واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: تأسيس مركز علمي كاربردي قرآني موجب ورود قرآن به متن زندگي جوانان است
گروه خبرنگاران افتخاري / عبدالله شفيعي: مركز علمي كاربردي قرآن ميتواند مركزي باشد كه در سطح جامعه، قرآن را از روي طاقچهها و مجالس ختم به متن زندگي مردم بياورد و اين موفقيت بزرگي براي مسؤلان فرهنگي كشور خواهد بود.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، در راستاي گفتوگوهاي ايكنا با كارشناسان قرآني در خصوص تأسيس مركز علمي كاربردي قرآني به سراغ «فريدون محمديفام» كارشناس الهيات و از دستاندركاران امور ديني كشور رفتيم و با او به گفتوگو نشستيم.
وي در پاسخ به اين سؤال كه آيا ايجاد مركز علمي كاربردي قرآني در كشور ضرورت دارد، گفت: با توجه به عظمت قرآن كريم و بيپايان بودن معارف آن كه به فرموده مولاي متقيان علي(ع) در نهجالبلاغه «ظاهره انيق و باطنه عميق» است، هرچه در شناخت زيباييهاي ظاهر و معارف بلند باطني قرآن بكوشيم، جاي كار دارد.
وي در ادامه بيان كرد: نكته در اينجاست كه علماي بزرگ اسلام و بالاخص بزرگان از علماي شيعه روي معارف قرآني كار كرده و هزاران جلد كتاب در اين زمينه به رشته تحرير درآمده است اما غالب آنان اولا در سطح بالاست و استفاده عموم مردم از آنها نيازمند آموختن مقدماتي چند است و ثانيا به قلم حوزوي و احيانا قديمي نوشته شده است كه كار را براي مطالعه جوان امروزي سخت ميكند.
محمديفام، به يكي از وظايف مركز علمي كاربردي قرآني پرداخت و افزود: مطلب مهم ديگر كاربردي كردن معارف قرآني است كه ميتواند مهمترين وظيفه چنين مركزي باشد. يعني اين مركز تلاش كند تا آموزههاي قرآني به زباني امروزي و همهفهم و با توجه به نياز امروز فرد و جامعه در اختيار جوانان علاقهمند قرار گيرد و بيشتر از جنبههاي نظري به جنبههاي عملي و كاربردي توجه كنند.
وي درباره رشتههاي مناسب اين مركز اظهار كرد: البته براي جواب اين سؤال بايد ساعتها كار كارشناسي دقيق و علمي صورت بگيرد، اما دروس ذيل را مناسب ميدانم كه تحت چند رشته تحصيلي كلي مورد تدريس قرار گيرد.
رشتهها: قرائت قرآن (از روخواني تا استادي كامل در صوت و لحن در حد تربيت براي مسابقات جهاني)،روش تفسير قرآن (شامل يادگيري كلي علوم مورد نياز براي تفسير قرآن)، قرآن و حديث (آشنايي با علوم قرآني و حديثي شيعه)، تفسير قرآن (آموزش يك دوره كامل تفسير قرآن مبتني بر 2 يا 3 تفسير مهم شيعه).
دروس: تفسير كاربردي (مطالب تفسيري با نگرش استفاده عموم مردم از تفسير) مانند تفسير نور حجتالاسلام قرائتي، تأويل قرآن (شناسايي با تأويل از ديدگاه اهل بيت(ع)، علوم قرآني (شناسايي محكم و متشابه، عام و خاص، ناسخ و منسوخ و... در حد كلي)، معجزات قرآن (اثبات و بيان انواع معجزات قرآن)، تجويد (يك دوره تجويد كامل قرآن)، تاريخ قرآن (قرآن در تاريخ اسلام)، اهل بيت (ع) و قرآن (اثبات و شواهد اينكه قرآن بدون اهل بيت(ع) و تفسير بدون نگاه به نظر اهل بيت(ع) مايه گمراهي ابدي است)
آيات كاربردي (آيات خانواده، آيات اجتماع، آيات مبارزه، آيات علم و دانش و ...)
قرآن و ديگر كتب آسماني (مقايسهاي بين قرآن و ديگر كتب الهي)
وي به فايده تأسيس اين مركز پرداخت و افزود: برخي از مباحث علمي قرآني در حد بحث بين علما باقي ميماند و به متن جامعه اسلامي راه پيدا نميكند، ثانيا بسياري از سؤالات و شبهات ديني جوانان يا بيپاسخ مانده است و يا جوابهاي مطروحه علما به دست جوانان نرسيده است، ثالثا تفسير ادبي قرآن فقط به درد اديبان ميخورد و تفسير فلسفي فقط براي فيلسوفان مفيد است و عرفاني فقط براي اهل آن.
محمديفام ادامه داد: آنچه مورد نياز عموم جوانان است ميتوان از خروجي اين مركز به دست آيد. خلاصه مركزي كه بتواند در سطح عام جامعه قرآن را از روي طاقچهها و مجالس ختم به متن زندگي مردم بياورد و اين موفقيت بزرگي براي متوليان فرهنگي كشور خواهد بود.
وي در پايان در مورد مناسبترين مرجع ايجاد اين مركز گفت: اگر بگوييم حوزه علميه، شايد باز مشكل زبان و قلم علمايي و اصطلاحات پيچيده آن به وجود بيايد و اگر بگوييم وزارت علوم، شايد صلاحيت علمي آن آنچنان كه در حوزه است وجود نداشته باشد. پس بهترين راه اين است كه مركز علمي مثل جهاددانشگاهي مديريت كار را به عهده بگيرد و رابط بين حوزه و دانشگاه شود.
دوشنبه 22 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]