تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):مومن برای مومن برکت و برای کافر، اتمام حجت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815346559




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فصلنامه موسيقي ماهور ده ساله شد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: فصلنامه موسيقي ماهور ده ساله شد
فصلنامه موسيقي ماهور با انتشار چهلمين شماره خود ، ويژه پاييز 87 ده ساله شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در چهلمين شماره فصلنامه موسيقي ماهور كه دهمين سال تاسيس اين ماهنامه نيز به شمار مي رود نوشته هايي از استيون بلام ، جان بيلي ، مصطفي كمال پورتراب ،ژان دورينگ ، ساسان سپنتا، آنتوني شي، شهرزاد قاسم حسن ، مجيد كياني، فوزيه مجد، برونو نتل به مناسبت ده سالگي اين فصلنامه به چاپ رسيده است.

مصطفي كمال پورتراب آهنگساز و استاد دانشگاه به مناسبت ده سالگي فصلنامه ماهور در بخشي از يادداشت خود چنين نوشته است : هويت هرملت را هنرمندان ، دانشمندان و نويسندگان فرهيخته پي ريزي مي كنند. اين پي ريزي برعهده افرادي شايسته است كه مسئوليت عالمانه اين امر را با پيگيري خود به دوش مي كشند ونقش بي بديلي در فرهنگسازي متعالي به عهده دارند ، افرادي كه مشقات و سختي ها را تحمل كرده و نيروي خدمتي را كه در وجودشان به وديعه گذاشته شده با كوشش خستگي ناپذير خود آبياري كرده و آنها را شكوفا مي سازد .اين افراد سعي مي كنند به كمك همتاهاي خود كاري كنند "كارستان" تا افراد اجتماع از آن به بهره هاي فرهنگي ارزشي برسند؛ يكي از نمونه هاي برجسته در اين ميان متوليان فصلنامه موسيقي ماهور به مدير مسئولي سيد محمدموسوي است.

دافعه و جاذبه ماهور، موسيقي ارمنستان ، تصنيف معاصر و ايده هايي براي استفاده از عناصر موسيقايي قديم در آهنگسازي، موسيقي خلسه و درمان و ... از جمله مقالات منتشر شده در اين ماهنامه است.

بررسي ترانه مردمي در مشهد، طراحي رقص مردانه، نقش تحرير در ساختار ريتميك گوشه هاي رديف موسيقي ايراني و ... از جمله مقالاتي است كه در اين فصلنامه منعكس شده است.

بخش مفاهيم بنيادين اين شماره از فصلنامه ماهور به مدل هاي زبان شناختي در قوم موسيقي شناسي اختصاص دارد و در بخش گزارش زندگي و آثار ميرزا سيداحمد خان ساوه اي سارنگي مورد بررسي قرار گرفته است.

سيد محمد موسوي نيز در نقد و بررسي خود با عنوان تا فصلي ديگر به دهمين سال انتشار فصلنامه موسيقي ماهور اشاره كرده است : وقتي اولين شماره فصلنامه ماهور منتشر شد ، با همه ايمان و اميدي كه به ادامه آن داشتم ، نمي توانستم روزي را تصور كنم كه اين مولود شكننده روزي ده ساله شود . گفتم شكننده چون تصور من اين بود كه اين نوزاد همه بهانه ها را براي اينكه خيلي به زندگي ادامه ندهد داشت : از محيط نا آماده موسيقي كه در آن چندان آدم اهل مطالعه و اهل قلم پيدا نمي شد گرفته تا مشكلات اقتصادي و اينكه سياست هاي خرد و كلان دولتي درباره موسيقي نامعلوم بود و هنوز هم هست .

مي گفتم : "برويم جلو ببينيم چي مي شود"؛جمله اي كه در ايران احتمالا براي همه آشناست؛و همين جور جلو رفتيم تا بالاخره با زمين خوردن ها ، كتك خوردن ها ، متلك شنيدن ها ، اخم و تخم ديدن ها ، از دست دادن دوستان ، اعصاب خرد كردن ها و دعوا- مرافه ها، يك دفعه چشم به هم زديم وديديم ده سال گذشته و ما چهل شماره منظم و بدون وقفه از آن نوزادي كه در چشم هايش چندان اميد زندگي وجود نداشت منتشر كرده ايم.

اين شماره از فصلنامه ماهور در 240 صفحه و با قيمت 4500 تومان در دسترس علاقمندان قرار گرفته است.
 يکشنبه 21 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 350]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن