تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خوشا به سعادت كسى كه عمرش طولانى و كردارش خوب باشد. چنين كسى عاقبتش خوب است؛ ز...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840491655




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قانون ماليات بر ارزش افزوده گامي در جهت عدالت


واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: قانون ماليات بر ارزش افزوده گامي در جهت عدالت
نزديك به يك قرن از طرح اوليه ي ايده ي ماليات بر ارزش افزوده (VAT) كه توسط فون زيمنس مطرح گرديد مي گذرد. اين طرح نخستين بار در كشور فرانسه به مرحله اجرا درآمد و پس از آن به تدريج در ديگر كشورهاي اروپايي و چند كشور آسيايي مورد استفاده قرار گرفت و در حال حاضر سالهاست در اكثر كشورهاي عضو اتحاديه اروپا با نرخي بين 20 تا 25 درصد پياده سازي و به اجرا در آمده است.
با شروع به كار دولت نهم و با توجه به منافع سرشاري كه سيستم ماليات بر ارزش افزوده در پي دارد، قانون 3 درصدي ماليات بر ارزش افزوده از اول مهرماه به اجرا درآمد كه با اجراي آن عده اي از بازاريان، اصناف و به خصوص فروشندگان طلا و جواهر در شهرهاي بزرگ، در اعتراض به اين سياست درست و ضروري دست به اعتصاب صنفي زدند كه با دستور رياست محترم جمهوري، اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده براي اين صنف به مدت سه ماه به تعويق افتاد تا طي اين مدت، با ايجاد يك كار گروه متشكل از صنف طلا و جواهر استانها و سازمان امور مالياتي، چگونگي اجراي اين قانون در صنف طلا و جواهر مورد بررسي قرار گيرد.
ماليات ستاني بهترين روش تامين مخارج و هزينه هاي دولت ها است و تامين مخارج و هزينه هاي دولت از طريق ماليات، سبب مي شود تا دولت در مقابل مطالبات مردم از خود حساسيت بيشتري نشان دهد و بيشتر پاسخگو باشد.
در كشورهاي توسعه يافته به دليل بزرگ بودن پايه مالياتي، نسبت ماليات به توليد ناخالص داخلي (GDP) بالاي 30درصد است و اين كشورها بخش عمده اي از بودجه عمومي خود را از طريق مالياتهاي مستقيم تامين مي كنند. اين درحاليست كه در اقتصاد ما، كمتر از 35 درصد بودجه عمومي كشور به طور مستقيم از مالياتها تامين مي گردد و به دليل كوچك بودن پايه مالياتي، نسبت ماليات به توليد ناخالص داخلي (GDP) چيزي بين 7 تا 9 درصد مي باشد.
با نگاهي به پايه مالياتي در ايران كه كوچك و محدود است به اين نتيجه مي رسيم كه افراد ثروتمند و متمولي كه از بيشترين امكانات، خدمات و خصوصا يارانه ها چون يارانه بخش انرژي استفاده مي كنند و سوداگران، واسطه گران و دلالاني كه سودهاي كلان و بادآورده اي را از طريق واسطه گري و دلالي به دست آورده اند از پرداخت ماليات فرار مي كنند و به جاي آنان كارمندان و كارگران و افرادي كه با حقوق و دستمزد مشخص ماهيانه كسب درآمد مي كنند هر ماه و به صورت منظم به دولت ماليات مي پردازند. متاسفانه قسمت عمده اي از معاملات تجاري، خريد و فروش ها، واردات و افرادي كه بيشترين توليد سود، ارزش افزوده و ثروت را دارند از پرداخت ماليات معاف هستند و يا با استفاده از ترفندهايي از پرداخت آن فرار مي كنند.
سيستم ماليات بر ارزش افزوده يكي از اصلي ترين روش عدالت گستري در پايه مالياتي است كه با ايجاد عدالت به جاي آنكه تنها كارمندان و اقشار با حقوق ثابت ماهيانه، ماليات بپردازند، سبب مي گردد تا همه افراد و با توجه به ميزان سود، ارزش افزوده و ثروت كسب كرده، ماليات بپردازند.
اجراي درست و به نحو مناسب اين سيستم مالياتي كه بايد با آموزش و تبليغ فراگير صورت پذيرد، سبب مي شود تا مردم در پرداخت ماليات بر ارزش افزوده به يك تفاهم ملي دست يابند و به اين باور برسند كه اين ماليات از طرق مختلف مجددا به خودشان باز خواهد گشت و بدين وسيله آن را به سياست و ابزاري تبديل مي كند تا سهم ماليات در بودجه ي عمومي كشور را به بالاي 85 درصد برساند. در اين صورت، به جاي آنكه تنها يك عده معدود ماليات بپردازند همه افراد در پرداخت ماليات مشاركت مي نمايند و با افزايش سهم ماليات در بودجه عمومي كشور، وابستگي به درآمد نفتي كاهش و از ميزان تورم كاسته مي شود. در ضمن با اجراي صحيح و مناسب VAT، توليد كالاهاي ضروري و معيشتي مردم با روشهايي چون معافيت از پرداخت ماليات برارزش افزوده ارزان و تقويت و يا با جايگزيني VAT به جاي تجميع عوارض از گران شدن آن جلوگيري مي شود و در عوض كالاهاي غيرضروري و مضري مانند سيگار با استفاده از اين روش مالياتي گران و مصرف آن ساماندهي مي شود.
البته شرايط خاص اقتصادي كشور، مجريان عرصه اقتصادي را بر آن مي دارد كه هوشيارانه قدم بردارند.
اقتصاد ايران سالهاست كه با يك ركود تورمي مواجه و دست و پنجه نرم مي كند. در اين شرايط دولت ها بايد با هزينه هاي سرمايه گذاري چون كم نمودن ماليات ها و كاهش نرخ بهره، مردم را به سرمايه گذاري تشويق و اقتصاد را از حالت ركود خارج و به سمت رونق حركت دهند. در اين چارچوب، دولت با تعيين نرخ 3 درصدي ماليات بر ارزش افزوده كه 1.5 درصد آن مربوط به ماليات و مابقي عوارض شهرداري هاست و براساس آن شهرداري ها حق وضع هيچ گونه عوارض ديگري را نخواهند داشت، قدم منطقي را برداشته است.
دولت به عنوان مجري و مجلس به عنوان قانونگذار بايد سيستم ماليات بر ارزش افزوده را براي همگان توضيح دهد از اين طريق كمترين ترديدي باقي نمي ماند كه اجراي اين سيستم قبل از هرچيز به نفع توده هاي مردم است.
حسن فاني
 يکشنبه 21 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: کيهان]
[مشاهده در: www.kayhannews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن