیل سخن گفت و واقع شد چون در صحرا بودند قائن بربرادر خود هابیل برخاسته اورا کشت ))
پس از گذر زمان از دوران پارینه سنگی و خروج انسانها از غار خونیک ساختمان سازی بر فراز قلعه کوه قاین آغاز گردید و احتمالا شهر آرتاگوانا در عصر هخامنش و سپس در دوران ساسانیان ساخته شد . تا آنکه کاین((قاین ))را کی لهراسپ ساخت .
در بند 16 کتاب شترستانهای ایران چنین آمده :
شترستان کاین را کی لهراسپ ئی ویشتاسپ پت کرد
((شهرستان قاین را کی لهراسپ پدر گشتاسپ ساخت))
امافرهنگ دهخدا سام بن نریمان جد رستم را پایه گذار قاین می داند . آنچه مسلم می باشد قاین شهریست بسیار کهن و نام آن قبل از اسلام کاین بود،پس از ورود اعراب کاین به قاین و ایالت کوهستان به قهستان تغییر نام یافت .این شهر تاریخی قرنها پایتخت ایالت پهناورو پر آوازه قهستان بود . افراد مختلفی در توجیه و تفسیر واژه قاین تلاش کرده اند . بهر حال با توجه به بعد فاصله ما تا زمان بنای شهر ،هنوز بدرستی نمیدانیم که از نامگذاری شهر بوسیله بانیان آن چه بوده تا معنی واقعی قاین را بیان کنیم .
علل پیدایش شهر قاین
اغلب مورخان و جغرافیدانان همچون جیهانی ،اصطخری ،ابن حوقل و مقدسی شهر تاریخی قاین را بزرگ توصیف نموده و به دژنظامی ،حصارو برج و بارو ،خندق شبکه راه ،شارستان ،قنوات متعدد ،مسجد جامع ،دارالاماره و لشگر گاه ،ن اشاراتی داشته اند .
در عهد صفویه بارهاشاهد حضور پادشاهان این خاندان در قاین و حرکت از این محل برای دفاع از هرات در برابر سلسسله های شیبانی ماوراءالنهر بوده ایم . بدین جهت برخی مورخین قاین را سر زمین جنگاوران باستان دانسته اند .
در دوره قاجار مردم قاین از مالیات معاف بوده و می بایست به فعالیت نظامی خود مشغول باشند . پس از جدایی هرات و افغانستان از ایران شهر قاین به عنوان مدخل کارواتن ها اهمیت خویش را از دست دادو جمعیت آن به تدریج کاهش یافت .
بعد از سلطه انگلیس ها بر افغانستان دولت انگلیس تصمیم به ایجاد راه های جدیدی از طریق کرمان به سوی هند گرفته ،این موضوع باعث شد تا قاین جنبه های تجاری و سیاسی خود را از دست داده و روز به روز کوچکتر شده به طوری که در اوایل دوره پهلوی به صورت قصبه ای کوچک درآمد .
هسته اولیه شهر قاین در اطراف مسجد جامع بوده و بتدریج گسترش یافته ،قاین در دوره های آرامش رشد قابل توجهی داشته است . باآنکه بارها در اثر حوادث طبیعی و انسانی با خاک یکسان شد اما بار دیگر به رشد و شکوفایی خویش ادامه داد.
در حال حاضر مهمترین محل دادو ستد فعالیتهای اقتصادی قاین خیابان امام خمینی است پاساژهای امروز ی نقش و عملکرد تیمچه هارا در بازار های سنتی دارند پاساژها ،بانکهاو تنوع مشاغل موجود بیانگر آنست که نه تنها نیاز شهر بلکه نیاز روستاها را مرتفع می کنند با این تفاوت که افراد غنی خانه های قدیمی را در همان محل بازسازی گرده اما افراد فقیر در واحدهای مسکونی کوچکتر که بین وارثان تقسیم شده و اغلب از گل و خشت ساخته اند زندگی می کنند .
در شهر قاین پدیده زاغه نشینی دیده نمی شود ولی افراد فقیر در مساکن نامناسب زندگی می کنند . این افراد در محدوده قدیمی شهر سکونت دارند .محلات قدیمی شهر عبارتند از محله کنو ،محله ککی ،محله بالا،محله پایین ،محله قدی ،محله شیبی ،محله فرخ آباد.در بخش جدید شهرکهای متعددی بسرعت رشد کرده و تقریبا طی 25سال گذشته بیش از 59 درصد ساختمانهای قاین بنام شهرکهای آزادی ،کوی عدل امام ،انقلاب ،ولی عصر،سیمان،شهرداری ،آزادگان زعفرانیه ،قهستانیه،جهاد ،کارمندان دولت فرهنگیان ،و ...شکل گرفته اند . شهر قاین از سال 1324دارای شهرداری بوده و امورات شهر را تا تاریخ 29/9/1328 بخشدار وقت تحت عنوان کفیل شهرداری اداره می نمود .






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن