واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جهرمي:افزايش اشتغال با تغيير مظاهري
وزير كار و امور اجتماعي گفت: منتقدان نقدينگي بالا، ميزان نقدينگي لازم براي جامعه را معين كنند.
به گزارش ايسنا، سيد محمد جهرمي در كارگروه اشتغال و سرمايه گذاري آذربايجان غربي كه به منظور بررسي مشكلات بخش اشتغال و بنگاههاي اقتصادي استان برگزار شد با بيان اين مطلب افزود: برخي از اقتصاددانان نقدينگي بالا را يكي از مهمترين مشكلات جامعه و منشا بسياري از مشكلات عنوان مي كنند ولي هنوز ميزان نقدينگي لازم براي جامعه در شرايط كنوني را اعلام نكردهاند.
وي با اشاره به كاهش ميزان ارزش پول ملي به نصف در پنج سال گذشته گفت: با توجه به اين شرايط در اين مدت ميزان نقدينگي بايد به دوبرابر پنج سال گذشته افزايش مي يافت كه فقط آمار و ارقام مي تواند ميزان افزايش نقدينگي در اين مدت را نشان دهد.
وي همچنين كاهش ميزان اشتغال را يكي از مهمترين آثار سياست انقباضي بانك مركزي عنوان و اظهار اميدواري كرد: با تغيير رييس كل بانك مركزي اين سياست تعديل شده و باعث افزايش اشتغال در جامعه شود.
وي سياسي كاري در مسايل اقتصادي را به صلاح كشور ندانست و افزود: نبايد با سياسي كاري حقايق موجود در جامعه را كتمان كرده و از گفتن حقايق به مردم خودداري كنيم.
جهرمي وجود بنگاههاي نيمه تمام در سطح كشور را يكي از مهمترين معضلات كشور عنوان كرد و افزود: وجود اين بنگاهها تورم زاست و بايد با كمك بانكها، راهي براي اتمام مراحل بهره برداري از اين بنگاهها انديشيده شود تا ضمن ايجاد اشتغال مانع افزايش تورم در جامعه شويم.
وي حفظ اشتغال موجود در بنگاهها را مورد تاكيد قرار داد و گفت: كارعظيمي در كشور صورت گرفته و ميزان بيكاري كاهش يافته است و درحال حاضر مهمترين كار اين است كه اشتغال ايجاد شده در كشور حفظ شده و بيش از پيش تقويت يابد.
وزير كار و امور اجتماعي همچنين از ابلاغ 300هزار ميليارد ريال اعتبار براي تامين سرمايه در گردش بنگاهها از طرف بانك مركزي به بانكهاي عامل خبر داد و افزود: علاوه بر آن150 هزار ميليارد ريال براي طرحهاي نيمه كاره و75 هزار ميليارد ريال براي مسكن مهر اختصاص يافته است كه به تدريج بايد در اختيار صاحبان صنايع قرار گيرد.
وي ادامه داد: مقرر شده است هر يك از بانكها بايد در سطح كشور اعتبار تكميل 100 پروژه بزرگ اولويت دارنيمه كاره را پرداخت كند كه در اينصورت بيش از800 طرح نيمه تمام در كشور وارد عرصه توليد شده و ايجاد اشتغال مي كنند.
وي بر وصول بدهيهاي معوق صاحبان صنايع به بانكها تاكيد كرد و افزود: اين امر باعث افزايش منابع مالي بانكها شده و قدرت وام دهي آنها به ارائه كنندگان طرحهاي جديد را افزايش مي دهد.
جهرمي همچنين بر حمايت از معوقات با دلايل موجه تاكيد كرد و افزود: اصل بر حمايت از اين بنگاهها است و بايد تا زمان وصول بدهيها از آنها حمايت شود.
وي بوروكراسي را يكي از مهمترين آفتهاي نظام توليد عنوان و اظهار كرد: اين امر باعث اتلاف زمان و جلوگيري از تحقق اهداف در زمان مناسب شده و توليد كنندگان را دلسرد مي كند كه بايد از آن جلوگيري كرد.
وي با تقدير از فعاليت مسوولان استاني در جهت ايجاد بنگاههاي اقتصادي گفت: آذربايجان غربي يكي از استانهاي پيشرو در امر بنگاههاي اقتصادي است و خدمات شايان توجهي در اين استان صورت گرفته است كه اين امر باعث كاهش ميزان بيكاري و افزايش صنايع بزرگ و كوچك در استان شده كه بايد از مسئولين آن به طرز شايسته اي تقدير كرد.
صدقي نيز در اين جلسه با انتقاد از عملكرد صاحبان بنگاهها در عدم پرداخت معوقات خود گفت: اين امر باعث شده پرداختي بانكها كاهش يابد و ضمن ايجاد ضرر و زيان به بانكها و صاحبان طرحهاي اشتغالزا، دلسردي در بين مردم ايجاد شود.
وي افزود: بانكها منابع لايتناهي نيستند و با بلوكه شدن نزديك به 70 درصد منابع بانكها در بين صاحبان صنايع و استفاده كنندگان از تسهيلات، تواني براي ارائه تسهيلات در بانكها باقي نمي ماند.
وي ادامه داد: امسال نه تنها افزايش منابع نداشتيم بلكه با كاهش منابع در بانك ها نيز مواجه بوديم.
صدقي تصريح كرد: اگر مردم و صنعتگران معوقات خود به بانكها را پرداخت نكنند روزي شاهد ايجاد مشكلات اساسي تر در بانكها خواهيم بود.
رحيم قرباني ـ استاندار آذربايجان غربي ـ نيز در اين جلسه با تقدير از توجه ويژه وزير كار و امور اجتماعي به بحث بنگاههاي كوچك و زودبازده استان گفت: آذربايجان غربي يكي از استانهاي موفق در جذب سرمايه گذار و همچنين جذب اعتبارات دولتي بوده است كه با تجهيز تمامي امكانات و منابع توانسته بخش قابل توجهي از بيكاري خود را با استفاده از مزيتهاي بنگاههاي اقتصادي رفع كند.
وي تصريح كرد: مردم استان نيز با همت خود گام موثري در همراهي مسوولان برداشته و در پيشرفت استان مهمترين نقش را ايفا كردهاند.
وي ايجاد دوكميته با عناوين كميته حمايت از نوآوران جوان و كميته تنوع محصول در استان را گامي موثر در جهت ايجاد بهره وري در استان عنوان و اظهار كرد: اين كميتهها باعث شدهاند روند استفاده از طرحهاي نو و ابتكاري در استان تسريع يافته و گامي مهم در بهبود وضعيت توليد در آذربايجان غربي برداشته شود.
قرباني همچنين به زنجيرههاي توليد در استان اشاره كرد و افزود: سيمان، كانيهاي غير فلزي، شيشه، فولاد و صنايع غذايي و لبني مهمترين بخش زنجيرههاي توليدي استان هستند كه در سالهاي آتي استان را به يك خيز عظيم صنعتي خواهند رساند.
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]