واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نشست خبري جشنوارهي سراسري تئاتر ماه برگزار شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - تئاتر
پنجمين جشنواره سراسري تئاتر «ماه» با حضور 35 نمايش صحنهاي و 17 نمايش خياباني از 23 تا 30 مهر در تالارهاي حوزه هنري و تماشاخانه سنگلج برگزار ميشود.
به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سعيد كشنفلاح دبير اين دوره از جشنواره
در نشست خبري كه صبح امروز در تالار انديشه برگزار شده بود، با اشاره به رويكرد اين دوره از جشنواره خاطرنشان كرد: جشنوارهي تئاتر ماه با محوريت «معنويت، انديشه و هنر» پنجمين دوره خود را سپري ميكند و قصد ما در اين مسير همدلي و همراهي با تمام ارگانهايي است كه دستاندركارن برگزاري جشنواره و يا اجراي نمايشهايي در عرصهي هنري هستند.
او با ارايه توضيحاتي از چگونگي برگزاري پنجمين دوره اين جشنواره عنوان كرد: فراخوان جشنواره اسفندماه سال گذشته منتشر و برنامهريزي و مقدمات آن انجام شد كه عليرغم پيشبيني ما با تمديد مهلت اوليه دريافت متون با حجم زيادي از طرح و نمايشنامه مواجه شديم كه همين وضعيت كار انتخاب متون را براي هيأت بازخوان سخت و فشرده كرد و نهايتا هزار و دو نمايشنامه كه شامل 786 اثر صحنهاي و 216 كار خياباني به جشنواره راه يافت.
او ادامه داد: هيات بازخوان از ميان اين آثار 126 متن را كه شامل 106 طرح و نمايشنامه صحنهاي و 20 اثر خياباني پذيرفت و با تمرين گروههاي نمايشي در تالارهاي حوزه هنري، اداره تئاتر و چندين فرهنگسرا فعاليت جدي گروهها براي حضور در مرحله بازبيني آغاز شد.
او با اشاره به تعداد اندك آثار خياباني پذيرفتهشده در بخش بازخواني گفت: متأسفانه هنوز گروههاي نمايشي دريافت روشني نسبت به تئاتر خياباني و اهداف آن ندارند، همين مسئله هم باعث شد كه از ميان تمام كارهاي ارايهشده در اين بخش تنها موفق به انتخاب 20 اثر خياباني باشيم.
كشنفلاح در بخش ديگري از صحبتهاي خود درباره حضور گروههاي شهرستاني در جشنوارهي تئاتر ماه مطرح كرد: 30 حوزه هنري در مراكز استانها فعال است كه با توجه به تأكيد شوراي سياستگذاري و مديريت حوزه هنري بر تقويت آثار و ايجاد حضور در عرصههاي مختلف ما در راستاي جشنواره به تمام استانها بخشنامه كرديم تا كارهاي برگزيده خود را و يا كارهايي كه اجراي عمومي موفقي داشتند، براي حضور در جشنواره معرفي كنند كه بيش از 60 اثر در اين بخش به دست ما رسيد.
دبير جشنواره تئاتر ماه خاطرنشان كرد: درحال حاضر 35 نمايش صحنهاي كه شامل 22 اثر از تهران و 13 اثر از شهرستانهاست در كنار 17 نمايش خياباني كه 9 اثر آن از تهران و 8 اثر از شهرستانهاست در طول اين يك هفته در كنار هم رقابت ميكنند و هيئتي متشكل از عزتالله انتظامي، حميدرضا افشار، حسين پارسايي، فريدون علياري و شهرام گيلآبادي در بخش صحنه و حسين راضي، يدالله وفاداري و رحمت اميني در بخش خياباني كار داوري را برعهده دارند.
او متذكر شد: امسال در هر بخش 51 برگزيده خواهيم داشت و تمام جوايز اعلامشده در فراخوان به همان يك برگزيده اهدا ميشود.
او همچنين درباره اختلافات خود با نصرالله قادري و تأثير آن در اعلام دبير گفت: هيچ اختلافي وجود ندارد و ايشان درحال حاضر به عنوان قائم مقام بنده در مجله صحنه حضور دارند. از سوي ديگر ما ترجيح ميدهيم تا هردوسال يكبار براي خروج از روندي تكراري دبير جشنواره را تغيير دهيم كه اين مسئله ربطي به اختلاف ميان ما ندارد.
كشنفلاح همچنين درباره بينالملليشدن جشنواره در سالهاي آينده مطرح كرد: موانع مالي و عملكرد حوزه به عنوان سياستگذار اصليترين عوامل براي بينالملليشدن جشنواره است، اما خوشبختانه امسال بخش مستقلي را در كميته بينالملل حوزه فعال كرديم تا در سال آينده اين جريان را با وجود محدوديتهاي مالي جلو ببريم و جدي كنيم. هرچند كه همواره ترجيح ميدهيم تا دچار مدگرايي نشويم.
او همچنين با ارزيابي چهار دوره پيشين جشنواره تئاتر ماه و رشد و صعودهاي آن توضيح داد: ما همواره تلاش كرديم تا در جهتي كيفي گام برداريم و در اين مسير به كشف، زمينهسازي و ايجاد بستر براي جوانان توجه كنيم و خوشحاليم كه طي اين چهارسال هنرمندان جديد و بااستعدادي را به جامعهي تئاتر معرفي و آنها را جذب و شناسايي كرديم و براي پيشبرد اهداف خود همچنان اجراي عمومي آثار برگزيده را در برنامهي خود قرار ميدهيم.
كشنفلاح درباره حضور كارهاي سفارشي در اين دوره از جشنواره گفت: جشنواره تئاتر «ماه» كار سفارشي نميپذيرد و تمام نمايشها براساس فراخوان جشنواره انتخاب و عرضه ميشود.
به گزارش ايسنا، در ادامه اين نشست خبري حسينعلي شوندي – مدير امور استانهاي حوزه هنري – درباره فعاليتهاي جنبي اين دفتر همزمان با جشنواره گفت: در بخش استانها تلاش داريم تا با تأكيد بر مقوله استانمحوري و براساس ارتقاء دانش استانها فعاليت كنيم كه در اين مسير قبل از هر چيز خدمات مشاورهاي را با اعزام كارشناسان تهراني و آمادهسازي هنرمندان شهرستان توسط اين افراد صورت ميدهيم.
او همچنين از برگزاري 28 كارگاه آموزشي كوتاهمدت در استانها خبر داد و افزود: سعي ميكنيم تا اين تعداد را به 30 كارگاه تا زمان برگزاري جشنواره افزايش دهيم ودر كنار آن اولين نشست دورهاي نمايشنامهنويسان حوزههاي هنري سراسر كشور را طي روزهاي 28، 29 و 30 مهر در تالار شماره 2 انديشه برگزار ميكنيم كه صبحها نصرالله قادري و بعدازظهرها دكتر خبري، ديباج و بنيانيان كارگاههايي برگزار خواهند كرد.
انتهاي پيام
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]