واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: معاون فناوري وزير علوم ايران و قائم مقام فرهنگستان علوم مجارستان ديدار كردند
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: معاون فناوري وزير علوم كشورمان و قائم مقام فرهنگستان علوم مجارستان و سفير كشور مجارستان در تهران ديدار و گفتگو كردند.
به گزارش روز چهار شنبه گروه اجتماعي باشگاه خبرنگارن دانشجويي ايران "ايسكانيوز" ؛ دكتر عليرضا جهانگيريان در اين ديدار با اشاره به موفقيتهاي علمي كشورمان اظهار داشت: در سالهاي بعد از انقلاب بويژه در چند سال اخير ايران ، به موفقيتهاي بزرگي نايل آمده است كه از جمله مي توان رشد 30 درصدي سالانه مقالات ISI و كسب رتبه نخست در چندين رشته علمي از جمله رتبه نخست در نانو فناوري در ميان كشورهاي اسلامي و كشورهاي منطقه را نام برد.
وي افزود: توأم با رشد مقالات و پژوهشها در زمينه كاربردي كردن علوم نيز قدمهاي خوبي برداشته شده است كه براي نمونه ميتوان به ساخت اولين هواپيماي مسافربري ساخت داخل كه هفته اخير آزمايش شد وساخت موشك حامل ماهواره در ماههاي اخير اشاره كرد.
دكتر جهانگيريان گفت: ايران در زمينه سلولهاي بنيادي جزء معدود كشورهاي دنيا مي باشد و در حوزه بيوتكنولوژي نيز پژوهشهاي خوبي در حال انجام است.
وي به رشد صنعت خودروسازي ايران و تأسيس شعبههايي از آن در كشورهاي روسيه، بلاروس و ونزوئلا اشاره كرد و افزود با توجه به ظرفيت هاي علمي مجارستان و ايران توسعه روابط علمي دو كشور بايد سرعت بيشتري داشته باشد.
دكتر جهانگيريان به تحصيل تعداد قابل توجهي از دانشجويان ايراني در مجارستان اشاره كرد و افزود: آماده همكاري در خصوص بورسيه نمودن و تبادل دانشجو ميباشيم.
همچنين در اين مراسم دكترگيورگي بوستين سفير مجارسان نيز با اشاره علاقه كشورش به تمدن و فرهنگ مشرق زمين گفت روابط دوكشور ايران و مجارستان در سطح خوبي ميباشد لذا در زمينه علمي و فناوري هم مي توان گامهاي جديد برداشت.
پرفسور ميلكوس ماروت معاون آكادمي علوم و رئيس فدارسيون بينالمللي فرهنگستانهاي مجارستان نيز ضمن ابراز خوشحالي از حضورش در كشور ايران و علاقمندي به زبان فارسي و فرهنگ ايران گفت با توجه به تواناييهاي بالقوه و رشد علمي ايران مايل هستيم ارتباطات علمي و فني دو كشور گسترش بيشتري داشته باشد
پرفسور ماروت اضافه كرد فدراسيون فرهنگستانهاي علوم مجارستان علاقمند به گسترش همكاري ايران در رشتههاي علوم انساني مانند فلسفه، ادبيات فارسي ، جامعه شناسي و ساير رشته هاي علوم انساني است و خواهان حضور نمايندهي فعال ايران در انجمن سالانه فرهنگستان علوم ميباشيم.
خانم پرفسور اوا ماريا رئيس گره ايران شناسي دانشگاه بودا پست نيز به علاقمندي دانشجويان مجاري به فراگيري زبان فارسي اشاره كرد و خواهان اعزام استاد و پذيرش چندين نفر دانشجوي بورسيه رشته فارسي در ايران شد كه دراين زمينه ايران آمادگي خود را اعلام كرد./146/125
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]