واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: بررسي نامه اعتراضيه جليلي به سولانا در گروه پنج بعلاوه يك
سرويس سياسي اجتماعي: آمريكا در واكنش به نامه اعتراضيه دبير شوراي عالي امنيت ملي به مسئول امور سياست خارجي اتحاديه اروپا اعلام كردكه گروه 1+5 درحال بررسي اين نامه و مشورت با اعضا در اين باره است.
براساس گزارش خبرگزاري فرانسه، رابرت وود يك سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكاگفت: ما تا وقتي به همراه شركايمان در 1+5 درباره اين نامه مذاكره نكنيم، نميتوانيم درخصوص محتواي آن نامه اظهار نظر علني داشته باشيم.كريستينا گالاچ، سخنگوي خاوير سولانا نيز تأييد كردكه سولانا اين نامه را دريافت كرده است.
به گزارش ايسنا سعيد جليلي در اين نامه تاكيد كرده است: فقدان تمدن گفتگو، برخي قدرتها را به تكيه بر اهرمهاي فشار به جاي استدلال و منطق كشانده است.
در اين نامه با بيان رويكرد سازنده ايران در تعامل با آژانس و شش كشور تاكيد شده است: براي جامعه جهاني جالب است كه در روند گفتگو آنگاه كه سئوالي منطقي طرح ميشود، طرف گفتگو به جاي ارائه پاسخ، از ابزار فشار استفاده ميكند.نامه دو صفحهاي دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران به سولانا از طريق سفراي ايران به وزراي خارجه روسيه، چين، فرانسه، آلمان، انگليس و از طريق سفير سوئيس در تهران به آمريكا نيز تحويل شد.
شكست ماموريت اولمرت
از سوي ديگر خبر رسيد كه نخست وزير مستعفي رژيم صهيونيستي كه به روسيه سفر كرده است، نتوانست اين كشور را به موضعگيري عليه برنامه هستهاي ايران متقاعد كند.به گزارش فارس به نقل از رويترز، يك مقام اسرائيلي گفت: ايهود اولمرت درباره طرحهاي روسيه براي فروش تسليحات و فناوري پيشرفته به ايران و سوريه ابراز نگراني كرد.
وي از سرگئي لاوروف وزير خارجه روسيه خواست تا همه تلاش خود را براي جلوگيري از آنچه انتقال تسليحات از دمشق به حزبالله خواند، انجام دهد، اما آنها پيشرفت كمي براي توافق درباره جلوگيري از برنامه هستهاي ايران انجام دادند.
اين مقام اسرائيلي گفت: اولمرت از لاوروف خواست تعامل خود را در تلاشهاي غرب براي جلوگيري از برنامه هستهاي ايران افزايش دهد، اما آنها تنها توانستند درباره ادامه گفتگو و همكاري در اين زمينه به توافق برسند.در همين حال، روس آبارون اكسپورت ادعاي رژيم صهيونيستي را درخصوص عرضه سيستم روسي اس 300 به ايران رد كرد.
نماينده موسسه صادرات دفاعي روسيه در پاسخ به سئوالي درباره فروش سيستمهاي اس 300 به ايران گفت: ما در اين باره هيچ اطلاعي نداريم.ريا نووستي نيز به نقل از وي نوشت كه اين موسسه فعلا اطلاعي درباره عرضه سيستمهاي روسي دفاع ضدهوايي به خاورميانه در اختيار ندارد.
رسانههاي صهيونيستي گزارش كردند كه اخبار مربوط به آماده شدن عرضه مجموعههاي موشكي روسي به ايران براي دفاع ضدهوايي، سبب نگراني مقامات صهيونيست شدهاند.
ساير تحولات
*وزير خارجه انگليس گفت كشورش به همراه ديگر كشورهاي عضو گروه 1+5 پيشنهاد جدي همكاريهاي اقتصادي، فرهنگي و علمي به ايران داده است.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، ديويد ميليبند كه يك روز پس از نامه اعتراضآميز دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران به خاوير سولانا، در مجلس عوام انگليس صحبت ميكرد، گفت: ما پيشنهاد جدي درباره همكاري اقتصادي، فرهنگي و علمي به ايران دادهايم كه فكر ميكنم راه ما به جلو باشد.
*مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا در واكنش به نامه مذاكره كننده ارشد هستهاي ايران، آنرا انتقادي دانست و از تداوم سياست تطميع و تهديد در قبال تهران خبر داد.
به گزارش مهر به نقل از رويترز، خاوير سولانا در گفتگو با خبرنگاران درباره نامه سعيد جليلي گفت: نامه جليلي انتقادي درباره سياستهاي گروه 1+5 درقبال برنامههاي هستهاي تهران است.
وي ادامه داد: سياست ما در مقابل برنامه هستهاي ايران عليرغم نامه انتقادي جليلي روشن بوده و تدوام سياست تطميع و تهديد است.
*پايگاه اينترنتي آنتيوار در گزارشي با تاكيد بر همكاريهاي ايران با آژانس بينالمللي انرژي اتمي با طرح دلايلي، اتهاماتي را كه بر اساس مطالعات ادعايي به ايران وارد شده است، رد كرد و اطلاعات نسبت داده شده به ايران را بياعتبار خواند.
به گزارش ايسنا، در گزارش اين پايگاه اينترنتي با اشاره به تاريخچهاي از مسائل مربوط به برنامه هستهاي ايران و تحقيقات آژانس بينالمللي انرژي اتمي آمده است: به نظر ميرسد ايران با آژانس دچار دردسري بزرگ شده است اما اين طور نبود و مشخص شد كه ايرانيها در مقايسه با جورج بوش، ديك چيني و نومحافظهكاران بسيار صادقتر بودهاند.
*رئيس پيشين گروه بازرسان تسليحاتي سازمان ملل در عراق مشكل عضو نشدن هند، پاكستان و رژيم صهيونيستي در معاهده منع گسترش سلاحهاي هستهاي را خطرناكتر از برنامه هستهاي ايران دانست و تاكيد كرد، ايران به دنبال توليد سلاح هستهاي نيست.
به گزارش فارس، هانس بليكس در گفتگو با اينترپرس سرويس در پاسخ به سؤالي درباره حقانيت نگراني آمريكا غرب درباره برنامه هستهاي ايران و كرهشمالي گفت: به نظر من بزرگترين خطرها اين دو كشور نيستند، در حال حاضر مشكل افزايش بحران ميان آمريكا و روسيه بزرگترين مشكل جهان را شكل ميدهد، بودجه نظامي جهان در حال حاضر 3/1 تريليون دلار است كه بيش از نيمي از اين بودجه در آمريكا هزينه ميشود.
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]